Η πιο ισχυρή πρακτική αυτοπαρατήρησης και self-coaching είναι το Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Επικρατεί ασύλληπτη φασαρία στον κόσμο. Οι ρυθμοί είναι απίστευτα γρήγοροι και εμείς χανόμαστε μέσα σε μια στίβα από υποχρεώσεις.

Είναι εύκολο μέσα σε όλον αυτό τον χαμό να νιώθουμε χαμένοι. Ότι δεν έχουμε κατεύθυνση και ότι είναι όλα μάταια. Για διαύγεια και αίσθηση ηρεμίας, πραγματικής ηρεμίας, δεν το συζητώ καν…

Θα πω, μάλιστα, ότι συχνά μπαίνουμε στη διαδικασία να κρατάμε τον εαυτό μας διαρκώς απασχολημένο, για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα που φέρνει το να μην ξέρουμε πού πηγαίνουμε στη ζωή και γιατί κάνουμε όσα κάνουμε…

Σου έκανα την καρδιά περιβόλι; Αυτό είχα σκοπό, αλλά μην κλείσεις ακόμη το επεισόδιο! Έχω να μοιραστώ μαζί σου πράγματα που θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις να αποκτάς αυτή τη διαύγεια. Και την ηρεμία. Και να τις ξαναβρίσκεις κάθε φορά που τις χάνεις.

Εισέπραξα πρόσφατα το σχόλιο ότι φαντάζω superwoman – ότι φαίνεται να τα καταφέρνω όλα και να τα έχω όλα λυμένα. Να ξέρεις ότι αυτό απέχει από την πραγματικότητα. Πολύ.

Κανείς μας δεν τα έχει όλα λυμένα. Προσωπικά, δυσκολεύομαι και χαώνομαι συχνά. Βλέπεις, δεν είναι εύκολη η δουλειά που κάνω. Ως solopreneur καλούμαι να διαχειρίζομαι κάθε μέρα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Δειγματικά θα αναφέρω κάποια: το podcast, το newsletter, το Growth Academy, τις ατομικές μου συνεδρίες, τις συνεργασίες μου, τα προγράμματα που έχω δημιουργήσει… Και μέσα σε όλα, θέλω και να ζήσω.

Μάλιστα, πέρασα πρόσφατα και συνεχίζω να περνάω μια τέτοια χαωμένη περίοδο. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι;

Ότι έχω τώρα πια εργαλεία που με βοηθούν να επανέρχομαι και να βρίσκω το κέντρο και την κατεύθυνσή μου, όσο κι αν τύχει να απομακρυνθώ από το μονοπάτι.

Γιατί το μοιράζομαι; Επειδή δεν πιστεύω ότι έχει αξία να το παίζουμε τέλειοι και σούπερ-γαμάτοι. Αυτό που έχει αξία είναι να συνδεόμαστε σε ανθρώπινο επίπεδο και να μοιραζόμαστε τις ατέλειές μας. Τότε θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε πραγματικά ο ένας τον άλλο.

Επίσης, πιστεύω ότι πρέπει να κανονικοποιήσουμε το να νιώθουμε συχνά χαωμένοι ως φυσιολογικό κομμάτι της ζωής. Όπως χρειάζεται να κανονικοποιήσουμε την αυτογνωσία και τον χρόνο με τον εαυτό μας και τις σκέψεις μας ως αντίδοτο για αυτό το χάος.

Αποφάσισα, λοιπόν, να αφιερώσω αυτό το επεισόδιο στο σημαντικότερο εργαλείο που με βοηθά να βρίσκω τον δρόμο μου κάθε φορά που τον χάνω. Και δεν είναι άλλο από το journaling. Ολο και κάπου με έχεις ακούσει να μιλάω γι’ αυτό. Ίσως ακόμα και να έχεις γραφτεί στο ανάλογο online course που έχω δημιουργήσει.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι, ποια είναι τα οφέλη τού journaling, και πως μπορείς να αρχίσεις να το βάζεις στη ζωή σου. Όσα ακούσεις εδώ τα έχω συμπεριλάβει και στο ανάλογο άρθρο που έχω γράψει. Δεν έχω ξαναμετατρέψει άρθρο σε επεισόδιο για την εκπομπή, θεωρώ όμως ότι το συγκεκριμένο έχει πολύ μεγάλη αξία για κάθε ακροατή.

Καλή ακρόαση!

Το επόμενο καλύτερο βήμα για να βάλεις το journaling στη ζωή σου (3 σε 1):

Βήμα 1ο

Αποφάσισε:

Γιατί θέλεις να βάλεις το journaling στη ζωή σου; Ποια είναι η πρόθεσή σου και το εσωτερικό σου κίνητρο; Πώς πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει;

Βήμα 2ο

Απλά ξεκίνα.

Κατάγραψε απλά τις σκέψεις σου για κάποιο ζήτημα που σε απασχολεί πολύ και έπειτα διάβασέ τες. Αναλογίσου πώς έφτασες ως εδώ. Πάρε την ερώτηση που ανέφερα στο επεισόδιο και δοκίμασε να την απαντήσεις:

«Με ποιον τρόπο μπορεί να προκαλώ εγώ την εν λόγω κατάσταση και τι μπορώ να κάνω για να μην επαναληφθεί;»

Βήμα 3ο

Άκου το επεισόδιο 8 από τις Φυλλισοφίες. Εκεί δίνω μερικές πολύ απλές αλλά πολύ καλές συμβουλές για να ξεκινήσεις την πρακτική σου, καθώς και μερικές δυνατές ερωτήσεις που μπορείς να εντάξεις στο journaling. Πρόκειται για ερωτήσεις που από τη μία φέρνουν επίγνωση και από την άλλη δημιουργούν κύκλους ανατροφοδότησης. Σε βοηθούν έτσι να μάθεις από όσα έχεις ήδη ζήσει και να κάνεις καλύτερες επιλογές προχωρώντας.

Οι τέσσερις βασικές ερωτήσεις είναι οι εξής:

  • Τι πήγε καλά;
  • Τι δεν πήγε καλά;
  • Τι κρατάω και τι χρειάζεται να αφήσω πίσω; 
  • Τι μπορώ να βελτιώσω και πώς;

Το online course:

Επιπλέον υλικό:

Τι λες για ένα δώρο;

Δωρεάν οδηγός: Journaling
Βασικά prompts για την πρακτική σου

 

Πάρε μια γεύση για το online course “The No BS Journaling Method”:

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Με την καταχώρηση των στοιχείων μου συναινώ στο να δέχομαι προσφορές και άλλο σχετικό προωθητικό υλικό μέσω email από τη Φύλλις Γαβριηλίδου. Μπορώ να ανακαλέσω τη συναίνεσή μου ανά πάσα στιγμή.

 

 Οι πληροφορίες σου είναι ασφαλείς μαζί μου και δεν πρόκειται να τις μοιραστώ ποτέ με κανέναν!

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.