Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς

Πρωταθλητισμός, Ζωή και Αναπηρία – με τον Μάκη Καλαρά

από Phyllis Gabriel
264 επισκέψεις

Ο  Μάκης Καλαράς γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1976 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό και πέρασε από πολλά αθλήματα.Ο αθλητισμός είναι η ζωή του. Έχει μια εντυπωσιακή συλλογή από μετάλλια και διακρίσεις στην άρση βαρών, τη δισκοβολία και το sit σκι. Δηλώνει πως οι καλύτερες στιγμές του ήταν όταν πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 και το ατύχημά του στην ηλικία των δεκαεπτά ετών. Τα τελευταία χρόνια αφιερώνει σημαντικό μέρος του χρόνου του στην ενημέρωση και στήριξη ανθρώπων με αναπηρία με στόχο να τους βοηθήσει μέσα από τις δικές του εμπειρίες να βρουν τρόπους και μηχανισμούς να διαχειριστούν καλύτερα τις συνθήκες της ζωής του. Πηγαίνει σε σχολεία και σε πανεπιστήμια και μιλάει στους μαθητές και τους φοιτητές για τη ζωή του. Για το σθένος του να μετατρέψει την αναπηρία του σε κάτι θετικό, για το πώς ένας άνθρωπος σε καροτσάκι μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του ως απόλυτα φυσιολογικός και για το πώς, όταν πέφτεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξανασηκωθείς.

Στο παρόν podcast μιλάμε για το πώς ήταν μικρός, για τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του και τον τρόπο που αξιοποιεί τις μέχρι τώρα εμπειρίες του για να βοηθήσει τους άλλους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Καλή ακρόαση!

 Listen to Stitcher 

Το post “Πρωταθλητισμός, Ζωή και Αναπηρία”  με τον Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και στο podcast Phyllisophies.

Μοιράσου το άρθρο με εκείνους που αγαπάς!
error

Άφησέ το σχόλιό σου

14 + nine =

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
LinkedIn
INSTAGRAM