Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, η εξέλιξη προαιρετική. 

Πόσο μεγάλη αλήθεια κρύβει αυτή η ατάκα;

Είτε το θέλουμε είτε όχι, τα πράγματα αλλάζουν διαρκώς, όμως, το κατά πόσο εξελισσόμαστε κι εμείς παράλληλα είναι θέμα επιλογής και θέλησης.

Επιλογή να μαθαίνουμε μέσα από τα δεδομένα της ζωής μας και θέληση για να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα και να βελτιωνόμαστε.

Γιατί στα λέω τώρα όλα αυτά;

Το 2024 μπήκε και όπως κάθε χρόνο έκανα την ανασκόπησή μου και πήρα μερικές πολύ σημαντικές αποφάσεις. Ένα από τα βασικά πράγματα που αναζητώ πάντα σε κάθε ανασκόπηση που κάνω, είναι το 20% μου.

Αναζητώ δηλαδή εκείνο το 20% που μέσα στο προηγούμενο διάστημα έφερε το 80% των αποτελεσμάτων και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη χαρά.

Πιστεύω ότι όταν σκεφτόμαστε έτσι, το ξεκαθάρισμα που γίνεται μας βοηθά να εστιάζουμε πολύ πιο αποτελεσματικά σε εκείνα που είναι σημαντικά για εμάς, και με αυτόν τον τρόπο να αναπτυσσόμαστε πραγματικά. Γενικότερα, το να προσπαθούμε να είμαστε μέσα σε όλα δεν βοηθά καθόλου την εξέλιξη, επειδή έτσι διασπάται η προσοχή μας. Και αυτό καταλήγει σχεδόν πάντα σε μεσοβέζικα και μέτρια αποτελέσματα.

Το ‘23, λοιπόν, μου έδωσε την ευκαιρία, όντας πλέον σόλο αφού σταμάτησε το BHA, να δοκιμάσω πολλά πράγματα και να συλλέξω πολλά δεδομένα. Και αυτό οδήγησε σε καλύτερες αποφάσεις για το νέο έτος.

Σε αυτό το επεισόδιο θα μοιραστώ μαζί σου τις αλλαγές που σε περιμένουν στο podcast και θα σου πω ποιο είναι το 20% στο οποίο κατέληξα. Εύχομαι να βοηθήσω κι εσένα να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Και μείνε μαζί μου μέχρι το τέλος. Σκοπεύω να σου δώσω μια πολύ χρήσιμη  άσκηση με βάση όσα θα συζητήσουμε.

Φύγαμε!

Τα κύρια σημεία επιγραμματικά:

Οι στόχοι μου για το ’24:

 • Focus στο podcast: Δικές σας επιστολές, Growth Hacking Friday, focus σε personal & professional growth
 • Tο να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί το Growth Academy – η διαδικτυακή γωνιά που έχω δημιουργήσει για το community μας
 • Αν είσαι ήδη συνδρομητής, ξέρεις ότι κάθε Παρασκευή στέλνω ένα δωρεάν newsletter με ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική ή/και επαγγελματική ανάπτυξη.  Θέλω λοιπόν αυτό το newsletter να φτάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Το επόμενο καλύτερο βήμα:

Αξιολόγησε τα δεδομένα της ζωής σου και με το χέρι στην καρδιά, απάντησε στην ερώτηση:

Με βάση τα δεδομένα που έχω και τα αποτελέσματα που προσδοκώ, τις αξίες και τα θέλω μου, ποια είναι τα πράγματα που μπορούν να ενταχθούν στο τρέχον 20% μου;

Να θυμάσαι:

Λιγότερα ίσον καλύτερα, καθώς έτσι μπορείς να εστιάσεις πραγματικά σε λίγα και καλά και να τα βοηθήσεις να αναπτυχθούν. 

Αν χρειάζεσαι έξτρα βοήθεια για να κάνεις την ανάλυσή σου, προτείνω το worksheet που έχω δημιουργήσει για αυτόν τον σκοπό. Θα το βρεις εδώ.

Επιπλέον υλικό:

 • Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα Personal Branding Secrets που ετοιμάζω καθώς και τι χρειάζεται να κάνεις για να συμμετέχεις με την πολύ προνομιακή τιμή της προπώλησης.

Τι να κάνεις για να συμμετέχεις με τη δική σου επιστολή:

 • Μοιράσου μαζί μου το ερώτημά σου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com
 • Φρόντισε να συμπεριλάβεις στο θέμα τη λέξη “Φυλλισοφίες” ώστε να είναι απευθείας κατανοητό ότι γράφεις για να συμπεριληφθείς στην εκπομπή.
 • Φρόντισε το μήνυμά σου να είναι σύντομο και περιεκτικό, καθώς και να έχει έναν τίτλο που να συνοψίζει τον προβληματισμό σου μέσα σε λίγες λέξεις. Έξτρα πόντοι για πολύ δημιουργικούς τίτλους. (Θα αξιολογηθεί για να μπει στην εκπομπή, άλλωστε.)
 • Έχε στο νου ότι η έμφαση είναι πάντα στην προσωπική και/ή επαγγελματική σου ανάπτυξη.

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

 • «Επιλέγω λοιπόν να εστιάζω σε όσα θα κερδίσω με το να αφήσω πίσω όσα δεν ανήκουν στο 20% για φέτος.»
 • Βοηθάει πάντα το να εστιάζουμε σε εκείνα που είμαστε πραγματικά καλοί και που μας αρέσουν περισσότερο.»
 • «Λιγότερα ίσον καλύτερα, καθώς έτσι μπορείς να εστιάσεις πραγματικά σε λίγα και καλά και να τα βοηθήσεις να αναπτυχθούν.»

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Ο Χορηγός μας

Χορηγός αυτού του επεισοδίου είναι η Atropos Digital. Η Atropos Digital είναι ένα full-stack SEO & CRO agency που σε βοηθά να πας την επιχείρησή σου – και τον τζίρο σου – στο επόμενο επίπεδο. Με απλά λόγια, βοηθά την ιστοσελίδα ή το eshop σου να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις της Google και να φέρνει περισσότερες πωλήσεις.

Η Atropos Digital έχει βοηθήσει και εμένα να ανεβάσω την απήχηση της ιστοσελίδας μου και μαζί της το visibility του brand μου, με άμεσα αποτελέσματα.

Αν, λοιπόν, η κίνηση της ιστοσελίδας σου και ο τζίρος της επιχείρησής σου είναι κάτι στο οποίο θέλεις να επενδύσεις σοβαρά, πήγαινε στο link atroposdigital.com για να μάθεις περισσότερα.

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;