Η πιο ισχυρή πρακτική αυτοπαρατήρησης και self-coaching είναι το Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο και συγχρόνως πιο ικανό να αλλάξει τη ζωή σου από την ιστορία που λες στον εαυτό σου για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Όλες οι πεποιθήσεις σου, όλοι οι περιορισμοί σου, όλα σου τα “πρέπει” και τα “μη” βρίσκονται εγκλωβισμένα μέσα σε αυτήν την ιστορία. Ταυτόχρονα θα βρεις μέσα σε αυτήν την ιστορία όλες σου τις ικανότητες, τα “θέλω” σου και τα “γιατί” σου.

Έχεις προσέξει ποτέ εκείνα που σκέφτεσαι και τον ρόλο που παίζουν στη ζωή σου; Έχεις αναλογιστεί ποτέ ποιο είναι το δικό σου μερίδιο ευθύνης σε όσα σου συμβαίνουν;

Είναι εύκολο το να κατηγορείς τους υπόλοιπους για τα πάντα και να λες πως τα πράγματα είναι έτσι και δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αυτή είναι και η καλύτερη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα. Μόνο που, όσο καλά κι αν τη στολίσεις, όσο ωραίες λέξεις κι αν της φορέσεις και όσο κι αν την επαναλάβεις στον εαυτό σου, δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα παραμείνει δικαιολογία.

Η ιστορία που λες στον εαυτό σου για τον ίδιο σου τον εαυτό έχει τεράστια δύναμη. Εκείνο που θέλω να καταλάβεις είναι πως είναι στο δικό σου χέρι να την αλλάξεις.

Οι ιστορίες έχουν τεράστια δύναμη. Μπορούν να συγκινήσουν, να παρακινήσουν, να δώσουν έμπνευση και κουράγιο, μπορούν όμως και να τρομοκρατήσουν, να φυλακίσουν και να κλείσουν πόρτες.

Είμαστε οι ιστορίες μας, αλλά οι ιστορίες μας είναι εκείνο που εμείς αποφασίζουμε.

Ως πότε θα επιτρέπεις στην ιστορία σου να σε καθορίζει, αντί να καθορίσεις εσύ την ιστορία σου;

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.