Η πιο ισχυρή πρακτική αυτοπαρατήρησης και self-coaching είναι το Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Το σύνδρομο του καλού παιδιού μοιάζει συχνά κάπως έτσι:

«Θα ήθελα να μάθω να εντοπίζω πιο γρήγορα τις καταστάσεις που είναι τοξικές και να τολμάω να φεύγω πιο γρήγορα από αυτές. Είτε είναι η λάθος θέση στη δουλειά, είτε είναι γνωριμίες που δεν τραβάνε για φιλία…έχω την αίσθηση ότι παραείμαι υπομονετική…»

Αυτό είναι ένα αίτημα για επεισόδιο που έλαβα από μέλος του Growth Academy και θα ήθελα να το συζητήσουμε εδώ.

Σε μεγάλο βαθμό υπάρχει το σύνδρομο του καλού παιδιού, αλλά δεν μου αρκεί αυτό για να εξηγήσω την υπερβολική ανεκτικότητα που δείχνουμε κάποιοι και κάποιες από εμάς.

Υπάρχει και κάτι ακόμα που επηρεάζει το πώς διαχειριζόμαστε καταστάσεις που είναι για εμάς τοξικές.

Σε αυτό το επεισόδιο θα αποκτήσεις μια εικόνα του τι μπορεί να πάρει το σύνδρομο του καλού παιδιού και να το απογειώσει σε ασύλληπτα επίπεδα ανεκτικότητας…

Σου εύχομαι καλή ακρόαση!

Σημαντική σημείωση:

Αυτό το επεισόδιο δεν αποσκοπεί στο να δώσει ιατρικές συμβουλές. Κάθε συμβουλή θα πρέπει να υπόκειται στη σύμφωνη γνώμη ενός ειδικού, όπου χρειάζεται. Τίποτα από όσα αναφέρονται δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τον ακροατή ή οποιονδήποτε άλλον για τον σκοπό της διάγνωσης ή θεραπείας οποιασδήποτε φυσικής ή ψυχολογικής κατάστασης ή ασθένειας. 

Τι συζητάμε με μια ματιά:

  • Τι είναι το Fawning
    • Είναι μία αντίδραση που προκύπτει μετά από τραύμα, κατά την οποία το άτομο αναπτύσσει συμπεριφορές συνδρόμου του καλού παιδιού για να μπορέσει να αποφύγει οποιαδήποτε διένεξη και να δημιουργήσει για τον εαυτό του μια αίσθηση ασφάλειας. 
    • Η τάση που κάποιοι/ες από εμάς έχουμε να προσπαθούμε να καλοπιάσουμε τα άτομα με τα οποία διαφωνούμε, θυσιάζοντας τη δική μας αυθεντικότητα και μη λέγοντας την πραγματική μας άποψη ή μην παίρνοντας τη θέση που θα θέλαμε να πάρουμε.

Το επόμενο καλύτερο βήμα:

Ξεκίνα την αυτοπαρατήρηση και δες σε ποιες καταστάσεις αντιδράς ή δεν αντιδράς όπως η Μαρκέλλα. Άκου το επεισόδιο όσες φορές χρειαστεί για να μπορέσεις να δεις ποια σημεία καθρεφτίζουν τις δικές σου συμπεριφορές.

Η επίγνωση είναι σημαντική, όπως είναι σημαντικό το να δουλέψεις με κάποιον ειδικό αν το χρειάζεσαι.

Επιπλέον υλικό:

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

  • «Είναι σημαντικό το να δίνεις στον εαυτό σου το ΟΚ να είσαι το άτομο που επιλέγεις να είσαι.»
  • «Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα μέσα μας που δεν ξέρουμε πώς να τα εξηγήσουμε και πώς να τα συζητήσουμε. Το να αποκτήσεις το απαραίτητο λεξιλόγιο είναι σημαντικό.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ποιο ερώτημα σε απασχολεί περισσότερο αυτό το διάστημα;

Μοιράσου το μαζί μου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com και ίσως γίνει θέμα μελλοντικού επεισοδίου.

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.