Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι.

Όταν η προσπάθειά σου είναι μέτρια, μέτριος θα είσαι κι εσύ.

Όταν μένεις πάντα σε σκέψεις του τύπου “τι ωραία που θα ήταν να ήμουν κι εγώ επιτυχημένη ή μακάρι να είχα κι εγώ τέτοια εμφάνιση”.

Όταν δικαιολογείς την μετριότητα σου με αποτυχίες του παρελθόντος ή στηρίζεσαι σε δυσκολίες που είχες βιώσει παλιά όπως “δεν θέλω να πιεστώ γιατί φοβάμαι ότι θα πάθω πάλι κρίση ή θα  πάλι σε κατάθλιψη” ή “δεν θέλω να κάνω δίαιτα γιατί θα αντιδράσει το σώμα μου και θα μου βγει πάλι σε βουλιμικό επεισόδιο”.

Όταν ρίχνεις τις ευθύνες σε έναν αδύναμο πατέρα ο οποίος δεν σε στηρίζει συναισθηματικά, αλλά παλεύει για σένα. Σε μία υπερπροστατευτική μητέρα η οποία νομίζεις ότι με μία φράση απλή όπως “Τρως ή Διάβασες” σε πιέζει. Σε έναν αδερφό ο οποίος δεν σε στήριξε σε μία δύσκολη περίοδο άλλα δηλώνει ανοιχτά ότι σε αγαπάει πιο πολύ από όλους στον κόσμο αυτό. Στον φίλο σου ή τη φίλη σου, οι οποίοι σε αγαπάνε σε στηρίζουν και το μόνο που θέλουν να βλέπουν από σένα είναι το χαμόγελο σου, αλλά επειδή μπορεί να βρίσκονται σε άλλη φάση της ζωής τους από την δική σου, πιστεύεις ότι σε παρεκκλίνουν από τον στόχο σου.

Θα σου πω δύο πράματα.

  • Σταμάτα να κοιτάς πίσω, παρά μόνο μπροστά.
  • Άλλοι απλά εύχονται να είχαν αυτά που έχεις εσύ τώρα.

Κατέγραψε τις ευθύνες του παρελθόντος σε ένα χαρτί , φτιάξε μια σαΐτα και πέταξέ την μακριά. Θα παρατηρήσεις ότι όσο λεπτό χαρτί κι αν χρησιμοποίησες, όσο καλό και αεροδυναμικό σχήμα και αν τις έδωσες, η σαΐτα αυτή μετά από λίγο θα αρχίσει να πέφτει, όλο και να πέφτει. Ή μπορεί πολύ απλά να βρει κάποιο εμπόδιο μπροστά της και να μην καταφέρει να συνεχίσει την πορεία της όσο μακριά κι αν μπορούσε να φτάσει.

Εσύ όμως δεν είσαι σαν την σαΐτα. Ξέρεις ότι η φυσική σου εξέλιξη είναι η συνεχής βελτίωση του εαυτού σου και η κατάκτηση των προσωπικών σου στόχων.

Τέλος, το μεγάλο σου συν έναντι τις σαΐτας είναι ότι μπορείς να ξεπερνάς τα εμπόδια.

Αρκεί να το θέλεις, να το προσπαθείς συνεχώς, να μην τα παρατάς και να θυμάσαι πάντα ότι οι δρόμοι προς την προσωπική επιτυχία είναι πολλοί, αλλά ποτέ εύκολοι.

 

Συντάκτρια: Βασιλική Τ.

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;