Αλκοολισμός, εξαρτήσεις, άνθρωποι | Μέρος 1ο – με την ηθοποιό Πηνελόπη Σταυροπούλου

Αλκοολισμός, εξαρτήσεις, άνθρωποι | Μέρος 1ο – με την ηθοποιό Πηνελόπη Σταυροπούλου

από Φύλλις Γαβριηλίδου
285 επισκέψεις

pinelopi_stavropoulou_greyΜία από τις πιο όμορφες και ειλικρινείς συζητήσεις που έκανα. Τη χώρισα σε δυο μέρη για δική σας ευκολία.

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του ’60. Πέρασε τα σχολικά χρόνια με πολλές δυσκολίες μαθησιακές. Τελειώνοντας το Λύκειο, στράφηκε σε μια ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας με όνειρο να γίνει πολεμικός ανταποκριτής αλλά δεν απέδωσε. Αποφάσισε να φύγει στο Λονδίνο για να σπουδάσει Διεύθυνση επιχειρήσεων από όπου όμως επέστρεψε στο 1ο τρίμηνο. Θυμούμενη μια εκδρομή με την μητέρα της στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σε ηλικία 13 ετών όπου είχε δει αυτό το θέατρο γεμάτο από μαγεία, αποφάσισε να ακούσει την εσωτερική φωνή της και να σπουδάσει θέατρο. Το 1984 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συμμετέχει σε πολύ μεγάλες παραγωγές του Εθνικού αλλά και του ελεύθερου θεάτρου και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Γ. Μιχαηλίδης, η Α. Παπαθανασίου, ο Κ. Κουτσομύτης , ο διεθνούς φήμης Μίνως Βολανάκης κα.

Λατρεύει τον χορό, τη φωτογραφία και τη ζωγραφική που συνυπάρχουν έντονα στη ζωή της. Είναι μητέρα διδύμων που αποκτήθηκαν με εξωσωματική. Η ίδια δηλώνει για τον εαυτό της: «Είμαι και έγινα ό,τι δεν μπόρεσα»

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ ή να κατεβάσετε την εφαρμογή podbean στο κινητό σας, να κάνετε εγγραφή στην εκπομπή και να έχετε άμεση πρόσβαση από παντού. Αν πάλι είστε χρήστες iPhone μπορείτε να τη βρείτε στο iTunes.Μπορείτε να βρείτε την Πηνελόπη εδώ: www.pstavropoulou.gr και το βιβλίο της “Η Νύχτα της Πηνελόπης” εδώ: iwrite.gr

Το post “Αλκοολισμός, εξαρτήσεις, άνθρωποι | Μέρος 1ο” με την ηθοποιό Πηνελόπη Σταυροπούλου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και στο podcast Phyllisophies

Άφησέ το σχόλιό σου

20 − 2 =