Προσωπική ανάπτυξη: Μπορώ να βρω την ουσιαστική υποστήριξη που χρειάζομαι;

Φαντάσου ένα μέρος όπου είναι μαζεμένοι άνθρωποι που ψάχνονται και ασχολούνται σοβαρά με την προσωπική τους ανάπτυξη.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι να επικοινωνούν, να αλληλοϋποστηρίζονται και να σκέφτονται με όρους growth mindset. Ακόμα και να συναντιούνται από κοντά και να δημιουργούν φιλίες και σχέσεις ζωής.

Φαντάσου αυτό το μέρος να μοιάζει με ένα κοινωνικό δίκτυο όπως το Facebook και να λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Μόνο που σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο δεν υπάρχει κανένας αλγόριθμος που να ορίζει τι θα δεις.

Πρόκειται για μια γωνιά στο ίντερνετ όπου επικρατεί κλίμα ψυχολογικής ασφάλειας και που όσοι/ες συμμετέχουν είναι εκεί για να υποστηρίξουν τα όνειρά σου και συγχρόνως κυνηγούν τα δικά τους.

Ταυτόχρονα μπορείς σε αυτή τη γωνιά στο ίντερνετ να βρεις γνώση και εργαλεία που υποστηρίζουν την ανάπτυξή σου σε κάθε τομέα. Εργαλεία δοκιμασμένα, οργανωμένα σε μια βιβλιοθήκη που ενημερώνεται και επεκτείνεται με τον καιρό.

Και όλα αυτά με μια συνδρομή στην πιο προσιτή τιμή που θα μπορούσες να βρεις. Λιγότερο απ’ όσο κοστίζει η συνδρομή σου στο Netflix τον μήνα.

Πώς σου φαίνονται όλα αυτά;

Συχνά ο φόβος μπροστά στην αποτυχία, η έλλειψη ξεκάθαρης κατεύθυνσης και το μη υποστηρικτικό περιβάλλον στο οποίο μπορεί να βρισκόμαστε μας κρατούν πίσω. Δεν μας αφήνουν να πιστέψουμε ότι έχουμε επιλογές. Ότι μπορούμε να είμαστε και να κάνουμε περισσότερα.

Η στασιμότητα, το άγχος, η διαρκής αίσθηση ανασφάλειας είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις που αυτό έχει. 

Και όλα αυτά διαιωνίζουν τον φαύλο κύκλο και σε ρίχνουν ψυχολογικά. 

Είμαι σίγουρη ότι έχεις δοκιμάσει ήδη πολλά πράγματα για να δημιουργήσεις τη ζωή όπως τη θέλεις.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει/διαβάσει/δει πολλά, όμως, ίσως δεν έχεις καταφέρει ακόμη να τα μετατρέψεις σε ουσιαστική δράση.

Το ότι είσαι εδώ μου δείχνει ότι ακόμη ψάχνεις να βρεις τον τρόπο να φέρεις στη ζωή σου την αλλαγή και την ανάπτυξη που θα ήθελες. 

Αν είσαι έτοιμος/η να αποκτήσεις το mindset και το υποστηρικτικό δίκτυο που θα σε βοηθήσει να φέρεις την ανάπτυξη που σου αξίζει στη ζωή σου, το ABC είναι το πρόγραμα και το community που χρειάζεσαι. 

To ABC είναι ένα συνδρομητικό πρόγραμμα όπου εστιάζουμε σε αντικείμενα που αποτελούν πολλαπλασιαστές για τη ζωή σου με έμφαση στο mindset αλλά και πρακτικές που οδηγούν σε καλύτερη ποιότητα ζωής, περισσότερη αφθονία, καλύτερες σχέσεις, και άλλες σημαντικές θεματικές.

Εστιάζουμε σε σημαντικά νοητικά μοντέλα (τρόπους σκέψης και πρακτικές) που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και αντλούμε βοήθεια από βιβλία και άλλο υλικό που μπορεί να υποστηρίξει τους στόχους μας.

