Η πιο ισχυρή πρακτική αυτοπαρατήρησης και self-coaching είναι το Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Γίνεται όλο και περισσότερο λόγος για τον σκοπό που οφείλουμε να έχουμε στη ζωή, για το πόσο σημαντικό είναι να τον βρούμε και να κάνουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε.

Είναι αλήθεια. Αν βρεις τον σκοπό σου, θα έχεις μια πολύ πιο γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή. Μήπως όμως μιλάμε εκ του ασφαλούς ή απλά εκφράζουμε έτσι τον ευσεβή μας πόθο να βρούμε τον δικό μας σκοπό;

Δεν είναι εύκολο να βρεις εκείνο το ένα που θέλεις να κάνεις, ούτε είναι απλό το να ξεκινήσεις, ακόμα κι αν το έχεις βρει. Τις περισσότερες φορές βρίσκεις τον εαυτό σου χαμένο σε έναν ωκεανό από πιθανότητες και, ως γνωστόν, όσο περισσότερες οι επιλογές τόσο δυσκολότερο το να αποφασίσεις.

Μιλάω εκ πείρας και σίγουρα απέχω ακόμα από το να βρω εκείνο το ένα που θέλω να κάνω. Αυτό όμως δε σημαίνει πως βρίσκομαι μακριά από το να το βρω. Άσε που σίγουρα δεν είναι μόνο ένα, είναι απλά το ένα που ενώνει όλα τα υπόλοιπα.

Δεν είναι απαραίτητο να το βρεις από την αρχή. Εκείνο που χρειάζεται είναι να αρχίσεις να δρας. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει όσο περιμένεις.

Ξεκίνα με το να αποφασίσεις πού βρίσκεσαι, ποιες συνθήκες καθορίζουν τη ζωή σου τώρα και τι από αυτά λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας.

Συνέχισε αποφασίζοντας τι αγαπάς πολύ να κάνεις και ποιος θέλεις να είσαι στο τέλος της διαδρομής. Εκείνο που χρειάζεται είναι απλά να βρεις τρόπο να γεμίσεις το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην αφετηρία και το “τέρμα”. Τι πρέπει να μάθεις; Πώς πρέπει να εξελιχθείς; Τι δεξιότητες πρέπει να καλλιεργήσεις;

Το τέρμα ίσως να μην είναι το ίδιο πάντα, ίσως αλλάζει ανάλογα με το πόσο αλλάζεις εσύ. Τα βήματα όμως πρέπει να τα κάνεις και σίγουρα δε θα ξέρεις ποτέ πού πραγματικά σε οδηγούν.

Γνώμη μου είναι πως είναι καλύτερο το να έχεις ξεκάθαρη πρόθεση. Οι συγκεκριμένοι στόχοι τείνουν να μας περιορίζουν και να μη μας επιτρέπουν να δούμε όλες τις δυνατότητες γύρω μας. Η πρόθεση όμως δίνει κίνητρο, αφήνει ανοιχτά μονοπάτια και δίνει το ελεύθερο να αλλάξεις πορεία αν εκείνη που έχεις πάρει πάψει να σε εξυπηρετεί.

Ποιος θα ήσουν αν αύριο ξυπνούσες και είχες φτάσει με έναν μαγικό τρόπο στον προορισμό σου; Τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί; Τι θέλεις τελικά να κάνεις;

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.