Σε αυτό το Growth Hacking Friday μιλάμε για τα θεμέλια του SEO (Search Engine Optimization) που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την ιστοσελίδα της επιχείρησής σου ή το eshop σου online.

Καλεσμένος μου ο Δημήτρης Γκιόκας. Ο Δημήτρης είναι ο τέως συνέταιρός μου και μαζί δημιουργήσαμε το Νο1 ελληνόφωνο podcast προσωπικής ανάπτυξης The Brain Hacking Academy, που ακόμα και σήμερα, ενάμιση χρόνο αφού σταματήσαμε να δημιουργούμε νέα επεισόδια, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις σας.

Ο Δημήτρης είναι επίσης ο CEO της Atropos Digital, ενός κορυφαίου SEO & CRO agency, και σε αυτό το επεισόδιο έρχεται να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε online την επιχείρησή μας, είτε πρόκειται για eshop είτε για την digital παρουσία της εταιρείας μας.

Με απλά λόγια, να εμφανιζόμαστε ψηλά στις οργανικές αναζητήσεις που γίνονται στη Google. Και γιατί είναι αυτό σημαντικό; Επειδή το να είσαι στην πρώτη σελίδα της Google, πόσο μάλλον στην πρώτη θέση, μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη σου.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Δημήτρης μοιράζεται μαζί μας το βασικότερο concept που πρέπει να εφαρμόζουμε πριν καν ξεκινήσουμε να κάνουμε SEO, και απλοποιεί τα σημαντικότερα δομικά του στοιχεία για να μπορέσεις να τα εφαρμόσεις άμεσα.

Και φυσικά, σε περιμένει μια πρακτική στο τέλος του επεισοδίου, βασισμένη σε όσα συζητήσαμε με τον Δημήτρη. Μείνει μαζί μας για να μην τη χάσεις!

Καλή ακρόαση!

Πιο αναλυτικά συζητήσαμε:

  • Τι είναι με πολύ απλά λόγια το SEO, και γιατί θεωρείται τόσο σημαντικό για την προσωπική και επαγγελματική μας ανάπτυξη στην εποχή μας
  • Ποια είναι τα πιο απλά δομικά στοιχεία του SEO αν θέλουμε να το απλοποιήσουμε
  • Keywords στο SEO: Πώς μπορεί κανείς να βρει τα κατάλληλα και να βελτιώσει το visibility του online
  • Τι χρειάζεται να κάνουμε, αν θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε το περιεχόμενό μας για τις μηχανές αναζήτησης – Υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές για τα διαφορετικά είδη περιεχομένου (άρθρα, βίντεο, podcast, social media);
  • Τι είναι τα backlinks και πώς μπορούν να ενισχύσουν την online παρουσία μας
  • Γιατί δεν είναι όλα τα backlinks ίσα
  • Πώς αξιολογούμε την επιτυχία σε ότι αφορά το SEO
  • Ποια metrics ή εργαλεία προτείνει ο Δημήτρης για να μπορούμε να αντλήσουμε δεδομένα και να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα
  • Η μία συμβουλή που θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα με βάση όσα συζητήσαμε

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη:

Σε αυτό το επεισόδιο θα μάθεις για τα θεμέλια του SEO, και τα σημαντικότερα δομικά του στοιχεία για να αναπτύξεις online την επιχείρησή σου.

Ο Δημήτρης είναι ο ιδρυτής και CEO της Atropos Digital, μιας κορυφαίας εταιρείας marketing που εξειδικεύεται στο SEO (search engine optimization) & στο CRO (conversion rate optimization). Με λίγα λόγια, αν θες να βγάλεις περισσότερα χρήματα από το website σου, είναι ο άνθρωπός σου.

Επιπλέον, είναι ο συνιδρυτής του δικού μας The Brain Hacking Academy, του #1 ελληνικού podcast προσωπικής ανάπτυξης που ακόμα και σήμερα παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των ακροατών.

Όταν δεν είναι χωμένος μέσα στον υπολογιστή και στο SEO, θα τον βρεις να παίζει κιθάρα ή να σηκώνει βάρη στο γυμναστήριο.

Περισσότερα για τον Δημήτρη:

Περισσότερα για την Atropos Digital:

Επιπλέον σχετικό υλικό:

Φυλλισοφίες: Η δική σου στήλη

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Ο Χορηγός μας

Χορηγός αυτού του επεισοδίου είναι η Atropos Digital. Η Atropos Digital είναι ένα full-stack SEO & CRO agency που σε βοηθά να πας την επιχείρησή σου – και τον τζίρο σου – στο επόμενο επίπεδο. Με απλά λόγια, βοηθά την ιστοσελίδα ή το eshop σου να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις της Google και να φέρνει περισσότερες πωλήσεις.

Η Atropos Digital έχει βοηθήσει και εμένα να ανεβάσω την απήχηση της ιστοσελίδας μου και μαζί της το visibility του brand μου, με άμεσα αποτελέσματα.

Αν, λοιπόν, η κίνηση της ιστοσελίδας σου και ο τζίρος της επιχείρησής σου είναι κάτι στο οποίο θέλεις να επενδύσεις σοβαρά, πήγαινε στο link atroposdigital.com για να μάθεις περισσότερα.

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;