Η Νο1 πρακτική αυτογνωσίας και self-coaching: Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Συνεχείς εξελίξεις, ένας κόσμος που αλλάζει διαρκώς, και εμείς προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε μέσα σε αυτό το χάος…

Δεν θα ήθελες μερικές φορές να ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα και να μπορούσες ίσως ακόμα και να προβλέψεις το μέλλον; Να ξέρεις με ακρίβεια πώς θα εξελιχθεί η ιστορία με κάθε βήμα που κάνεις;

Δελεαστικό, το ξέρω. Από την άλλη όμως, θα χανόταν όλο το μυστήριο και η μαγεία της ζωής. Και σίγουρα δεν θα είχαμε τίποτα να μάθουμε. Προσωπικά, δεν θα έβρισκα σκοπό.

Από την άλλη, το να εστιάσουμε μέσα σε αυτό το χάος σε λίγα πράγματα στα οποία να μπορούμε να βασιστούμε, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σου σε αυτό το επεισόδιο τον τρόπο σκέψης που βοηθά εμένα προσωπικά να παίρνω τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για το μέλλον, και να μη χάνομαι μέσα στην υπερβολική πληροφορία και τις αμέτρητες επιλογές γύρω μου.

Πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει και εσένα.

Σου εύχομαι καλή ακρόαση!

Οι 3 πυλώνες που βοηθούν να «προβλέψεις» το μέλλον:

 • Ενδοσκόπηση με βάση τις αξίες, με έμφαση στις ερωτήσεις
  • Τι κάνω και γιατί το κάνω;
 • Εφαρμογή του κανόνα 80/20
  • Προβλέπει ότι σε κάθε κατάσταση το 20% των δράσεων οδηγεί στο 80% των αποτελεσμάτων ή κερδών
 • Το φαινόμενο Lindy ή ο Νόμος του Lindy
  • Προβλέπει ότι η μελλοντική διάρκεια ζωής κάποιου μη φθαρτού πράγματος (που δεν έχει δηλαδή ημερομηνία λήξης) είναι ανάλογη της ηλικίας του
  • Με λίγα λόγια:
   • Αντί να ρωτάς «τι πρόκειται να αλλάξει στα επόμενα 5-10 χρόνια;» και να χάνεσαι μέσα σε έναν ωκεανό πραγμάτων που πράγματι θα αλλάξουν στο μέλλον και είναι άπειρα, είναι προτιμότερο να ρωτάς «τι θα παραμένει ίδιο;» και να εστιάζεις σε αυτό.

Το επόμενο καλύτερο βήμα:

Αποφάσισε τι κάνεις και γιατί το κάνεις, καθώς και ποιες είναι οι αξίες σου. Έπειτα άκου το επεισόδιο όσες φορές χρειαστεί για να δεις πώς μπορείς να εφαρμόσεις όσα είπαμε εδώ στη δική σου ζωή.

Επιπλέον υλικό:

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Χρειάζεσαι επιπλέον βοήθεια για να δημιουργήσεις ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό σου;

Μοιράσου μαζί μου τις σκέψεις σου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com και θα σου προτείνω μερικά δοκιμασμένα πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.