To accountability που φέρνει η συμμετοχή σου στην ομάδα, καθώς και η δική μου συμβολή μέσα από τη γνώση και τα εργαλεία που με έχεις ακούσει να μοιράζομαι στα 230+ επεισόδια του The Brain Hacking Academy και τις Φυλλισοφίες, θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις σε εκείνες τις δράσεις που μετράνε για τη δική σου ζωή.

Το να βρεις τον τρόπο να παίρνεις τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις, να αναλαμβάνεις τις κατάλληλες δράσεις και να αυτοπροσδιορίζεσαι έχοντας τα σωστά για σένα κριτήρια, είναι ζωτικής σημασίας. Και εδώ θα βρεις δεκάδες άλλους ανθρώπους να σε υποστηρίξουν σε αυτό.

0
Μέλη
0
Θεματικές
0
Μαθήματα

Με δικά σας λόγια:

Τι περιλαμβάνει το ABC:

 • Ενότητες με συγκεκριμένες θεματικές-πολλαπλασιαστές: Σε κάθε ενότητα μελετάμε σημαντικά νοητικά μοντέλα και πρακτικές, και αντλούμε επιπλέον γνώση από προσεκτικά επιλεγμένο υλικό.
 • Ένα live call τον μήνα: Εδώ έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε όλοι μαζί ζωντανά. Μπορείς να θέσεις τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες σου υπό συζήτηση και να συζητήσεις και με τα υπόλοιπα μέλη του ABC. Επίσης, αξιοποιώ μέρος του χρόνου για να απαντώ στις ερωτήσεις σας και εστιάζουμε έτσι σε σημαντικές επιπλέον έννοιες που σας βοηθούν να περάσετε στη δράση, καθώς και τρόπους να γίνουν πολύτιμες αλλαγές στο mindset μας. 
 • Συναντήσεις δια ζώσης: Ευκαιρία για networking, επικοινωνία και νέες φιλίες με ανθρώπους που εκπέμπουν στα ίδια μήκη κύματος μαζί σου.
 • Συμμετοχή στο ABC Community: Μπορείς να επικοινωνείς καθημερινά με τα υπόλοιπα μέλη που δουλεύουν πάνω σε παρόμοια με σένα πράγματα μέσα από το ομαδικό chat ή από αναρτήσεις στο αποκλειστικό feed του ABC. Ο στόχος είναι να μπορείς να έχεις καθημερινή επαφή και παρακίνηση για να προχωράς, καθώς και να μην αισθάνεσαι μόνος/η στο ταξίδι σου.
 • Εστίαση στα ουσιώδη: Μέσα από τεχνικές και ασκήσεις μπορούμε να απομονώσουμε εκείνα τα σημεία και νοητικά μοντέλα της εκάστοτε ενότητας που είναι σημαντικότερα για σένα. Έτσι μπορείς πολύ πιο εύκολα να εντοπίσεις την καταλληλότερη αμέσως επόμενη δράση για να προχωρήσεις και να πάψεις να χάνεσαι στο χάος της υπερβολικής πληροφορίας.
 • Τακτικές συζητήσεις: Σε τακτική βάση συζητάμε ένα κεντρικό ερώτημα/θέμα και μοιραζόμαστε σκέψεις και εμπειρίες, προβληματιζόμαστε και να σκεφτόμαστε διαφορετικά, βρίσκοντας λύσεις σε όσα μας απασχολούν.
 • Χτίσιμο ωφέλιμων συνηθειών: Οι συνήθειές μας είναι εκείνο που απορρέει από τον τρόπο που σκεφτόμαστε και μπορούν να μας ανεβάσουν ψηλά ή να μας ρίξουν. Σκοπός μας είναι – μέσα από το accountability της ομάδας – το να εδραιώσουμε ωφέλιμες και σημαντικές συνήθειες που οδηγούν σε μια καλή ζωή γεμάτη αφθονία και ανάπτυξη.

Η δική μου πρόθεση πίσω από τη δημιουργία του προγράμματος είναι:

Σου παρέχω το υποστηρικτικό πλαίσιο και accountability για να γίνεσαι διαρκώς η καλύτερη και πιο ευτυχισμένη σου εκδοχή.

