Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΜΑΘΕ ΟΠΩΣ Ο EINSTEIN! – Εργαστήριο Meta-Μάθησης για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου

1 Νοεμβρίου 2019 @ 16:00 - 20:00

 

Μπορεί η μάθηση να μετατραπεί σε κάτι εύκολο, γρήγορο και παράλληλα διασκεδαστικό;

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι το να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τα απαραίτητα εργαλεία που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να έχουν τον έλεγχο πάνω στον ρυθμό και τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν.

Με τις κατάλληλες τεχνικές ο ρυθμός και η ταχύτητα απορρόφησης της γνώσης αυξάνεται και το σχετικό στρες μετριάζεται. Ο μαθητής/ η μαθήτρια έχει έτσι καλύτερες επιδόσεις σε συνδυασμό με περισσότερο ελεύθερο χρόνο και λιγότερο άγχος στην καθημερινότητα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να απολαμβάνει τη διαδικασία.

Διδακτική προσέγγιση

Το εργαστήριο είναι βιωματικό και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν έτσι βαθιά τις έννοιες και τις τεχνικές. Στόχος μας είναι να μπορέσουν έπειτα να εφαρμόσουν τις τεχνικές μάθησης και απομνημόνευσης με ευκολία, χωρίς να χρειάζονται καθοδήγηση.

Το υλικό που θα δουλέψουμε θα είναι τα ίδια τα μαθήματα που τείνουν να δυσκολεύουν τον κάθε συμμετέχοντα στο σχολείο. Αυτό σημαίνει πως ο κάθε ένας θα έχει μαζί του βιβλία από ένα μάθημα θεωρητικής και ένα θετικής φύσης της επιλογής του, ώστε να δούμε στην πράξη πώς η κάθε τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί ανεξάρτητα από το αντικείμενο.

Διάρκεια

Η διάρκεια του εργαστηρίου ορίζεται σε τρία τετράωρα (12 ώρες), σε τρεις συνεχόμενες μέρες από τις 1 μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2019 (Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Νοεμβρίου 2019
Ώρα:
16:00 - 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Φύλλις Γαβριηλίδου
Τηλέφωνο:
6931427925
Email:
phyllis.gabriel@icloud.com
Ιστότοπος:
phyllisgabriel.com