Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω στην εξέλιξή σου και στο να δημιουργήσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία και στοχευμένη δράση.

Προσωπική ανάπτυξη

προσωπική ανάπτυξη

Η αρχή…

Άγχος.

Λέξη γεμάτη. Επικίνδυνη.

Άγχος.

Ήταν μια πολύ έντονη περίοδος στη ζωή μου. Τώρα που το σκέφτομαι εκ των υστέρων, ήταν μια περίοδος όπως όλες.

Αυτό ήταν το δικό μου pattern. Δούλευα σαν να μην υπήρχε αύριο. Δούλευα εμμονικά για να αποφύγω την ησυχία, το διάλειμμα, τις ίδιες μου τις σκέψεις. Δούλευα για να αποφύγω τη ζωή. 

Δούλευα για να αποφύγω όλα όσα έλειπαν από τη ζωή μου όταν δε δούλευα.

Η δουλειά ήταν το καταφύγιό μου.

Κυκλοφορούσαμε το νέο μας προϊόν, στο οποίο είχαμε αφιερώσει πολλή ενέργεια, πολύ χρόνο, πολύ από όλα. Παραπάνω απ’ ότι θα έπρεπε, ίσως. 

Δουλεύαμε σαν τρελοί, με ελάχιστες ώρες ύπνου. Σαν να μην υπήρχε τίποτα άλλο εκείνο το διάστημα.

Παράλληλα είχα κανονισμένη μια ομιλία και στο καπάκι μια συνέντευξη.

Το μυαλό μου στην κυριολεξία δεν είχε άλλο capacity για να σκεφτώ καθαρά ή να φροντίσω κάπως τον εαυτό μου. Ήταν όλα θολά, έτρεχαν με ασύλληπτη ταχύτητα κι εγώ έτρεχα από πίσω να τα προλάβω, πανικόβλητη και με την αίσθηση ότι ήμουν μονίμως αργοπορημένη.

Τότε συνέβη.

Χτύπησε το τηλέφωνο.

Δεν το έμαθες; Η Εύα έφυγε από κοντά μας.

Σιωπή.

Ένιωσα να σκίζεται η καρδιά μου. Να γίνεται χίλια κομμάτια.

Δεν ήξερα τι να κάνω. Δάκρυα κυλούσαν. Ο λαιμός μου έκαιγε.

Πίστευα ότι υπήρχε χρόνος. Έτσι νόμιζα.

Το ίδιο βράδυ είχαμε ένα τελευταίο live. Την επόμενη μέρα ήταν η ομιλία. Έπρεπε να είμαι παρούσα σε όλα σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

Συνέβαινε, όμως. Και αυτό το «έπρεπε» θα με στοιχειώνει πάντα.

Τα κατάφερα. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Η ψυχούλα μου όμως ξέρει πώς άντεξα.

Όταν πια τα πράγματα ηρέμησαν και μπόρεσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί, υπήρχε μόνο μια σκέψη που επαναλαμβανόταν διαρκώς στο μυαλό μου:

Υπάρχει καλύτερος τρόπος και θα τον βρω.

Ήταν η ίδια σκέψη που μοιράστηκα λίγο μετά με τους συνεργάτες μου, και είναι ακριβώς η ίδια σκέψη που καθορίζει τη ζωή μου, τον τρόπο που σκέφτομαι και τις επιλογές που κάνω από τότε μέχρι σήμερα.

Και θέλω από όλα όσα κάνω να ωφεληθείς κι εσύ. Εσύ και κάθε άνθρωπος που είναι ανοιχτός και έτοιμος να ακούσει.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ζεις και είσαι στο κατάλληλο μέρος για να τον ανακαλύψεις.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος. Τον έχω βρει και όσο περνάει ο καιρός βελτιώνομαι στην εφαρμογή του.

Δεν θα σου πω πώς να ζήσεις. Είμαι όμως εδώ για να σου δώσω τα εργαλεία για να το κάνεις πράξη. Μπορείς να ζήσεις όπως το ονειρεύεσαι.

Μακριά από όλα όσα σου μαυρίζουν την καρδιά. Είμαι εδώ για να σου δώσω τα εργαλεία για να βρεις τον τρόπο και να δημιουργήσεις το μονοπάτι. Είμαι εδώ για να σου παρέχω το accountability και την υποστήριξη που χρειάζεσαι και δε βρίσκεις εκεί που είσαι τώρα.

Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να γίνεις η καλύτερη και ταυτόχρονα η πιο ευτυχισμένη σου εκδοχή.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος. Πάντα υπάρχει.

Αν τώρα η ζωή που ζεις δεν είναι αυτό που θέλεις και δε σε κάνει ευτυχισμένο/η, υπάρχει καλύτερος τρόπος και θα τον ανακαλύψουμε μαζί.

Το σίγουρο είναι ότι μπορείς. Μπορείς, ακόμα κι αν πάρει χρόνο.

Ο χρόνος, άλλωστε, θα περάσει έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι τι θα κάνεις μαζί του.

Περισσότερα για μένα

Περισσότερα για μένα

Το όνομά μου είναι Φύλλις Γαβριηλίδου και ο σκοπός μου το να βοηθήσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ στην εξέλιξή τους. Στην εξέλιξή τους, στο να βρούν σκοπό, και στο να ζήσουν τη ζωή που θέλουν.

Ακούγεται πολύ αλτρουιστικό, όμως, δεν είναι. Βλέπεις, αν εσύ γίνεσαι κάθε μέρα η καλύτερη και πιο ευτυχισμένη σου εκδοχή, κάνεις τον δικό σου κόσμο και μαζί του τον δικό μου καλύτερο. 

Για τον σκοπό αυτό γράφω και μιλάω σε κάθε ευκαιρία. Με λίγα λόγια, χρησιμοποιώ τις λέξεις μου για να κάνω τον κόσμο λίγο καλύτερο. Νομίζω ότι κάτι καταφέρνω.

Δημιούργησα το 2019 το podcast The Brain Hacking Academy σε συνεργασία με τον πλέον αγαπημένο μου φίλο Δημήτρη Γκιόκα, ιδρυτή της atroposdigital.com, και καταφέραμε μαζί να βοηθήσουμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην εξέλιξη και την προσωπική τους ανάπτυξη. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για αυτήν τη συνεργασία.

Το The Brain Hacking Academy είναι -και θα παραμείνει για πολύ καιρό- το μεγαλύτερο ελληνόφωνο podcast αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης, και μετράει πάνω από 1,2 εκατομμύρια downloads τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο.

The Brain Hacking Academy Stats

Μέσα στα πλαίσια της δουλειάς μας βοηθήσαμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να πετύχουν στόχους και να αλλάξουν τη ζωή τους. Το καταφέραμε αυτό παρέχοντας πολύτιμη γνώση μέσα από τα επεισόδια, με το The Goal Hacking Journal που γράψαμε μαζί, και μέσα από την προσωπική μας δουλειά μαζί τους.

Είμαι Εκπαιδευτικός με περισσότερα από 15 χρόνια διδακτικής εμπειρίας και έμφαση στη δεξιότητα της Meta-Μάθησης (μαθαίνω πώς να μαθαίνω). Είμαι επίσης NLP Practitioner έχω βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους τους, μαθησιακούς και επαγγελματικούς.

Από εδώ κάνω το επόμενο βήμα και συνεχίζω να βοηθάω μέσα από τα κείμενα, τα βιβλία και τα podcasts μου.

Γράφω άρθρα, δοκίμια, βιβλία και ebooks, δημιουργώ podcasts, και μέσα από όλα απαντώ στις ανάγκες σου για να μπορέσεις να δημιουργήσεις το μονοπάτι προς τη ζωή που ονειρεύεσαι και ίσως μέχρι τώρα δεν πίστευες ότι μπορείς να ζήσεις.

Είμαι συγγραφέας του βιβλίου Τα Μυστικά Της Μνήμης και αυτό το διάστημα δουλεύω πάνω στο επόμενό μου βιβλίο, παράλληλα με όσα κάνω εδώ για το υπέροχο community που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη δουλειά μου (μας) τόσα χρόνια.

Αυτό το community είναι ο λόγος που ξυπνάω κάθε πρωί και είμαι απείρως ευγνώμων για την υποστήριξή του.

Αν ανήκεις ήδη σε αυτό, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Αν είναι η πρώτη σου φορά εδώ, θα χαρώ να σε καλωσορίσω και επίσημα μέσα από το newsletter μου.

