Μαθαίνοντας σε ένα παιδί να τρώει και πώς να διακρίνετε πότε κάτι δεν πάει καλά – με τη Διατροφολόγο Δάφνη Νταλάπα

Μαθαίνοντας σε ένα παιδί να τρώει και πώς να διακρίνετε πότε κάτι δεν πάει καλά – με τη Διατροφολόγο Δάφνη Νταλάπα

από Φύλλις Γαβριηλίδου
251 επισκέψεις

Δάφνη Νταλάπα περικοπήΣτο παρόν επεισόδιο είναι καλεσμένη η κυρία Δάφνη Νταλάπα. Η Δάφνη είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος απόφοιτος του ΑΤΕΙ Διατροφής Θεσσαλονίκης. Έχει εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία παιδιών και ενηλίκων καθώς και το Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών. Παράλληλα συνεχίζει την επιμόρφωση της συμμετέχοντας συστηματικά σε συνέδρια διατροφής και ψυχολογίας, ενώ εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της με τα τελευταία δεδομένα στον χώρο της διατροφής.
Έχει εργαστεί στο ΙΕΚ Σίνδου διδάσκοντας το μάθημα της διατροφής και το 2000 άνοιξε το προσωπικό της γραφείο όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Τα τελευταία 3 χρόνια διδάσκει στο τμήμα Food Science του κολλεγίου Perrotis ως έκτακτη καθηγήτρια. Είναι επιστημονική συνεργάτης στο Δημοτικό σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όπου είναι υπεύθυνη για τον οργάνωση και διαμόρφωση του προγράμματος υγιεινής διατροφής, δίνοντας έμφαση στη βιωματική μέθοδο διδασκαλίας.
Για 5 συνεχή χρόνια διοργάνωσε στη ΧΑΝΘ ενημερωτικές ομιλίες διατροφής ανοιχτές για το κοινό, ενώ στηρίζει εθελοντικά με τις υπηρεσίες της τα παιδιά του παιδικού χωριού Φιλύρου.
Έχει διοργανώσει μεταξύ άλλων βιωματικά εργαστήρια με θέμα το συναισθηματικό φαγητό καθώς και ομάδες συμβουλευτικής και υποστήριξης για άτομα με διαταραχές πρόσληψης τροφής σε συνεργασία με τις ψυχολόγους Λία Μητσέα και Καλλιόπη Εμμανουηλίδου.
Τέλος, έχει την εμπιστοσύνη γνωστών εταιρειών και ξενοδοχείων για τη σύσταση του μενού τους, καθώς και για την ενημέρωση των εργαζομένων τους στις αρχές της υγιεινής διατροφής.

Το πλήρες βιογραφικό της καθώς και επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της

www.nutritionist.gr

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

  • Συνηθέστερες διατροφικές διαταραχές
  • Κριτήρια διατροφικών διαταραχών
  • Προσέγγιση της διατροφής ατόμων με διαταραχή πρόσληψης τροφής
  • Τροφικές εξαρτήσεις
  • Ισορροπημένη διατροφή και ψυχολογία
  • Διατροφική εκπαίδευση ενηλίκων και παιδιών

 

Καλή ακρόαση!Listen to StitcherΤο post “Μαθαίνοντας σε ένα παιδί να τρώει και πώς να διακρίνετε πότε κάτι δεν πάει καλά” με τη διατροφολόγο Δάφνη Νταλάπα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και στο podcast Phyllisophies.

Άφησέ το σχόλιό σου

twelve + thirteen =