Θυμάμαι πόσο πολύ αγχωνόμουν παλιότερα, όταν έθετα νέους στόχους. Ειδικά στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς, που υπήρχε αυτή η πίεση και το άγχος που έχουμε όλοι για το νέο ξεκίνημα που ακολουθεί.

Βέβαια, το μεγαλύτερό μου άγχος πήγαζε από τον φόβο ότι πάλι θα θέσω νέους στόχους και πάλι θα το βάλω κάτω, κάπου εκεί γύρω στις 15-20 Ιανουαρίου… 

Παράλληλα, δεν είχα ιδέα από πού να το πιάσω για να ξεκινήσω. Για να μην αναφέρω την ανασκόπηση του έτους που δεν έκανα σε καμία περίπτωση με τρόπο που να βοηθούσε …

Κάτι μου λέει πως όλα αυτά σου μιλάνε απευθείας στην καρδιά…

Σε αυτό το επεισόδιο, λοιπόν, μοιράζομαι μαζί σου το mindset που θα σε βοηθήσει να αφήσεις πίσω το άγχος των νέων στόχων και να αρχίσεις να απολαμβάνεις τη διαδικασία!

Α! Θα πάρεις και μια πολύ δυνατή άσκηση στο τέλος.

Φύγαμε για το επεισόδιο!

Νέοι στόχοι: Τα κύρια σημεία επιγραμματικά:

  1. Από το πού εστιάζουμε εξαρτάται το πώς νιώθουμε – Εστιάζεις στην έλλειψη ή στην αφθονία;
  2. Πώς ορίζεις την επιτυχία; – Μία οπτική που θα σε βοηθήσει να αλλάξείς τους κανόνες του παιχνιδιού
  3. Η αξία του transformation κατά τη στοχοθέτηση
  4. Σύγκριση: Φίλος ή εχθρός; Εσύ αποφασίζεις
  5. Άσκηση: Τα κριτήρια της επιτυχίας (σου)

Το επόμενο καλύτερο βήμα:

Ξεκίνα να ορίζεις εκ των έσω τα κριτήρια που προβλέπουν το κατά πόσο αισθάνεσαι επιτυχημένη/ος. Κάνε το εξής:

Αντί να σκέφτεσαι ότι «Θα είμαι επιτυχημένη/ος όταν…», κάνε μια λίστα με κριτήρια που να ξεκινά με τη φράση «Ξέρω ότι έχω πετύχει, όταν…»

Όρισε 5 έως 10 κριτήρια που θα δηλώνουν ότι έχεις ήδη πετύχει.

Θυμήσου: 

Όπως είπε ο Theodore Roosevelt, η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς. Εκτός και αν τη χρησιμοποιείς έξυπνα, και συγκρίνεσαι με το μόνο άτομο που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να αναπτυχθείς: τον εαυτό σου.

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

  • «Ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε περισσότερο εγκλωβισμένοι, παρά ελεύθεροι είναι η εστίαση στην έλλειψη και στο κενό.»
  • «Η επιτυχία δεν είναι πάντα εύκολο να οριστεί. Η αποτυχία, από την άλλη, είναι κάτι γνώριμο και εύκολα αναγνωρίσιμο.»
  • «Ο Ιδανικός Μελλοντικός σου Εαυτός χρειάζεται να είναι σημείο αναφοράς, όχι μέτρο σύγκρισης.»

Επιπλέον υλικό:

Το πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει όσο τίποτα άλλο στην ανάπτυξή σου:

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Ο Χορηγός μας

Χορηγός αυτού του επεισοδίου είναι η Atropos Digital. Η Atropos Digital είναι ένα full-stack SEO & CRO agency που σε βοηθά να πας την επιχείρησή σου – και τον τζίρο σου – στο επόμενο επίπεδο. Με απλά λόγια, βοηθά την ιστοσελίδα ή το eshop σου να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις της Google και να φέρνει περισσότερες πωλήσεις.

Η Atropos Digital έχει βοηθήσει και εμένα να ανεβάσω την απήχηση της ιστοσελίδας μου και μαζί της το visibility του brand μου, με άμεσα αποτελέσματα.

Αν, λοιπόν, η κίνηση της ιστοσελίδας σου και ο τζίρος της επιχείρησής σου είναι κάτι στο οποίο θέλεις να επενδύσεις σοβαρά, πήγαινε στο link atroposdigital.com για να μάθεις περισσότερα.

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;