Πρόκειται για κάτι που μας δυσκολεύει, ενώ παράλληλα αποτελεί δεξιότητα ζωής. Το να μάθουμε να οργανώνουμε τον χώρο και τη ζωή μας, καθώς και το να κάνουμε let go μπορεί να ενισχύσει την ικανότητά μας να εστιάζουμε σε εκείνα που είναι σημαντικά. Στο δικό μας 20% που θα οδηγήσει στη ζωή όπως τη θέλουμε.

Σκέψου πόσο χρόνο θα κέρδιζες με το να εστιάζεις στο δικό σου 20%… Πόσο περισσότερη ενέργεια θα είχες. Πόσο καλύτερη θα γινόταν η ποιότητα της ζωής σου…

Από πού μπορούμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε για να ενισχύσουμε ή να αρχίσουμε να χτίζουμε τη δεξιότητα του να κάνουμε let go;

Η απάντηση είναι απλή: Από εκεί που βρισκόμαστε.

Σκέψου πόσα περιττά πράγματα έχεις συγκεντρώσει στον χώρο σου και πόσο clutter αυτό δημιουργεί στο ίδιο το μυαλό σου. Σκέψου την ίδια την ταυτότητα που συντηρείς με το να κρατάς στη ζωή σου περιττά αντικείμενα που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα, πέρα από το να σε επιβαρύνουν. 

Δεν είναι άραγε το σπίτι μας ένας καθρέφτης της ψυχής μας;

ΟΚ… Δεν θα σε κάψω με τα φιλοσοφικά. Θα σου πω όμως ότι σε αυτό το επεισόδιο έχω καλεσμένη τη Βάσια Κόντου, Επαγγελματία Οργάνωσης.

Η Βάσια είναι η δημιουργός του The Simple Method, αγαπά την οργάνωση και έρχεται να μας βοηθήσει να χτίσουμε τη δεξιότητα του να κάνουμε let go με συγκεκριμένα και πολύ πρακτικά βήματα. Να κάνουμε, όπως λέει, «χώρο» για τα σημαντικά πράγματα της ζωής – τα οποία τελικά δεν είναι πράγματα.

Φύγαμε για το επεισόδιο!

Πιο αναλυτικά συζητήσαμε:

  • Ο επαγγελματικός τίτλος της Βάσιας είναι «Επαγγελματίας Οργάνωσης». Τι σημαίνει αυτό και πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο;
  • Τι σημαίνει «κάνω let go» και γιατί το συζητάμε;
  • Πώς μας επηρεάζει το να μην το κάνουμε; Ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις;
  • Υπάρχουν άραγε θετικά στο να μην κάνουμε let go;
  • Τις επιπτώσεις, όταν αρχίσει να χτίζει κανείς τη δεξιότητα.
  • Από πού μπορούμε να ξεκινήσουμε για να αρχίσουμε να χτίζουμε το skill; Τι πρέπει να λάβουμε οπωσδήποτε υπόψη;
  • Τη συμβουλή που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε και συγχρόνως θα μας φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Λίγα λόγια από τη Βάσια:

40. Πώς οργανώνω τον χώρο και τη ζωή μου και μαθαίνω να κάνω let goΈχοντας κάνει όλα εκείνα τα βήματα με την προοπτική να γίνω ένα επιτυχημένο στέλεχος εταιρείας, παραιτήθηκα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φράση: «Θα καταστρέψεις την καριέρα σου ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ;»

Μόνο απλό δεν ήταν. 2 χώρες, 6 πόλεις, 12 μετακομίσεις και αμέτρητα χιλιόμετρα μετά, κάτι μου έλειπε. Είχα χάσει τον εαυτό μου. «Θέλω να φτιάξω κάτι δικό μου», έλεγα. Αύγουστος 2023, ξαπλωμένη σε έναν καναπέ έφτιαξα ένα Instagram προφίλ και ξεκίνησα. 

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ! 

Είμαι η Βάσια και το The Simple Method είναι το «κάτι δικό μου». Είναι αγάπη για την οργάνωση. Είναι στόχος για μια ισορροπημένη ζωή. Είναι η καλύτερη και πιο αποδοτική αξιοποίηση του χρόνου. Είναι το ξεκαθάρισμα. Είναι οι αποφάσεις. Είναι οι αλλαγές. Είναι η ανάγκη να έχω όλα όσα χρειάζομαι και τίποτα περισσότερο.

Είναι αυτό που θα βοηθήσει και εσένα να κάνεις «»χώρο«» για τα σημαντικά πράγματα της ζωής – τα οποία τελικά δεν είναι πράγματα.

Περισσότερα για την Βάσια:

Επιπλέον σχετικό υλικό:

Φυλλισοφίες: Η δική σου στήλη

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Ο Χορηγός μας

Χορηγός αυτού του επεισοδίου είναι η Atropos Digital. Η Atropos Digital είναι ένα full-stack SEO & CRO agency που σε βοηθά να πας την επιχείρησή σου – και τον τζίρο σου – στο επόμενο επίπεδο. Με απλά λόγια, βοηθά την ιστοσελίδα ή το eshop σου να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις της Google και να φέρνει περισσότερες πωλήσεις.

Η Atropos Digital έχει βοηθήσει και εμένα να ανεβάσω την απήχηση της ιστοσελίδας μου και μαζί της το visibility του brand μου, με άμεσα αποτελέσματα.

Αν, λοιπόν, η κίνηση της ιστοσελίδας σου και ο τζίρος της επιχείρησής σου είναι κάτι στο οποίο θέλεις να επενδύσεις σοβαρά, πήγαινε στο link atroposdigital.com για να μάθεις περισσότερα.

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;