Σου προσφέρω δοκιμασμένα εργαλεία που θα σε βοηθούν να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να βελτιώνεις τις συνθήκες της ζωής σου.

Σε βοηθώ να ενισχύσεις το growth mindset σου, να χτίσεις σημαντικά mental models και να εστιάζεις σε εκείνα που είναι σημαντικά για σένα.

Σημαντική επισήμανση: 

Ο στόχος μου είναι να μην χρειάζεται να αφιερώνεις παραπάνω από μία ώρα την εβδομάδα σε όσα θα κάνουμε στο ABC (εξαιρώντας τη μελέτη βιβλίων, podcast και άλλου υλικού που θα έκανες έτσι κι αλλιώς). Η απλοποίηση και το να βρίσκουμε τρόπους να περνάμε στη δράση δίχως να πρέπει να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας είναι βασική αρχή για να μπορέσουμε να δούμε αποτελέσματα.

Πώς σου φαίνεται;

Να σε περιμένουμε;

Οι δικές σας ερωτήσεις…

Είναι ένα συνδρομητικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης που αποσκοπεί στο να σε βοηθήσει στο να μη μένεις στη θεωρία, αλλά να περνάς στη δράση. Και όλο αυτό σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει όλα τα θετικά στοιχεία ενός κοινωνικού δικτύου και μιας πλατφόρμας διαδραστικής μάθησης.

Δες το σαν το “αλφάβητο” της προσωπικής ανάπτυξης. 🙂

Συγχρόνως, αποσκοπεί στο να κάνει την προσωπική σου ανάπτυξη πιο οικονομική από τη συνδρομή σου στο Netflix.

Εστιάζουμε σε αντικείμενα που αποτελούν πολλαπλασιαστές για τη ζωή σου με έμφαση στο mindset αλλά και πρακτικές που οδηγούν σε καλύτερη ποιότητα ζωής, περισσότερη αφθονία, καλύτερες σχέσεις, και άλλες σημαντικές θεματικές.

Δίνουμε έμφαση σε σημαντικά νοητικά μοντέλα (τρόπους σκέψης και πρακτικές) που οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και αντλούμε βοήθεια από βιβλία και άλλο υλικό που μπορεί να υποστηρίξει τους στόχους μας. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία θέλουμε να χτίσουμε το mindset της ανάπτυξης και της δράσης, που οδηγεί σε περισσότερη αφθονία, καλύτερες σχέσεις, ισορροπία, εξέλιξη, και όλα εκείνα που σου αξίζουν στη ζωή.

To accountability που θα φέρει η συμμετοχή σου στην ομάδα, καθώς και η δική μου συμβολή μέσα από τη γνώση και τα εργαλεία που με έχεις ακούσει να μοιράζομαι στα 230+ επεισόδια του The Brain Hacking Academy και τις Φυλλισοφίες, θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις σε εκείνες τις δράσεις που μετράνε για τη δική σου ζωή.

Το ABC είναι μια δυνατή κοινότητα και συγχρόνως μια πολύτιμη βιβλιοθήκη θεμάτων που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μέλη της.

Μπορεί να σε βοηθήσει τόσο στο να αποκτήσεις πολύτιμα mental models, όσο και στο να περνάς πολύ πιο αποτελεσματικά σε δράσεις με το potential να οδηγήσουν πολύ πιο γρήγορα σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου.

Η κινητοποίηση που προκύπτει από τη δύναμη ενός community που έχει παρόμοιο τρόπο σκέψης μαζί σου, καθώς και η δική μου συμβολή μέσα από το να μοιράζομαι εστιασμένα εργαλεία που λειτουργούν, μπορεί να βοηθήσει σε βαθμό που δεν φαντάζεσαι.

Όχι. Από διδακτικής σκοπιάς δεν είναι ωφέλιμο το να αναλαμβάνεις δουλειά που να παίρνει πάνω από μία ώρα την εβδομάδα.

Επίσης, θα ήταν καλό να το δεις περισσότερο ως μια διαδικασία κατά την οποία έχεις πρόσβαση σε πολύ χρήσιμο υλικό που υπάρχει καταχωρημένο σε μια βιβλιοθήκη, και εσύ επιλέγεις τι θα δουλέψεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τον χρόνο που μπορείς να αφιερώσεις. 

