Η δύναμη του να πιστέψεις πως μπορείς – με την Ψυχολόγο-Υπνοθεραπεύτρια Κική Λέντζιου

Η δύναμη του να πιστέψεις πως μπορείς – με την Ψυχολόγο-Υπνοθεραπεύτρια Κική Λέντζιου

από Φύλλις Γαβριηλίδου
272 επισκέψεις

13334367_10208610867376605_1245523771_o

Η Κική Λέντζιου είναι Κλινική Ψυχολόγος MSc, Κλινική Υπνοθεραπεύτρια και Θεραπεύτρια Οικογενειακής-Συστημικής Ψυχοθεραπείας.
Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της στον τομέα της Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του East London. Στη συνέχεια ξεκίνησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχοθεραπεία – Υπνοθεραπεία λαμβάνοντας Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Υπνοθεραπεία. Επίσης, εξειδικεύτηκε στην Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία και στη Συμβουλευτική Ψυχοπαθολογίας – Ψυχοδιαγνωστικής.
Από το 2009 έχει εργαστεί σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας, όπως ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων του Δήμου Ωραιοκάστρου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία »Η Αρμονία».
Σήμερα διατηρεί το δικό της γραφείο και δραστηριοποιείται ιδιωτικά στον τομέα της ψυχοθεραπείας – Κλινικής Υπνοθεραπείας, της συμβουλευτικής, της εκπαίδευσης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες και της ομαδικής θεραπείας. Παράλληλα, εργάζεται ως υπεύθυνη σπουδών και επιστημονικός συνεργάτης – εκπαιδεύτρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη και είναι επιστημονικός – εξωτερικός συνεργάτης στην εταιρεία παροχών υγείας »STIRIXIS Υγείας».
Τέλος, είναι κάτοχος του Βρετανικού Διπλώματος Υπνοθεραπευτών του GHSC και έχει δημιουργήσει το δικό της blog, όπου αρθρογραφεί η ίδια.

Το πλήρες βιογραφικό της καθώς και επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της

www.therapiamind.com

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

Ποιο ρόλο παίζουν οι πεποιθήσεις μας;
Μας καθορίζει το περιβάλλον μας ή το καθορίζουμε εμείς;
Μπορούμε να αλλάξουμε αλλάζοντας το περιβάλλον;
Ποιος είναι ο ρόλος των σκέψεών μας;
Ποιος είναι ο ρόλος των συναισθημάτων μας;
Πώς επηρεαζόμαστε από τις ποιθήσεις και τα πιστεύω άλλων ανθρώπων;
Μπορούμε να αυθυποβληθούμε θετικά και να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας;

 

Μπορείς να ακούσεις τη συνέντευξη εδώ ή να κατεβάσεις την εφαρμογή podbean ή stitcher στο κινητό σου, να κάνεις εγγραφή στην εκπομπή και να έχεις άμεση πρόσβαση από παντού. Αν πάλι είσαι χρήστης iPhone μπορείς να τη βρεις στο iTunes.Listen to Stitcher 

Η δύναμη του να πιστέψεις πως μπορείς να βελτιωθείς από την ψυχολόγο Carol Dweck:

Το post “Η δύναμη του να πιστέψεις πως μπορείς” με την ψυχολόγο- υπνοθεραπεύτρια Κική Λέντζιου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και στο podcast Phyllisophies.

Άφησέ το σχόλιό σου

3 × 4 =