The Goal Hacking Journal

The Goal Hacking Journal

The Brain Hacking Academy

The Brain Hacking Academy

Τα Μυστικά Της Μνήμης

Τα Μυστικά Της Μνήμης

Το δικό μου «γιατί»

Το δικό μου «γιατί»

Σε βαθύτερο επίπεδο, κάνω όσα κάνω επειδή ξέρω πόσο μεγάλη ανάγκη αποτελεί η αυτογνωσία, τόσο για την προσωπική μας ανάπτυξη όσο και για την επαγγελματική. Είναι ο λόγος που ξεπέρασα τις διατροφικές μου διαταραχές, πολλές αποτυχίες και κακές επιλογές, και κατάφερα να μετατρέψω την προσωπική (μου) εξέλιξη σε επάγγελμα.

Η αυτογνωσία είναι το μέσο που θα σε πάει εκεί που θέλεις. Χωρίς αυτήν η ζωή μπορεί να γίνει μαρτύριο.

Υπάρχει κάτι που είναι πανίσχυρο και το έχεις ήδη στην κατοχή σου. Πρόκειται για τον λόγο που κάνει τον κόσμο να κινείται και να εξελίσσεται. Αυτό το κάτι είναι η ανθρώπινη βούληση.

Όταν θέλεις κάτι πραγματικά, πάντα βρίσκεται ο τρόπος να το υλοποιήσεις. Και δεν το εννοώ αυτό με την έννοια του woo-woo που επικρατεί γύρω από τον νόμο της έλξης. Άλλωστε, δεν πιστεύω σε αυτόν.

Το θέμα είναι, πώς ξέρεις τι θέλεις δίχως να γνωρίζεις τον εαυτό σου;

Δυστυχώς, παρά το ότι έχουν περάσεις χιλιετίες από τότε που οι πρόγονοί μας πρωτομίλησαν για το γνώθι σαυτόν, εμείς ακόμη δεν έχουμε καταλάβει την πραγματική του διάσταση και πώς να το αποκτήσουμε.

Θα σου πω κάτι που λέω συνέχεια και αποτελεί την αφετηρία για όλα όσα θα κάνουμε μαζί:

Δεν ανακαλύπτεις ποιος/α είσαι. Αποφασίζεις ποιος/α θέλεις να είσαι και γίνεσαι αυτό το άτομο.

Αυτό είναι για μένα πραγματική αυτογνωσία.

Για να φτάσεις εκεί όμως, χρειάζεται να εντοπίσεις όλα εκείνα που σου προκαλούν δυστυχία, πόνο, άγχος, και να τα αφαιρέσεις από την εξίσωση. Χρειάζεται να πάρεις την ευθύνη και να κάνεις τη δουλειά. Χρειάζεται να ανακαλύψεις τι δεν θέλεις και τι θέλεις πραγματικά, και αυτό είναι το ταξίδι που θα κάνουμε μαζί. 

Είπαμε λοιπόν πως ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω όσο περισσότερους μπορώ να αναπτυχθούν και να βρουν την ευτυχία και την ισορροπία στη ζωή τους.

Εδώ λοιπόν κάνω για σένα τα εξής:

  • Μοιράζομαι μαζί σου ανεκτίμητη γνώση και εργαλεία για τη ζωή σου.
  • Σε βοηθώ να εστιάσεις σε εκείνα που πραγματικά λειτουργούν.
  • Απλοποιώ έννοιες και σε καθοδηγώ στο να βρεις το αμέσως επόμενο βήμα.
  • Σου παρέχω την υποστήριξη και το accountability που χρειάζεσαι για να κάνεις αυτό το βήμα και κάθε επόμενο.

Τα κάνω όλα αυτά επειδή πιστεύω βαθιά πως η μόνη πραγματική επανάσταση είναι η ατομική επανάσταση. Όταν εσύ αλλάζεις τον δικό σου κόσμο, αλλάζεις μαζί του και τον δικό μου.

Σκέψου πόσο μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο εκατοντάδες, χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια ατομικές επαναστάσεις.

Χαίρομαι πολύ που είσαι εδώ και σε ευχαριστώ γι’ αυτό.

Υπάρχει καλύτερο τρόπος. Πάντα υπάρχει.

Πάμε να βρούμε τον δικό σου.