Απόφυγε να το δεις ως σχολείο. Δεν πρόκειται να αξιολογηθείς ούτε να βαθμολογηθείς. Είσαι εδώ για σένα. 🙂

Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ανήκουν σε μια κοινότητα ομοϊδεατών, αναζητούν τρόπους να περνούν στη δράση και μέσα από αυτήν να δημιουργήσουν την καλύτερη και πιο ευτυχισμένη τους εκδοχή.

Τα εργαλεία που δουλεύουμε και τα mental models που βλέπουμε μπορούν να σε ωφελήσουν είτε είσαι επιχειρηματίας, είτε εργαζόμενος/η, είτε φοιτητής/φοιτήτρια. Το σημαντικό είναι να κυνηγάς την προσωπική σου ανάπτυξη, όπως και το να θέλεις να δημιουργήσεις καλύτερη ποιότητα σκέψης και ζωής για τον εαυτό σου.

Α! Και το να διαβάζεις/ μελετάς βιβλία και χρήσιμο υλικό ή το να θέλεις να εντάξεις κάτι τέτοιο πιο συστηματικά στην καθημερινότητά σου. Να θυμάσαι: Leaders are Readers. 🙂

Αυτό εξαρτάται από τη δική σου δέσμευση και το κατά πόσο θα συμμετέχεις ενεργά και θα φροντίζεις να περνάς στη δράση.

Δίνω πάντα έμφαση στις στοχευμένες δράσεις που να φέρνουν πραγματικά αποτελέσματα και στο να μπορεί κάθε άνθρωπος να εστιάσει σε εκείνα που είναι ουσιώδη για τη δική του ζωή. Ο σκοπός είναι μέσα από τη συμμετοχή σου και τα εργαλεία που θα δουλεύουμε μαζί να εντοπίζεις αυτές τις κατάλληλες για σένα δράσεις και να τις αναλαμβάνεις άμεσα.

Αυτό δεν σημαίνει πολλές δράσεις, αλλά λίγες και ουσιαστικές που να μπορείς να τηρήσεις με συνέπεια.

Όχι, δεν θα περιοριστούμε.

Η πρώτη ενότητα είναι η οικονομική διαχείριση και η ευημερία, πράγματα απαραίτητα για να βάλουμε γερά θεμέλια και να νιώθουμε ασφαλείς, ώστε να μπορούμε να περάσουμε και στα πιο πάνω επίπεδα της πυραμίδας του Μάσλοου.

Η θεματολογία μας σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται σε αυτό. Στόχος είναι να δουλεύουμε μαζί πάνω σε πολλαπλασιαστές για την ανάπτυξή μας:

Οικονομική διαχείριση, νοοτροπία της ευημερίας, επίτευξη στόχων και παραγωγικότητα, επικοινωνία, σχέσεις, όρια, διαχείριση ενέργειας, μάθηση και μνήμη, διαχείριση χρόνου, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα αγγίξουμε.

Έχε επίσης υπόψη σου ότι η θεματολογία προσαρμόζεται στις ίδιες τις ανάγκες των μελών με βάση το τι προκύπτει και επικρατεί από τις συζητήσεις μας και τους προβληματισμούς που φέρνετε εσείς στην εξίσωση.

Θέλω ιδανικά να αξιοποιήσω όσο γίνεται το feedback σας και να δημιουργήσω τη διαδικασία μάθησης και εξέλιξης που ακολουθούμε με βάση αυτό.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το εξής λάθος: Δεν ξεκινούν ποτέ κάτι καινούριο από φόβο πως θα αποτύχουν ή δεν θα είναι συνεπείς. 

Μόνο που το να μην ξεκινήσεις ποτέ είναι η μόνη σίγουρη συνταγή για αποτυχία.

Καταρχάς, στο ABC έχεις εμένα να σου παρέχω εργαλεία και καθοδήγηση, και το community να σε υποστηρίζει και να σε βοηθά να πετύχεις. Επίσης, χρειάζεται από την πλευρά σου μόνο η δέσμευση ότι θα κάνεις το ελάχιστο της δουλειάς που απαιτείται.

