Ουκ εν τω πολλώ το ευ – Εσύ τι χρειάζεσαι;

Ουκ εν τω πολλώ το ευ – Εσύ τι χρειάζεσαι;

από Φύλλις Γαβριηλίδου
223 επισκέψεις

Ανησυχείς. Αγχώνεσαι. Χάνεις τον ύπνο σου.

Δεν έχεις την επίδραση που θα ήθελες. Το προϊόν σου δεν πουλάει όπως υπολόγιζες. Η εταιρεία σου δεν έχει ακόμα αρκετή πελατεία. Το blog σου δεν έχει αρκετούς αναγνώστες.

Κοιτάς τριγύρω, ψάχνεις να δεις τι κάνουν οι υπόλοιποι, αναζητάς γρήγορες λύσεις. Τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετό, πάντα συγκρίνεις και συγκρίνεσαι.

Η ουσία όμως δε βρίσκεται στους αριθμούς, αλλά στην αξία του πράγματος. Οι αρχαίοι ημών γνώριζαν καλά πως ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Προσθέτεις αξία; Δίνεις πράγματα που οι άλλοι δε μπορούν να δώσουν; Σκέφτεσαι πώς θα κάνεις τη διαφορά; Πώς θα βρεις λύσεις για εκείνους που σε εμπιστεύονται;

Δε χρειάζεσαι τους πολλούς που απλά φαίνονται. Χρειάζεσαι τους λίγους που εκτιμούν αυτό που έχεις να προσφέρεις. Εκείνοι είναι που θα σε στηρίξουν και θα είναι εκεί ακόμα κι όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα σου γυρίσει την πλάτη. Θα σε στηρίξουν επειδή τους στήριξες κι επειδή κάποια στιγμή αποφάσισες πως οι δικές τους ανάγκες είναι για σένα προτεραιότητα.

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος δε νοιάζεται για αυτό που έχεις να δώσεις.

Η αλήθεια είναι πως θα αρχίσει να νοιάζεται μόνο όταν νοιαστείς πρώτος εσύ.

Ο στόχος μου εδώ δεν ήταν ποτέ το να βοηθήσω όλον τον κόσμο. Ο στόχος μου ήταν πάντα να βοηθήσω εκείνον τον Ένα που ξέρει πως υπάρχει καλύτερος τρόπος. Εκείνον που κάπου μέσα του ξέρει πως έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες, αλλά δεν έχει ιδέα από πού να ξεκινήσει για να τις βρει.

Η αλήθεια ήταν και είναι πάντα η ίδια:

Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι. Η ερώτηση είναι μόνο μία: τα χρειάζεσαι;

Άφησέ το σχόλιό σου

1 × two =