Η Νο1 πρακτική αυτογνωσίας και self-coaching: Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, η εξέλιξη προαιρετική. 

Πόσο μεγάλη αλήθεια κρύβει αυτή η ατάκα;

Είτε το θέλουμε είτε όχι, τα πράγματα αλλάζουν διαρκώς, όμως, το κατά πόσο εξελισσόμαστε κι εμείς παράλληλα είναι θέμα επιλογής και θέλησης.

Επιλογή να μαθαίνουμε μέσα από τα δεδομένα της ζωής μας και θέληση για να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα και να βελτιωνόμαστε.

Γιατί στα λέω τώρα όλα αυτά;

Το 2024 μπήκε και όπως κάθε χρόνο έκανα την ανασκόπησή μου και πήρα μερικές πολύ σημαντικές αποφάσεις. Ένα από τα βασικά πράγματα που αναζητώ πάντα σε κάθε ανασκόπηση που κάνω, είναι το 20% μου.

Αναζητώ δηλαδή εκείνο το 20% που μέσα στο προηγούμενο διάστημα έφερε το 80% των αποτελεσμάτων και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη χαρά.

Πιστεύω ότι όταν σκεφτόμαστε έτσι, το ξεκαθάρισμα που γίνεται μας βοηθά να εστιάζουμε πολύ πιο αποτελεσματικά σε εκείνα που είναι σημαντικά για εμάς, και με αυτόν τον τρόπο να αναπτυσσόμαστε πραγματικά. Γενικότερα, το να προσπαθούμε να είμαστε μέσα σε όλα δεν βοηθά καθόλου την εξέλιξη, επειδή έτσι διασπάται η προσοχή μας. Και αυτό καταλήγει σχεδόν πάντα σε μεσοβέζικα και μέτρια αποτελέσματα.

Το ‘23, λοιπόν, μου έδωσε την ευκαιρία, όντας πλέον σόλο αφού σταμάτησε το BHA, να δοκιμάσω πολλά πράγματα και να συλλέξω πολλά δεδομένα. Και αυτό οδήγησε σε καλύτερες αποφάσεις για το νέο έτος.

Σε αυτό το επεισόδιο θα μοιραστώ μαζί σου τις αλλαγές που σε περιμένουν στο podcast και θα σου πω ποιο είναι το 20% στο οποίο κατέληξα. Εύχομαι να βοηθήσω κι εσένα να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Και μείνε μαζί μου μέχρι το τέλος. Σκοπεύω να σου δώσω μια πολύ χρήσιμη  άσκηση με βάση όσα θα συζητήσουμε.

Φύγαμε!

Τα κύρια σημεία επιγραμματικά:

Οι στόχοι μου για το ’24:

 • Focus στο podcast: Δικές σας επιστολές, Growth Hacking Friday, focus σε personal & professional growth
 • Tο να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί το Growth Academy – η διαδικτυακή γωνιά που έχω δημιουργήσει για το community μας
 • Αν είσαι ήδη συνδρομητής, ξέρεις ότι κάθε Παρασκευή στέλνω ένα δωρεάν newsletter με ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική ή/και επαγγελματική ανάπτυξη.  Θέλω λοιπόν αυτό το newsletter να φτάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Το επόμενο καλύτερο βήμα:

Αξιολόγησε τα δεδομένα της ζωής σου και με το χέρι στην καρδιά, απάντησε στην ερώτηση:

Με βάση τα δεδομένα που έχω και τα αποτελέσματα που προσδοκώ, τις αξίες και τα θέλω μου, ποια είναι τα πράγματα που μπορούν να ενταχθούν στο τρέχον 20% μου;

Να θυμάσαι:

Λιγότερα ίσον καλύτερα, καθώς έτσι μπορείς να εστιάσεις πραγματικά σε λίγα και καλά και να τα βοηθήσεις να αναπτυχθούν. 

Αν χρειάζεσαι έξτρα βοήθεια για να κάνεις την ανάλυσή σου, προτείνω το worksheet που έχω δημιουργήσει για αυτόν τον σκοπό. Θα το βρεις εδώ.

Επιπλέον υλικό:

 • Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα Personal Branding Secrets που ετοιμάζω καθώς και τι χρειάζεται να κάνεις για να συμμετέχεις με την πολύ προνομιακή τιμή της προπώλησης.

Τι να κάνεις για να συμμετέχεις με τη δική σου επιστολή:

 • Μοιράσου μαζί μου το ερώτημά σου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com
 • Φρόντισε να συμπεριλάβεις στο θέμα τη λέξη “Φυλλισοφίες” ώστε να είναι απευθείας κατανοητό ότι γράφεις για να συμπεριληφθείς στην εκπομπή.
 • Φρόντισε το μήνυμά σου να είναι σύντομο και περιεκτικό, καθώς και να έχει έναν τίτλο που να συνοψίζει τον προβληματισμό σου μέσα σε λίγες λέξεις. Έξτρα πόντοι για πολύ δημιουργικούς τίτλους. (Θα αξιολογηθεί για να μπει στην εκπομπή, άλλωστε.)
 • Έχε στο νου ότι η έμφαση είναι πάντα στην προσωπική και/ή επαγγελματική σου ανάπτυξη.

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

 • «Επιλέγω λοιπόν να εστιάζω σε όσα θα κερδίσω με το να αφήσω πίσω όσα δεν ανήκουν στο 20% για φέτος.»
 • Βοηθάει πάντα το να εστιάζουμε σε εκείνα που είμαστε πραγματικά καλοί και που μας αρέσουν περισσότερο.»
 • «Λιγότερα ίσον καλύτερα, καθώς έτσι μπορείς να εστιάσεις πραγματικά σε λίγα και καλά και να τα βοηθήσεις να αναπτυχθούν.»

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.