Εάν υπάρξουν περίοδοι που δεν σου βγαίνει αυτό, θα έχεις πάντα πρόσβαση σε προηγούμενο υλικό, οργανωμένο στη Βιβλιοθήκη (υπάρχει section που όντως ονομάζεται έτσι και μοιάζει με τη δομή ενός online course) και τρόπο που θα λειτουργεί σαν online course (με κεφάλαια ανά θεματολογία), ώστε να μπορείς να ανατρέχεις όταν το χρειαστείς.

Ο στόχος είναι να μπορείς να επικεντρωθείς σε εκείνα που χρειάζεσαι κάθε φορά, όχι το να κάνουμε όλοι/ες τα ίδια.

Στην περίπτωση όμως που τελικά δεν καταφέρεις να συμμετέχεις σε όλα, έχω να σου πω τα εξής:

 • Το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις. Η πραγματική νίκη είναι το ταξίδι. Θα κερδίσεις τόσες πολύτιμες γνώσεις και τόσο σημαντικά νοητικά μοντέλα στην πορεία, τα οποία θα μπορείς μετέπειτα να εφαρμόσεις και αλλού, που το να έχεις συμμετάσχει σε λιγότερο από το 100% των δράσεών μας θα φαντάζει ασήμαντο.
 • Με τη συνδρομή σου έχεις πρόσβαση  σε μια πολύτιμη βιβλιοθήκη θεμάτων. Σκέψου το υλικό του The Brain Hacking Academy + το community + το στοχευμένο υλικό με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες.
 • Η ίδια η δυνατότητα να συνδέεσαι με άλλους ανθρώπους που σκέφτονται όπως εσύ και είναι εκεί για να σε παρακινήσουν και να σε υποστηρίξουν, μπορεί να έχει από μόνη της πολύ θετικά αποτελέσματα για τη ζωή σου.

Να θυμάσαι:

Είμαστε ο μέσος όρος των ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε. Ο στόχος μας εδώ είναι να ανεβάσουμε κατά πολύ αυτόν τον μέσο όρο.

Το να ξέρεις ότι μαζί με σένα θα δουλεύουν δεκάδες ή εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι – και είναι εκείνοι οι ίδιοι που θα γιορτάσουν μαζί σου την επιτυχία σου, θα έλεγα ότι αποτελεί ισχυρότατο κίνητρο από μόνο του.

Πάνω απ’ όλα, όμως, κάνουμε μεγάλο focus στην απλοποίηση και στο να κάνεις λίγες και ουσιαστικές δράσεις κάθε φορά.

Το λάθος που κάνουμε συχνά στην αυτοβελτίωση και την προσωπική μας ανάπτυξη είναι το ότι κυνηγάμε μεγάλες και δραματικές αλλαγές και ξεχνάμε πως εκείνα που έχουν πραγματικό αποτέλεσμα είναι τα φαινομενικά ασήμαντα και μικρά, που όμως τα κάνουμε με συνέπεια.

Είμαι εδώ για να στο θυμίζω αυτό.

Ξέρω ότι δεν είναι σέξι και ότι δεν πουλάει όπως οι εύκολες λύσεις, αλλά δεν είναι στις αξίες μου το να πουλάω φύκια και μεταξωτές κορδέλες στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται. Η εμπιστοσύνη σου είναι για μένα πιο σημαντική από το να κερδίσω μερικές έξτρα εγγραφές.

Το ίδιο το community και το accountability που δημιουργεί για σένα είναι η βασικότερη διαδικασία. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ομαδικές δράσεις που κάνουμε κατά καιρούς, όπως συζητήσεις γύρω από ένα κεντρικό θέμα κάθε φορά, συναντήσεις από κοντά, και mini challenges που θα μπορείς να συμμετέχεις.

Ο σκοπός μας είναι να μελετάμε βασικά νοητικά μοντέλα και πρακτικές, και με βάση αυτά να αποφασίζει κάθε συμμετέχων/ συμμετέχουσα την καταλληλότερη δράση που θα αναλάβει. 

