Πώς ξεχωρίζεις; Τι είναι εκείνο που σε καθιστά διαφορετικό στα μάτια των άλλων; Έχεις κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο;

Ταλέντο… Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους. Μία από τις χειρότερες δικαιολογίες.

Μύθος επειδή επειδή πιστεύουμε πως είναι έμφυτο. Πως ή το έχεις ή δεν το έχεις.

Δικαιολογία επειδή κρυβόμαστε πίσω από την έλλειψή του, για να μην κοπιάσουμε, να μην ξεβολευτούμε.

Μόνο που έχει αποδειχτεί πια πως εκείνο που αποκαλούμε ταλέντο είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Συνδυασμός μιας έμφυτης κλίσης σε κάτι και σκληρής δουλειάς.

Δυστυχώς, σαν κοινωνία εστιάζουμε στο αποτέλεσμα και δεν βλέπουμε τον μόχθο πίσω από οτιδήποτε σημαντικό. Ο Μιχαήλ- Άγγελος είπε κάποτε πως αν ο κόσμος ήξερε πόσο σκληρά δούλεψε για να αποκτήσει τη δεξιοτεχνία του, σίγουρα εκείνη δεν θα φάνταζε τόσο υπέροχη.

Εσύ πόσο συχνά σκέφτεσαι έτσι για όσα κάνεις; Πόσο εύκολα παραδίδεις τα όπλα και αφήνεις τα ψεύτικα πρότυπα να σε αποθαρρύνουν από εκείνο που ονειρεύεσαι;

Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν είναι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν κόπο, σκληρή δουλειά και χρόνο για όσα θέλουν να πετύχουν. Η γενιά της στιγμιαίας ανταμοιβής είναι εγκλωβισμένη στην πεποίθηση πως αν δεν το έχεις εξ αρχής, δε θα το έχεις ποτέ.

Μόνο που εκείνο που μας καθιστά πραγματικά καλούς σε κάτι είναι η ίδια η εξάσκηση.

Ξεκίνα από εκεί που είσαι. Το δικό σου 60% είναι το 100% κάποιου άλλου και η αλήθεια είναι πως δεν θα φτάσεις ποτέ το 100%, γιατί όσο βελτιώνεσαι τόσο περισσότερες γίνονται οι δυνατότητές σου.

Λοιπόν; Τι περιμένεις;

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;