Πώς ξεχωρίζεις; Τι είναι εκείνο που σε καθιστά διαφορετικό στα μάτια των άλλων; Έχεις κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο;

Ταλέντο… Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους. Μία από τις χειρότερες δικαιολογίες.

Μύθος επειδή επειδή πιστεύουμε πως είναι έμφυτο. Πως ή το έχεις ή δεν το έχεις.

Δικαιολογία επειδή κρυβόμαστε πίσω από την έλλειψή του για να μην κοπιάσουμε, να μην ξεβολευτούμε.

Μόνο που έχει αποδειχτεί πια πως εκείνο που αποκαλούμε ταλέντο είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Συνδυασμός μιας έμφυτης κλίσης σε κάτι και σκληρής δουλειάς.

Δυστυχώς, σαν κοινωνία εστιάζουμε στο αποτέλεσμα και δε βλέπουμε τον μόχθο πίσω από οτιδήποτε σημαντικό. Ο Μιχαήλ- Άγγελος είπε κάποτε πως αν ο κόσμος ήξερε πόσο σκληρά δούλεψε για να αποκτήσει τη δεξιοτεχνία του, σίγουρα εκείνη δε θα φάνταζε τόσο υπέροχη.

Εσύ πόσο συχνά σκέφτεσαι έτσι για όσα κάνεις; Πόσο εύκολα παραδίδεις τα όπλα και αφήνεις τα ψεύτικα πρότυπα να σε αποθαρρύνουν από εκείνο που ονειρεύεσαι;

Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν είναι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν κόπο, σκληρή δουλειά και χρόνο για όσα θέλουν να πετύχουν. Η γενιά της στιγμιαίας ανταμοιβής είναι εγκλωβισμένη στην πεποίθηση πως αν δεν το έχεις εξ αρχής, δε θα το έχεις ποτέ.

Μόνο που εκείνο που μας καθιστά πραγματικά καλούς σε κάτι είναι η ίδια η εξάσκηση.

Ξεκίνα από εκεί που είσαι. Το δικό σου 60% είναι το 100% κάποιου άλλου και η αλήθεια είναι πως δε θα φτάσεις ποτέ το 100%, γιατί όσο βελτιώνεσαι τόσο περισσότερες γίνονται οι δυνατότητές σου.

Λοιπόν; Τι περιμένεις;

Θέλεις περισσότερα πολύτιμα εργαλεία για την εξέλιξή σου;

Κάνε την εγγραφή σου τώρα και γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του newsletter μου Φυλλισοφίες. Σε περιμένει κάθε Παρασκευή υλικό που θα σε κάνει να σκεφτείς, να προβληματιστείς, ακόμα και να βρεις τον τρόπο να αλλάξεις τη ζωή σου.

Είναι δωρεάν και τα στοιχεία σου είναι ασφαλή μαζί μου. Α! Και δε σπαμάρω ποτέ. Υπόσχεση.