Ο κανόνας των πέντε λεπτών (που θα σε γλιτώσει από πολύ δράμα…)

Ο κανόνας των πέντε λεπτών (που θα σε γλιτώσει από πολύ δράμα…)

από Φύλλις Γαβριηλίδου
333 επισκέψεις

Πόσο χρόνο χάνεις με το να σκέφτεσαι όσα σε στεναχωρούν, σε αγχώνουν, σε κάνουν να χάνεις τον ύπνο σου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται στα αρνητικά στην προσπάθεια να τα αποφύγουν, είτε στη σκέψη είτε στην πράξη. Η τραγική ειρωνεία είναι πως όσο προσπαθούμε να αποφύγουμε κάτι, τόσο πιο κοντά μας το φέρνουμε.

Έχω να σου προτείνω κάτι που ίσως σε βοηθήσει. Το εφαρμόζω εδώ και πολύ καιρό και με έχει βοηθήσει πολύ.

Αντί να προσπαθώ να αποφύγω τη σκέψη, το συναίσθημα, την καταστροφολογία, δίνω στον εαυτό μου πέντε λεπτά. Σε αυτά τα πέντε λεπτά έχω δικαίωμα να εκτονώσω όλες τις ανησυχίες που μπορεί να με απασχολούν δίχως να φιλτράρω τίποτα. Εννοείται πως δε βλάπτω κανέναν και απομακρύνομαι από συσκευές που με συνδέουν με τον έξω κόσμο (για ευνόητους λόγους…).

Δεν είναι πάντα εύκολο να το πετύχω. Τις περισσότερες φορές, όμως, έχω βγάλει από το σύστημά μου εκείνο που υπό άλλες συνθήκες θα με βασάνιζε για μέρες και μένω ελεύθερη. Έτσι μπορώ να σκεφτώ καθαρά και δημιουργικά και να βρω λύσεις.

Τα περισσότερα πράγματα που μας κάνουν να αγχωνόμαστε και να χάνουμε τον ύπνο μας μένουν συνήθως μόνο στη φαντασία μας. Δε χρειάζεται να τους επιτρέπουμε να καταπνίγουν την ελεύθερη σκέψη και τη δημιουργικότητα, που έχουν τη δυνατότητα να μας βγάλουν από τη λούπα που μπαίνουμε ανησυχώντας.

Κάτι ακόμα που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος σου και να μάθεις να εστιάζεις είναι το δωρεάν Mini Email Course που έχω δημιουργήσει. Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter της σελίδα για να αποκτήσεις άμεσα πρόσβαση.

Άφησέ το σχόλιό σου

six − three =