Συνεχείς εξελίξεις, ένας κόσμος που αλλάζει διαρκώς, και εμείς προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε μέσα σε αυτό το χάος…

Δεν θα ήθελες μερικές φορές να ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα και να μπορούσες ίσως ακόμα και να προβλέψεις το μέλλον; Να ξέρεις με ακρίβεια πώς θα εξελιχθεί η ιστορία με κάθε βήμα που κάνεις;

Δελεαστικό, το ξέρω. Από την άλλη όμως, θα χανόταν όλο το μυστήριο και η μαγεία της ζωής. Και σίγουρα δεν θα είχαμε τίποτα να μάθουμε. Προσωπικά, δεν θα έβρισκα σκοπό.

Από την άλλη, το να εστιάσουμε μέσα σε αυτό το χάος σε λίγα πράγματα στα οποία να μπορούμε να βασιστούμε, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σου σε αυτό το επεισόδιο τον τρόπο σκέψης που βοηθά εμένα προσωπικά να παίρνω τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για το μέλλον, και να μη χάνομαι μέσα στην υπερβολική πληροφορία και τις αμέτρητες επιλογές γύρω μου.

Πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει και εσένα.

Σου εύχομαι καλή ακρόαση!

Οι 3 πυλώνες που βοηθούν να «προβλέψεις» το μέλλον:

 • Ενδοσκόπηση με βάση τις αξίες, με έμφαση στις ερωτήσεις
  • Τι κάνω και γιατί το κάνω;
 • Εφαρμογή του κανόνα 80/20
  • Προβλέπει ότι σε κάθε κατάσταση το 20% των δράσεων οδηγεί στο 80% των αποτελεσμάτων ή κερδών
 • Το φαινόμενο Lindy ή ο Νόμος του Lindy
  • Προβλέπει ότι η μελλοντική διάρκεια ζωής κάποιου μη φθαρτού πράγματος (που δεν έχει δηλαδή ημερομηνία λήξης) είναι ανάλογη της ηλικίας του
  • Με λίγα λόγια:
   • Αντί να ρωτάς «τι πρόκειται να αλλάξει στα επόμενα 5-10 χρόνια;» και να χάνεσαι μέσα σε έναν ωκεανό πραγμάτων που πράγματι θα αλλάξουν στο μέλλον και είναι άπειρα, είναι προτιμότερο να ρωτάς «τι θα παραμένει ίδιο;» και να εστιάζεις σε αυτό.

Το επόμενο καλύτερο βήμα:

Αποφάσισε τι κάνεις και γιατί το κάνεις, καθώς και ποιες είναι οι αξίες σου. Έπειτα άκου το επεισόδιο όσες φορές χρειαστεί για να δεις πώς μπορείς να εφαρμόσεις όσα είπαμε εδώ στη δική σου ζωή.

Επιπλέον υλικό:

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Χρειάζεσαι επιπλέον βοήθεια για να δημιουργήσεις ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό σου;

Μοιράσου μαζί μου τις σκέψεις σου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com και θα σου προτείνω μερικά δοκιμασμένα πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Ο Χορηγός μας

Χορηγός αυτού του επεισοδίου είναι η Atropos Digital. Η Atropos Digital είναι ένα full-stack SEO & CRO agency που σε βοηθά να πας την επιχείρησή σου – και τον τζίρο σου – στο επόμενο επίπεδο. Με απλά λόγια, βοηθά την ιστοσελίδα ή το eshop σου να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις της Google και να φέρνει περισσότερες πωλήσεις.

Η Atropos Digital έχει βοηθήσει και εμένα να ανεβάσω την απήχηση της ιστοσελίδας μου και μαζί της το visibility του brand μου, με άμεσα αποτελέσματα.

Αν, λοιπόν, η κίνηση της ιστοσελίδας σου και ο τζίρος της επιχείρησής σου είναι κάτι στο οποίο θέλεις να επενδύσεις σοβαρά, πήγαινε στο link atroposdigital.com για να μάθεις περισσότερα.

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;