Πώς μπορώ να τα έχω όλα;

Μια ερώτηση που ίσως έχεις θέσει στον εαυτό σου και που ίσως σε έχει προβληματίσει.

Εν τω μεταξύ, εκείνο που έχουμε συνηθίσει να λέμε είναι ότι «δεν μπορείς να τα έχεις όλα και πρέπει να συμβιβαστείς». Έτσι δεν είναι;

Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που αξίζει να αμφισβητήσουμε. Άλλωστε, αν ξεκινάμε από τη βάση ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, οι πιθανότητες να βρούμε τρόπο να το κάνουμε θα είναι μηδαμινές.

Αυτό το επεισόδιο δεν είναι όπως τα υπόλοιπα.

Πρώτον, επειδή βρίσκομαι στην Πράγα και ηχογραφώ από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μου. Γι’ αυτό ίσως να ακούσεις και λίγη κίνηση από τον δρόμο. Δεύτερον, επειδή αποτελεί μια συλλογή από σκέψεις που έκανα και κατέγραψα αυτές τις μέρες στο journal μου. Όλες συνδέονται με το αρχικό ερώτημα του επεισοδίου:

Πώς μπορώ να τα έχω όλα;

Ίσως κάποια από αυτές να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να ακούσεις σήμερα…

Σου εύχομαι καλή ακρόαση!

Τα 8 insights με μια ματιά:

 • Όταν κάποιος σε αμφισβητεί, απλά κάνε το καλύτερο που μπορείς για τα δικά σου κριτήρια.
 • Αν παρατηρήσεις το μυαλό σου, θα διαπιστώσεις ότι απαντά συνέχεια ερωτήσεις. Όσο περισσότερο επιλέγεις να κάνεις στον εαυτό σου ενδυναμωτικές ερωτήσεις, τόσο περισσότερες δυνατότητες και επιλογές θα αναγνωρίζεις στον κόσμο.
 • Πώς θα ήταν αν άρχιζες να ανταλλάσσεις το «Με τη γκαντεμιά που με δέρνει…» με το «Με τη δική μου τύχη τα πράγματα που θέλω έρχονται όλο και πιο γρήγορα σε μένα και γίνονται καλύτερα απ’ ότι μπορώ να τα φανταστώ»;
 • Συχνά, το τίμημα του να μην είμαστε present (ενσυνείδητα παρόντες) στη ζωή μας είναι ο πόνος.
 • Είμαστε εδώ για να βρούμε τον αυθεντικό μας εαυτό και να τιμήσουμε την αλήθεια του.
 • Είναι το κίνητρό σου το να πετύχεις ή απλά το να αποφύγεις την αποτυχία με κάθε κόστος; Η διαφορά ανάμεσα στα δύο καθορίζει το αν θα απογειωθεί αυτό που θέλουμε να κάνουμε ή αν απλά θα συνεχίσουμε από το ίδιο επίπεδο.
 • Ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε κάποιον να μας πει τι να κάνουμε για να γίνει η ζωή μας καλύτερη και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βρούμε ένα πράγμα που μιλάει στην καρδιά μας και έχει για μας την αίσθηση του αληθινού και να εστιάσουμε σε αυτό με κάθε ίνα της ύπαρξής μας.
 • Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, ανέχεσαι όλο και λιγότερο εκείνα τα πράγματα που δεν σε υπηρετούν δεν σε εξυπηρετούν. Ειδικά από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Το επόμενο καλύτερο βήμα:

Επίλεξε ένα concept από αυτό το επεισόδιο και «συζήτησέ το» με τον εαυτό σου γραπτώς. Τι σκέψεις σου δημιουργεί; Πού το βλέπεις να αναπαράγεται ή να αντικατοπτρίζεται στη ζωή σου;

Στο journaling μπορείς να ανακαλύψεις τυφλά σημεία και να βρεις την επίγνωση που απαιτείται για να αλλάξεις όσα σε εμποδίζουν να τα έχεις όλα.

Επιπλέον υλικό:

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

 • «Συνήθως εκείνο που μας παίρνει από το ‘δεν έχω ιδέα τι κάνω’ στο ‘έχω δημιουργήσει τη ζωή που θέλω να ζω’ είναι η απόφαση να κάνουμε τη μετάβαση και η αφοσίωση στο να εμπιστευόμαστε τη διαδικασία.»
 • «Δεν υπάρχει μονοπάτι. Πρέπει να το δημιουργήσεις. Το θέμα είναι ότι γίνεται, αν το πιστέψεις.»
 • «Το να βρεις εκείνα που κάνουν την καρδιά σου να χαμογελάει και αποτελούν έκφραση του αυθεντικού σου εαυτού, είναι τα ίδια που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι και να τα έχεις όλα.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ποιο ερώτημα σε απασχολεί περισσότερο αυτό το διάστημα;

Μοιράσου το μαζί μου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com και ίσως γίνει θέμα μελλοντικού επεισοδίου.

Πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξή σου

Πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξή σου

Θέλεις να λαμβάνεις ένα email γεμάτο πολύτιμα εργαλεία για την προσωπική ανάπτυξη και την εξέλιξή σου;

Θέλεις να λαμβάνεις ένα email γεμάτο πολύτιμα εργαλεία για την προσωπική ανάπτυξη και την εξέλιξή σου;

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες που λαμβάνουν κάθε Παρασκευή τις Φυλλισοφίες. Ένα newsletter γεμάτο πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξή σου.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες που λαμβάνουν κάθε Παρασκευή τις Φυλλισοφίες. Ένα newsletter γεμάτο πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξή σου.