Το τελευταίο διάστημα δεν ήταν εύκολο για μένα. Ανέλαβα πολλά πράγματα, είχα πολύ διάβασμα, προετοιμασία για τα εργαστήριά μου και ένα σωρό άλλα που πρέπει να γίνονται κάθε μέρα για τη σελίδα, το podcast κτλ. Υπήρξαν φάσεις που έχασα τον ύπνο μου και κάποια στιγμή κόντεψα να αρρωστήσω.

Κάθισα και το σκέφτηκα λοιπόν και συνειδητοποίησα πως, ενώ κάνω κάτι που μου αρέσει και το αγαπάω πάρα πολύ, μπήκα για λίγο σε ένα τριπάκι που συνήθιζα να μπαίνω παλιά, τότε που όσα έκανα δεν ανταποκρίνονταν σε εκείνα που μου έλεγε η καρδιά μου. Υπήρξε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που η δουλειά μου δε με ικανοποιούσε, ήμουν μονίμως μέσα στο άγχος και δούλευα ακατάπαυστα.

Κατάλαβα λοιπόν πως είναι κι αυτό συνήθεια. Αν έχουμε μάθει να λειτουργούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, το πιθανότερο είναι by default να επιστρέψουμε σε εκείνον τον τρόπο και χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε να του επιτρέψουμε να μας καταβάλλει. Ακόμα κι αν αγαπάμε αυτό που κάνουμε δεν αποκλείεται να αφεθούμε σε εκείνο που μας είναι πιο οικείο.

Αν περνάς κάτι παρόμοιο ή βρίσκεσαι ακόμα σε μια φάση της ζωής σου που δε σου αρέσει και τόσο, θα σου πω πως υπάρχει τρόπος να αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς.

Το πρώτο που έκανα ήταν μερικά βήματα προς τα πίσω για να μπορέσω να δω τη συνολική εικόνα, που συνήθως προσπερνάμε. Κάπου εκεί άρχισα και πάλι να αναπνέω και συνειδητοποίησα πως όλα αυτά που άφησα για λίγο να με αγχώσουν είναι πράγματα που αγαπάω και απολαμβάνω. Μου αρέσει να διαβάζω. Μου αρέσει να μαθαίνω διαρκώς καινούρια πράγματα. Μου αρέσει να γράφω. Μου αρέσει να διδάσκω. Για ποιον λόγο επέτρεψα στον εαυτό μου να πέσει στην παγίδα της συνήθειας;

Το θέμα είναι να κάνεις εκείνο που κάνεις και να το απολαμβάνεις, να ζεις τη στιγμή χωρίς να σκέφτεσαι τι θα γίνει μετά. Ακόμα κι αν αυτό που κάνεις δε σου αρέσει, μπορείς σίγουρα να βρεις κάποιες πτυχές που σου προκαλούν χαρά. Τίποτα δεν είναι μόνο άσπρο- μαύρο˙ υπάρχουν και όλα τα ενδιάμεσα χρώματα που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Είμαστε εδώ για να δημιουργούμε, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει. Δημιουργείς τη ζωή σου, τη δουλειά σου, τις σχέσεις σου. Τα πάντα συμβαίνουν για σένα όχι σε σένα και είναι κρίμα να επικεντρώνεσαι σε όσο περισσότερα αρνητικά μπορείς να βρεις, όταν ακόμα και ένα μόνο θετικό μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

 

[ABTM id=2176]

Θέλεις περισσότερα πολύτιμα εργαλεία για την εξέλιξή σου;

Κάνε την εγγραφή σου τώρα και γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του newsletter μου Φυλλισοφίες. Σε περιμένει κάθε Παρασκευή υλικό που θα σε κάνει να σκεφτείς, να προβληματιστείς, ακόμα και να βρεις τον τρόπο να αλλάξεις τη ζωή σου.

Είναι δωρεάν και τα στοιχεία σου είναι ασφαλή μαζί μου. Α! Και δε σπαμάρω ποτέ. Υπόσχεση.