Τραυματικές εμπειρίες που ίσως δεν έχουμε καταχωρήσει ως τραυματικές, ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας, μοτίβα σκέψης και συμπεριφορών που τείνουμε να επαναλαμβάνουμε.

Τελικά, πώς επηρεάζει το τραύμα τη ζωή μας;

Σε αυτό το επεισόδιο φιλοξενούμε στις Φυλλισοφίες έναν υπέροχο άνθρωπο που αγαπά πολύ τη δουλειά του και το να προσφέρει μέσα από αυτήν.

Είναι ψυχοθεραπευτής – θα βρεις το βιογραφικό του παρακάτω για να το μελετήσεις με την ησυχία σου – και θα σταθώ στην υπέροχη θετική ενέργεια και το presence που σου μεταδίδει.

Είναι ο Άγγελος Λεβέντης και ίσως τον γνωρίζεις από τα εξαιρετικά χρήσιμα πράγματα που μοιράζεται στα social media.

Συζητάμε για το τραύμα, το πώς μπορούμε να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε και να υπάρχουμε μέσα από αυτό, καθώς και τον ρόλο που παίζει η διαίσθησή μας.

Η συζήτηση με τον Άγγελο ήταν υπέροχη και κράτησε λίγο παραπάνω απ’ ότι υπολογίζαμε. Γι’ αυτό και θα την ακούσεις σε δύο μέρη.

Σου εύχομαι να απολαύσεις το πρώτο μέρος! Καλή ακρόαση!


Λίγα λόγια για τον Άγγελο:

O Άγγελος Λεβέντης είναι Κλινικός Κοινωνικός Λειτουργός & Ψυχοθεραπευτής, MED και επιστημονικά υπεύθυνος του Zen Therapy Center Κέντρο Ψυχοθεραπείας με έδρα το Γουδή στην Αθήνα. Ειδικεύεται στο Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα, τις Αγχώδεις Διαταραχές, σε θέματα Ταυτότητας και Φύλου, την Αυταξία – Αυτοπεποίθηση & τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής & Εικόνας Σώματος.
Ως Ψυχοθεραπευτής ακολουθεί μια συνθετική προσέγγιση μέσα από τις πολλαπλές σπουδές στην υπαρξιακή, ανθρωποκεντρική, συστημική, ΛΟΑΤΚΙ+ επιβεβαιωτική (lgbtqi+ affirmative), CBT-E ψυχοθεραπεία και εκπαιδεύεται στη NARM Τραυματοθεραπεία.
Το αναλυτικό του βιογραφικό μαζί με την (φιλοσοφική 🙂) τοποθέτησή του για την ψυχοθεραπεία και τη ζωή θα το βρεις εδώ.

Θεματικές του επεισοδίου:

 • Τι είναι το τραύμα;
 • Από πού προκύπτει;
 • Τι χρειάζεται να ξέρουμε;
 • Μπορεί να μας αρρωστήσει σε φυσιολογικό επίπεδο; Ποιος ο ρόλος του στα αυτοάνοσα νοσήματα;
 • Η σημασία της νοηματοδότησης
 • Μπορεί κανείς να ξεπεράσει το τραύμα και να δημιουργήσει νέους τρόπους αντίληψης και διαχείρισης της πραγματικότητας;
 • Ποια είναι τα συμπτώματα και οι πιο συνηθισμένες αντιδράσεις μας, όταν ενεργοποιείται το τραύμα; (Fight, Flight, Freeze, Fawn Response)

Περισσότερα για τον Άγγελο:

Επιπλέον σχετικό υλικό από τον Άγγελο και όχι μόνο:

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

 • «Αυτο που νιώθω ότι χρειαζόμαστε είναι αυτή η εμπερίεξη. Η αποδοχή.»
 • «Τελικά, τον φόβο μου, το άγχος μου, οποιαδήποτε συναισθηματική κατάσταση, για να μπορέσω να τη διαχειριστώ καλούμαι να τη δω και να την πάρω αγκαλιά.»
 • «Έχει πολλή σημασία, όχι το ποια είναι η ζωή μας και πώς είναι, αλλά το τι νόημα δίνουμε σε αυτήν τη ζωή.»
 • «Για να μπορέσω να διαχειριστώ κάτι πρέπει να έχω επίγνωση. Αλλά δεν έχω όλη την επίγνωση με τη μία. Κάθε φορά, μέσα από τη θεραπεία, μπαίνω σε ένα νέο επίπεδο επίγνωσης.»
 • «Χρειάζεται να συναντήσουμε τον εαυτό μας εκεί που είναι.»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ποιο ερώτημα σε απασχολεί περισσότερο αυτό το διάστημα;

Μοιράσου το μαζί μου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com και ίσως γίνει θέμα μελλοντικού επεισοδίου.

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Ο Χορηγός μας

Χορηγός αυτού του επεισοδίου είναι η Atropos Digital. Η Atropos Digital είναι ένα full-stack SEO & CRO agency που σε βοηθά να πας την επιχείρησή σου – και τον τζίρο σου – στο επόμενο επίπεδο. Με απλά λόγια, βοηθά την ιστοσελίδα ή το eshop σου να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις της Google και να φέρνει περισσότερες πωλήσεις.

Η Atropos Digital έχει βοηθήσει και εμένα να ανεβάσω την απήχηση της ιστοσελίδας μου και μαζί της το visibility του brand μου, με άμεσα αποτελέσματα.

Αν, λοιπόν, η κίνηση της ιστοσελίδας σου και ο τζίρος της επιχείρησής σου είναι κάτι στο οποίο θέλεις να επενδύσεις σοβαρά, πήγαινε στο link atroposdigital.com για να μάθεις περισσότερα.

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;