Η Νο1 πρακτική αυτογνωσίας και self-coaching: Journaling

Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις έναν δωρεάν οδηγό με υλικό μέσα από το course “The No BS Journaling Method” για να ξεκινήσεις ή να ενισχύσεις την πρακτική σου.

Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι.

Όταν η προσπάθειά σου είναι μέτρια, μέτριος θα είσαι κι εσύ.

Όταν μένεις πάντα σε σκέψεις του τύπου “τι ωραία που θα ήταν να ήμουν κι εγώ επιτυχημένη ή μακάρι να είχα κι εγώ τέτοια εμφάνιση”.

Όταν δικαιολογείς την μετριότητα σου με αποτυχίες του παρελθόντος ή στηρίζεσαι σε δυσκολίες που είχες βιώσει παλιά όπως “δεν θέλω να πιεστώ γιατί φοβάμαι ότι θα πάθω πάλι κρίση ή θα  πάλι σε κατάθλιψη” ή “δεν θέλω να κάνω δίαιτα γιατί θα αντιδράσει το σώμα μου και θα μου βγει πάλι σε βουλιμικό επεισόδιο”.

Όταν ρίχνεις τις ευθύνες σε έναν αδύναμο πατέρα ο οποίος δεν σε στηρίζει συναισθηματικά, αλλά παλεύει για σένα. Σε μία υπερπροστατευτική μητέρα η οποία νομίζεις ότι με μία φράση απλή όπως “Τρως ή Διάβασες” σε πιέζει. Σε έναν αδερφό ο οποίος δεν σε στήριξε σε μία δύσκολη περίοδο άλλα δηλώνει ανοιχτά ότι σε αγαπάει πιο πολύ από όλους στον κόσμο αυτό. Στον φίλο σου ή τη φίλη σου, οι οποίοι σε αγαπάνε σε στηρίζουν και το μόνο που θέλουν να βλέπουν από σένα είναι το χαμόγελο σου, αλλά επειδή μπορεί να βρίσκονται σε άλλη φάση της ζωής τους από την δική σου, πιστεύεις ότι σε παρεκκλίνουν από τον στόχο σου.

Θα σου πω δύο πράματα.

  • Σταμάτα να κοιτάς πίσω, παρά μόνο μπροστά.
  • Άλλοι απλά εύχονται να είχαν αυτά που έχεις εσύ τώρα.

Κατέγραψε τις ευθύνες του παρελθόντος σε ένα χαρτί , φτιάξε μια σαΐτα και πέταξέ την μακριά. Θα παρατηρήσεις ότι όσο λεπτό χαρτί κι αν χρησιμοποίησες, όσο καλό και αεροδυναμικό σχήμα και αν τις έδωσες, η σαΐτα αυτή μετά από λίγο θα αρχίσει να πέφτει, όλο και να πέφτει. Ή μπορεί πολύ απλά να βρει κάποιο εμπόδιο μπροστά της και να μην καταφέρει να συνεχίσει την πορεία της όσο μακριά κι αν μπορούσε να φτάσει.

Εσύ όμως δεν είσαι σαν την σαΐτα. Ξέρεις ότι η φυσική σου εξέλιξη είναι η συνεχής βελτίωση του εαυτού σου και η κατάκτηση των προσωπικών σου στόχων.

Τέλος, το μεγάλο σου συν έναντι τις σαΐτας είναι ότι μπορείς να ξεπερνάς τα εμπόδια.

Αρκεί να το θέλεις, να το προσπαθείς συνεχώς, να μην τα παρατάς και να θυμάσαι πάντα ότι οι δρόμοι προς την προσωπική επιτυχία είναι πολλοί, αλλά ποτέ εύκολοι.

 

Συντάκτρια: Βασιλική Τ.

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 2 ακόμα τρόποι να σε βοηθήσω:

1. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τον Νο1 στόχο σου.

2. Μπορώ να σε βοηθήσω να επικοινωνείς αποτελεσματικά την αξία που προσφέρεις και να δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.