Η πιο ισχυρή πρακτική αυτοπαρατήρησης και self-coaching είναι το Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Τελικά, τι πιστεύεις; Ο κόσμος είναι καλός ή κακός; Τα media μεταδίδουν διαρκώς τρομακτικές και άσχημες εικόνες. Και από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που γυρίζουν τον κόσμο και μεταφέρουν μια τελείως διαφορετική εμπειρία.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τάσος Καραντάκος. Ο Τάσος είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ και δημιουργός του “Unseen Voices”. Tα τελευταία 4 χρόνια ταξιδεύει στις πιο ανεξερεύνητες, συχνά επικίνδυνες, περιοχές του κόσμου καταγράφοντας ιστορίες όπως: ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι αγορές όπλων στο Πακιστάν, τα στρατόπεδα μαγισσών στη Γκάνα, η μεταναστευτική κρίση στη Λατινική Αμερική, με στόχο να «Δώσει Φωνή σε 100 Κοινότητες ανά τον Κόσμο».

Συναντηθήκαμε πρόσφατα στο TEDx Patras όπου ήμασταν και οι δυο ομιλητές, και σκέφτηκα αμέσως ότι το θέμα της εκεί ομιλίας του ήταν κάτι που ήθελα να ακουστεί και στο podcast:

Ότι υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο. Κι ας επικρατεί ως εικόνα η ασχήμια της ανθρώπινης φύσης.

Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους υπενθυμίσεις, γιατί μέσα στη μαυρίλα κινδυνεύουμε να χάσουμε τον εαυτό μας.

Παρένθεση… Παρατηρείς κι εσύ ότι τώρα τελευταία μου βγαίνουν κάτι πολύ ποιητικά  στις εισαγωγές της εκπομπής; Μάλλον είναι παρενέργεια του να γράφω και να συζητώ πολύ με ανθρώπους που με εμπνέουν…

Anyway! Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό…

Κάπου εδώ θα σου ζητήσω να μείνεις μαζί μου μέχρι το τέλος του επεισοδίου ενώ σου έχω ένα challenge για τις επόμενες μέρες, βασισμένο στη συζήτησή μου με τον Τάσο.

Φύγαμε για το επεισόδιο!

Οι θεματικές ενότητες του επεισοδίου:

  • Λίγα λόγια για το project “Unseen Voices”
  • Τα σημαντικότερα μαθήματα από τις εμπειρίες σε εμπόλεμες ζώνες
  • Τί οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος είναι κατά βάση καλός
  • Πώς μπορεί αυτό να το μεταφέρει κάθε άνθρωπος στη δική του πραγματικότητα. Είναι ρεαλιστικό;
  • Πώς είναι το να γυρίζεις πίσω στην Ελλάδα, έχοντας βιώσει όλες αυτές τις εμπειρίες

Λίγα λόγια για τον Τάσο:

Σε αυτό το επεισόδιο με καλεσμένο τον Τάσο Καραντάκο συζητάμε για το αν ο κόσμος είναι τελικά κακός και ρίχνουμε μια ματιά πίσω από όσα βλέπουμε στα media.Ο Τάσος Καραντάκος είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ και δημιουργός του «Unseen Voices». Tα τελευταία 4 χρόνια ταξιδεύει στις πιο ανεξερεύνητες, συχνά επικίνδυνες, περιοχές του κόσμου καταγράφοντας ιστορίες όπως: ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι αγορές όπλων στο Πακιστάν, τα στρατόπεδα μαγισσών στην Γκάνα, η μεταναστευτική κρίση στην Λατινική Αμερική,  με στόχο να «Δώσει Φωνή σε 100 Κοινότητες ανά τον Κόσμο». Πρόσφατα δημιούργησε το “Unseen Expeditions” όπου δίνει την ευκαιρία σε άλλους ανθρώπους να ταξιδέψουν μαζί του σε ανεξερεύνητα – μη τουριστικά μέρη του πλανήτη.

Περισσότερα για:

Επιπλέον σχετικό υλικό:

Φυλλισοφίες: Η δική σου στήλη

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.