Η Νο1 πρακτική αυτογνωσίας και self-coaching: Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Πρόκειται για κάτι που μας δυσκολεύει, ενώ παράλληλα αποτελεί δεξιότητα ζωής. Το να μάθουμε να οργανώνουμε τον χώρο και τη ζωή μας, καθώς και το να κάνουμε let go μπορεί να ενισχύσει την ικανότητά μας να εστιάζουμε σε εκείνα που είναι σημαντικά. Στο δικό μας 20% που θα οδηγήσει στη ζωή όπως τη θέλουμε.

Σκέψου πόσο χρόνο θα κέρδιζες με το να εστιάζεις στο δικό σου 20%… Πόσο περισσότερη ενέργεια θα είχες. Πόσο καλύτερη θα γινόταν η ποιότητα της ζωής σου…

Από πού μπορούμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε για να ενισχύσουμε ή να αρχίσουμε να χτίζουμε τη δεξιότητα του να κάνουμε let go;

Η απάντηση είναι απλή: Από εκεί που βρισκόμαστε.

Σκέψου πόσα περιττά πράγματα έχεις συγκεντρώσει στον χώρο σου και πόσο clutter αυτό δημιουργεί στο ίδιο το μυαλό σου. Σκέψου την ίδια την ταυτότητα που συντηρείς με το να κρατάς στη ζωή σου περιττά αντικείμενα που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα, πέρα από το να σε επιβαρύνουν. 

Δεν είναι άραγε το σπίτι μας ένας καθρέφτης της ψυχής μας;

ΟΚ… Δεν θα σε κάψω με τα φιλοσοφικά. Θα σου πω όμως ότι σε αυτό το επεισόδιο έχω καλεσμένη τη Βάσια Κόντου, Επαγγελματία Οργάνωσης.

Η Βάσια είναι η δημιουργός του The Simple Method, αγαπά την οργάνωση και έρχεται να μας βοηθήσει να χτίσουμε τη δεξιότητα του να κάνουμε let go με συγκεκριμένα και πολύ πρακτικά βήματα. Να κάνουμε, όπως λέει, «χώρο» για τα σημαντικά πράγματα της ζωής – τα οποία τελικά δεν είναι πράγματα.

Φύγαμε για το επεισόδιο!

Πιο αναλυτικά συζητήσαμε:

  • Ο επαγγελματικός τίτλος της Βάσιας είναι «Επαγγελματίας Οργάνωσης». Τι σημαίνει αυτό και πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο;
  • Τι σημαίνει «κάνω let go» και γιατί το συζητάμε;
  • Πώς μας επηρεάζει το να μην το κάνουμε; Ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις;
  • Υπάρχουν άραγε θετικά στο να μην κάνουμε let go;
  • Τις επιπτώσεις, όταν αρχίσει να χτίζει κανείς τη δεξιότητα.
  • Από πού μπορούμε να ξεκινήσουμε για να αρχίσουμε να χτίζουμε το skill; Τι πρέπει να λάβουμε οπωσδήποτε υπόψη;
  • Τη συμβουλή που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε και συγχρόνως θα μας φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Λίγα λόγια από τη Βάσια:

40. Πώς οργανώνω τον χώρο και τη ζωή μου και μαθαίνω να κάνω let goΈχοντας κάνει όλα εκείνα τα βήματα με την προοπτική να γίνω ένα επιτυχημένο στέλεχος εταιρείας, παραιτήθηκα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φράση: «Θα καταστρέψεις την καριέρα σου ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ;»

Μόνο απλό δεν ήταν. 2 χώρες, 6 πόλεις, 12 μετακομίσεις και αμέτρητα χιλιόμετρα μετά, κάτι μου έλειπε. Είχα χάσει τον εαυτό μου. «Θέλω να φτιάξω κάτι δικό μου», έλεγα. Αύγουστος 2023, ξαπλωμένη σε έναν καναπέ έφτιαξα ένα Instagram προφίλ και ξεκίνησα. 

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ! 

Είμαι η Βάσια και το The Simple Method είναι το «κάτι δικό μου». Είναι αγάπη για την οργάνωση. Είναι στόχος για μια ισορροπημένη ζωή. Είναι η καλύτερη και πιο αποδοτική αξιοποίηση του χρόνου. Είναι το ξεκαθάρισμα. Είναι οι αποφάσεις. Είναι οι αλλαγές. Είναι η ανάγκη να έχω όλα όσα χρειάζομαι και τίποτα περισσότερο.

Είναι αυτό που θα βοηθήσει και εσένα να κάνεις «»χώρο«» για τα σημαντικά πράγματα της ζωής – τα οποία τελικά δεν είναι πράγματα.

Περισσότερα για την Βάσια:

Επιπλέον σχετικό υλικό:

Φυλλισοφίες: Η δική σου στήλη

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.