Η πιο ισχυρή πρακτική αυτοπαρατήρησης και self-coaching είναι το Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Η Νευροεπιστήμη έρχεται να μας δώσει απαντήσεις σε πράγματα που μας δυσκολεύουν πολύ. Για παράδειγμα, όταν δεν έχεις εξήγηση για το τί σου συμβαίνει και γιατί σου συμβαίνουν κάποια πράγματα, εννοείται ότι το σώμα και ο εγκέφαλός σου παλεύουν σε κάνουν να νιώσεις ασφαλής.

Διαφορετικά δεν μπορείς να λειτουργήσεις.

Τι μας μαθαίνει, λοιπόν η Νευροεπιστήμη για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε έναν κόσμο όπου τα πάντα ερμηνεύονται από το πρωτόγονο μέρος του μυαλού μας ως απειλές;

Κάτι που θέλω να θυμάσαι είναι ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με τον τρόπο που τα πράγματα ήρθαν κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Ο εγκέφαλός μας μάς δίνει την επιλογή – εφόσον το επιλέξουμε – μέχρι τα βαθιά γεράματα να κάνουμε σημαντικές αλλαγές.

Σε αυτό το επεισόδιο έχω καλεσμένη τη νευροψυχολόγο, σύμβουλο νευροεπιστημών σε θέματα ηγεσίας, συγγραφέα και ομιλήτρια Ελισσάβετ Κάλμπαρη. Η Ελισσάβετ εστιάζει μέσα από όσα κάνει στην ανάπτυξη και στην ενασχόληση με τον άνθρωπο, μέσα από το πρίσμα των νευροεπιστημών και της ψυχολογίας. 

Έχει βραβευτεί για τον σχεδιασμό προγραμμάτων neuroleadership & neurocoaching  και για το μοντέλο B.R.A.I.N. που χρησιμοποιείται ευρέως στον χώρο των επιχειρήσεων.  Έχει εκδώσει βιβλία και εγχειρίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και είναι η ιδρύτρια της Self Balance, μιας εταιρείας L&D βασισμένη στη δύναμη και την πρακτική εφαρμογή των νευροεπιστημών.

Εδώ συζητάμε μεταξύ άλλων για την ικανότητά μας να αλλάζουμε εκείνα που δεν μας αρέσουν στη ζωή μας, το εσωτερικό κίνητρο και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να το έχουμε, και τα προαπαιτούμενα για να μπορέσουμε να λειτουργούμε σε ανώτερα επίπεδα και να είμαστε «η καλύτερή μας εκδοχή».

Ετοιμάσου να προβληματιστείς και να κάνεις μερικές σημαντικές συνειδητοποιήσεις!

Και μείνε μαζί μου μέχρι το τέλος! Σου έχω μία άσκηση ως επόμενο βήμα.

Καλή ακρόαση!

Πιο αναλυτικά συζητήσαμε:

  • Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας;
  • Τι δεν είναι optimal σύμφωνα με τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό μας;
  • Κίνητρο και απόδοση/παραγωγικότητα – Πώς συνδέονται;
  • Το κίνητρο σε περιβάλλοντα εργασίας και πως οδηγεί σε engagement και ανάληψη ευθύνης
  • Τι μπορεί να κάνει το άτομο/ο επαγγελματίας για να αντιπαρέλθει αυτά τα εμπόδιο, στον βαθμό που μπορεί;

Λίγα λόγια για την Ελισσάβετ:

Σε αυτό το επεισόδιο με καλεσμένη την Ελισάβετ Κάλμπαρη συζητάμε για όσα μας μαθαίνει η Νευροεπιστήμη για τα κίνητρα, τις επιλογές και την ανάπτυξή μας.

Η Ελισσάβετ Κάλμπαρη είναι νευροψυχολόγος, σύμβουλος νευροεπιστημών σε θέματα ηγεσίας, συγγραφέας και  ομιλήτρια που εστιάζει στην ανάπτυξη και στην ενασχόληση με τον άνθρωπο μέσα από το πρίσμα των νευροεπιστημών και της ψυχολογίας.   Επικεντρώνεται σε προγράμματα ανάπτυξης στελεχών και επαγγελματιών διαφόρων κλάδων και αλλαγής κουλτούρας μέσα σε οργανισμούς που οδηγούν σε βελτιωμένη απόδοση των ηγετικών δεξιοτήτων όπως ανθεκτικότητα, συναισθηματικό έλεγχο, αυθεντικότητα, σωστή και αποτελεσματική επικοινωνία με τις ομάδες. Έχει βραβευτεί για το σχεδιασμό προγραμμάτων neuroleadership & neurocoaching  και για το μοντέλο B.R.A.I.N. που χρησιμοποιείται ευρέως στον χώρο των επιχειρήσεων.  Έχει εκδώσει βιβλία και εγχειρίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.  Είναι η ιδρύτρια της Self Balance, μιας εταιρείας L&D βασισμένη στη δύναμη και την πρακτική εφαρμογή των νευροεπιστημών.

Περισσότερα για την Ελισσάβετ:

Φυλλισοφίες: Η δική σου στήλη

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.