Η πιο ισχυρή πρακτική αυτοπαρατήρησης και self-coaching είναι το Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Υπάρχει μια παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε ενεργά με την αυτογνωσία και την προσωπική μας ανάπτυξη.

Πρόκειται για μια παγίδα που άλλοτε μας κρατά στάσιμους και άλλοτε δεν μας αφήνει να συνειδητοποιήσουμε πόση πρόοδο έχουμε κάνει και πόση απόσταση έχουμε καλύψει.

Λειτουργεί οριακά σαν ψυχαναγκασμός και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ… 

Πρόκειται για αυτήν την τάση του να κάνουμε όσο περισσότερα μπορούμε. Κάποιες φορές επειδή απλά νιώθουμε ότι χάσαμε πολύ χρόνο τα προηγούμενα χρόνια. Τις περισσότερες φορές, επειδή ενεργοποιούνται παράλληλα και άλλοι, υπόγειοι και υποσυνείδητοι μηχανισμοί.

«Δεν είμαι αρκετή. Πρέπει να προσπαθήσω κι άλλο για να έχω αποδοχή. Δεν κάνω αρκετά για να μου αξίζει η ευτυχία.»

Αυτά και άλλα μικρά προγραμματάκια που τρέχουν στο παρασκήνιο του λειτουργικού μας συστήματος και μπλοκάρουν όλες του τις λειτουργίες.

Αυτό είναι άλλο ένα επεισόδιο της δικής σας στήλης. Έλαβα πρόσφατα ένα email με τον τίτλο «Τελικά οι μέρες μου μετράνε όταν βολεύομαι ή όταν ξεβολεύομαι;» και ομολογώ ότι με συγκίνησε και με προβλημάτισε αρκετά. Ξέρω ότι θα προβληματίσει και πιθανότατα θα βοηθήσει κι εσένα.

Αυτή τη φορά θα φέρω στο επεισόδιο την άλλη φανταστική μου φίλη, τη Μαρκέλλα, για να με βοηθήσει να αφηγηθώ την ιστορία και να προσθέσω τις δικές μου σκέψεις. Ναι, έχω δύο φανταστικούς φίλους, τον Μενέλαο και τη Μαρκέλλα, που εμφανίζονται κάπου κάπου στα επεισόδια με τα θέματα που τους απασχολούν. Αποδέξου το.

Και στο σημερινό η φανταστική μου φίλη έχει να πει πολλά και πολύ σημαντικά!

Καλή ακρόαση!

Το επόμενο καλύτερο βήμα:

Βρες και μείνε για όσο χρειάζεται στη δική σου comfort zone, βρες την ισορροπία σου. Είναι σημαντικό για να πας παρακάτω. Έπειτα άκου το επεισόδιο όσες φορές χρειαστεί για να δεις πώς μπορείς να εφαρμόσεις όσα είπαμε εδώ στη δική σου ζωή.

Επιπλέον υλικό:

Τι μπορείς να κάνεις για να συμμετέχεις;

  • Μοιράσου μαζί μου το ερώτημά σου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com
  • Φρόντισε να συμπεριλάβεις στο θέμα τη λέξη «Φυλλισοφίες» ώστε να είναι απευθείας κατανοητό ότι γράφεις για να συμπεριληφθείς στην εκπομπή.
  • Φρόντισε το μήνυμά σου να είναι σύντομο και περιεκτικό, καθώς και να έχει έναν τίτλο που να συνοψίζει τον προβληματισμό σου μέσα σε λίγες λέξεις. Έξτρα πόντοι για πολύ δημιουργικούς τίτλους. (Θα αξιολογηθεί για να μπει στην εκπομπή, άλλωστε.)
  • Έχε στο νου ότι η έμφαση είναι πάντα στην προσωπική και/ή επαγγελματική σου ανάπτυξη.

 

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.