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει καθοδήγηση με:

 • Αναρτήσεις κειμένου υπό μορφή φύλλων εργασίας, που θα περιλαμβάνουν τεχνικές NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) ή Coaching, ασκήσεις ή εργαλεία που να μπορείτε να δουλέψετε και μόνοι σας
 • Εβδομαδιαίες συζητήσεις με γραπτό κείμενο
 • Ένα μηνιαίο ομαδικό call με βίντεο όπου θα μπορούμε να συζητάμε όλοι μαζί σε πραγματικό χρόνο
 • Την αλληλεπίδραση μεταξύ σας που δεν πρέπει επουδενί να υποτιμάμε τη δύναμή της
 • Συναντήσεις από κοντά που συντονίζονται κατά τόπους από τα ίδια τα μέλη

Ακούγονται πολλά όταν τα βλέπεις μαζεμένα, αλλά είναι διαμοιρασμένα στον χρόνο με τρόπο που βγάζει νόημα. Και φυσικά, μπορείς να επιλέξεις σε τι από αυτά θα συμμετέχεις. Το πρόγραμμα σου δίνει επιλογές και πρόσβαση. Τις αποφάσεις τις παίρνεις εσύ.

Ας το πάμε αλλιώς. Έχουμε όλοι το ίδιο 24ωρο. Το θέμα είναι ποιες είναι οι προτεραιότητές μας. 

Αν αποφασίσεις να δεσμευτείς απέναντι στον εαυτό σου και το θέσεις ως προτεραιότητα, θα δεις πως μπορείς να δημιουργήσεις ή να βρεις χρόνο για να συμμετέχεις. 

Κάθε άνθρωπος μπορεί και αξίζει να κυνηγήσει τα όνειρά του και την προσωπική του ανάπτυξη. Το “δεν έχω χρόνο” επιδέχεται μια μικρή αλλαγή στο mindset, για να δεις τα όνειρά σου να υλοποιούνται. 😉

Πέρα από αυτό, το ότι είσαι εδώ μου δείχνει ότι προφανώς αφιερώνεις ήδη χρόνο στην προσωπική σου ανάπτυξη. Μπορεί το ABC να γίνει κομμάτι αυτού του χρόνου.

Να θυμάσαι:

Είσαι το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή σου και είσαι εδώ για να μάθεις, να παίξεις, να εξελιχθείς και να απολαμβάνεις αυτήν τη ζωή. Δεν θα σου τα παρέχει κανένας άλλος όλα αυτά, αν δεν το κάνεις εσύ για σένα.

Πέρα από την εβδομαδιαία μας συζήτηση, στην οποία μπορείς να συνδράμεις στον χρόνο που θα αποφασίσεις, καθώς και το μηνιαίο ομαδικό live call στο οποίο καλό είναι να συμμετέχεις, μπορείς να ορίσεις μόνος/η σου το χρονοδιάγραμμά σου.

Δεν είναι σχολείο, αλλά Academy. Εδώ οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες καλούνται να πάρουν οι ίδιοι/ες την ευθύνη της εξέλιξής τους και να δημιουργήσουν τον χώρο και τον χρόνο για να την έχουν.

Ναι. Το live παραμένει διαθέσιμο για δύο-τρεις εβδομάδες για όσους/ες δεν κατάφεραν να είναι παρόντες, και έπειτα διαγράφεται.

Το πρόγραμμα είναι συνδρομητικό και λειτουργεί όπως κάθε συνδρομητική υπηρεσία.

Με την εγγραφή σου αδειοδοτείται το Mighty Networks να αφαιρεί κάθε μήνα ή χρόνο (ανάλογα με το πλάνο που επέλεξες) το ποσό της συνδρομής αυτόματα. Αυτό θα γίνεται δίχως να χρειάζεται κάποια επιπλέον ενέργεια από μεριάς σου, για όσο καιρό επιλέγεις να παραμένεις συνδρομητής.

