Πώς να αντιμετωπίσεις το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον – με τη Φιλοθέη Ματσίγκου

Πώς να αντιμετωπίσεις το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον – με τη Φιλοθέη Ματσίγκου

από Phyllis Gabriel
0 σχόλιο 105 επισκέψεις

Η Φιλοθέη είναι Σύμβουλος Καριέρας και Προσωπικής Ανάπτυξης με πενταετή επαγγελματική και εθελοντική εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει δημιουργήσει και οργανώσει δεκάδες προγράμματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για 2000+ νέους.  Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νέων χρησιμοποιώντας διαδραστικές και βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας.

Έχει εργαστεί για τρία έτη, ως Πρόεδρος και Στέλεχος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, στον μεγαλύτερο οργανισμό νέων παγκοσμίως, την AIESEC του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στα πλαίσια των παραπάνω ρόλων καλέστηκε να δημιουργήσει και να παρουσιάσει αυτοπροσώπως, περισσότερα από 20 εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 600 νέοι. Τα εν λόγω προγράμματα είχαν ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως ηγεσίας, ομαδικότητας, επιχειρηματικότητας, αυτογνωσίας, επικοινωνίας και πολλών άλλων.

Παράλληλα υπήρξε μέντορας για νέους φοιτητές, τους οποίους υποστήριξε στη θέσπιση επαγγελματικών και προσωπικών στόχων, μέσω συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού. Μεγάλο πάθος της αποτελεί η κοινωνική συνεισφορά μέσω του εθελοντισμού και για αυτό συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σε δίμηνα αντίστοιχα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης στην Γκάνα και στη Ρουμανία. Πιο συγκεκριμένα, στη Ρουμανία (πρόγραμμα GROW) υλοποίησε 20 συνεδρίες με περιεχόμενο τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε νέους 18 ετών. Πέρα από την εκπαίδευση έχει ασχοληθεί με την Επιλογή Προσωπικού ως στέλεχος επιχειρήσεων (ICAP Group) ή μη κερδοσκοπικών οργανισμών (AIESEC). Είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στη Δια βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Θα μιλήσουμε για τις σημαντικότερες δεξιότητες που απαιτούνται στον σύγχρονο εργασιακό χώρο αλλά δεν διδάσκονται, για όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα που μπορούν να κάνουν τον σύγχρονο εργαζόμενο πιο ευτυχισμένο και επιτυχημένο και ως εκ τούτου τη σύγχρονη επιχείρηση πολύ πιο ανταγωνιστική, καθώς και για τον ρόλο της αποτυχίας. Με λίγα λόγια, θα μιλήσουμε για μια νοοτροπία που πρέπει επιτέλους να αλλάξει και που ευτυχώς υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω που βάζουν το δικό τους λιθαράκι για να αλλάξουν όλοι μαζί τον κόσμο.

 

Μπορείς να ακούσεις τη συνέντευξη εδώ ή να κατεβάσεις την εφαρμογή podbean ή stitcher στο κινητό σου, να κάνεις εγγραφή στην εκπομπή και να έχεις άμεση πρόσβαση από παντού. Αν πάλι είσαι χρήστης iPhone μπορείς να τη βρεις στο iTunes.Listen to StitcherExtras:

LeadCompass

100Mentors

 

 

Το post “Πώς να αντιμετωπίσεις το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον”  με τη Φιλοθέη Ματσίγκου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και στο podcast Phyllisophies.

0 σχόλιο
0

Άφησέ το σχόλιό σου

13 + two =