Θα ειδοποιείσαι μέσω αυτοματοποιημένων emails μέσα από την πλατφόρμα, και μπορείς πάντα να ελέγξεις τα στοιχεία από τις ρυθμίσεις του προφίλ σου.​

Η εγγραφή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα στην οποία είναι στημένο το Community, με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Η επεξεργασία των πληρωμών γίνεται μέσω Stripe, που είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο διαδεδομένα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών στον κόσμο.

Σημαντικό: Αν έχεις iPhone, θα μπορέσεις να κάνεις την εγγραφή σου μόνο μέσα από τον browser και όχι από την iOS εφαρμογή του Mighty Networks.

Όχι, αυτό δεν είναι εφικτό. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να ακυρώσεις τη συνδρομή και να ξαναγραφτείς αργότερα. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα σταματήσεις να έχεις πρόσβαση στο υλικό που είναι ήδη αναρτημένο.

Επίσης, στην περίπτωση που ανήκεις στα μέλη που γράφτηκαν μέχρι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, θα χάσεις την ειδική τιμή που ισχύει ειδικά για τις πρώιμες εγγραφές.

Έχε επίσης στο νου ότι οι εγγραφές ανοίγουν μόνο δύο φορές τον χρόνο. Εάν λοιπόν ξεγραφτείς και θελήσεις να ξαναγραφτείς, μάλλον θα πρέπει να περιμένεις για μήνες.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, μπορεί να συμβεί το να μείνεις πίσω για ένα διάστημα, όμως το υλικό θα παραμένει αναρτημένο ανά θεματική και θα μπορείς να ανατρέξεις σε αυτό στο μέλλον, όταν θα έχεις τον χρόνο και τη διαύγεια για να ασχοληθείς.

Το ABC είναι μια πολύτιμη βιβλιοθήκη θεμάτων, βασισμένων στις δικές σας ανάγκες και μπορείς να ανατρέχεις σε αυτό όποτε το επιθυμείς. Η αξία του αυξάνεται με τον χρόνο, και καθώς η Βιβλιοθήκη μεγαλώνει, αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα τα μέλη.

Όχι. Η εγγραφή σου μπορεί να γίνει με χρεωστική και λειτουργεί παρόμοια με τη συνδρομή σου στο Netflix ή σε όποια άλλη συνδρομητική υπηρεσία είσαι γραμμένος/η.

Κάθε μήνα ή χρόνο – ανάλογα με το πώς θα επιλέξεις να γραφτείς – χρεώνεται στον λογαριασμό σου το ποσό της συνδρομής στην οποία έχεις γραφτεί, για όσο καιρό επιλέξεις να παραμείνεις συνδρομητής.

Στην περίπτωση που η εφαρμογή δεν σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τη συνδρομή σου, μπορείς να μπεις από οποιονδήποτε browser – είτε από το κινητό είτε από το τάμπλετ ή τον υπολογιστή, και να ολοκληρώσεις τα βήματα της εγγραφής στο πρόγραμμα.

Αφού το κάνεις αυτό, η συνδρομή σου θα είναι ενεργή από όπου κι αν συνδέεσαι, με τα στοιχεία (όνομα, email) που έχεις δηλώσει.

Η πλατφόρμα στην οποία είναι στημένο το πρόγραμμα ABC μοιάζει πολύ με το Facebook στον τρόπο λειτουργίας της. Με λίγη εξάσκηση θα εξοικειωθείς.

Ακόμα όμως κι αν δεν χρησιμοποιείς τα κοινωνικά δίκτυα και δεν έχεις εξοικείωση, θα σου πω τα εξής:

 1. Τα πάντα είναι δεξιότητες. Αυτό σημαίνει πως με λίγη εξάσκηση θα μάθεις να χρησιμοποιείς την πλατφόρμα.
 2. Θα βρεις ένα βίντεο στην ενότητα “Τα σημαντικότερα” (Υπάρχει ως επιλογή στην αριστερή στήλη του Academy), όπου εξηγώ πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Growth Academy και πώς δουλεύει η πλατφόρμα γενικότερα.
 3. Πώς θα μάθεις οτιδήποτε καινούριο, αν δεν εκτεθείς σε αυτό; 🙂