Πόσο αποτελεσματική, και κυρίως, πόσο υγιής είναι η συμβουλή: “Fake it till you make it”;
Ή στα Ελληνικά «Προσποιήσου το μέχρι να τα καταφέρεις».
Σου έχει συμβεί να σου δώσουν αυτήν τη συμβουλή και να νιώθεις τελείως έξω από τα νερά σου;
Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η συμβουλή κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό. Ειδικά σε μία εποχή που βομβαρδιζόμαστε διαρκώς από πληροφορία που μας κάνει να νιώθουμε ότι πρέπει να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε ή που θέλουμε να είμαστε.
Σε αυτό το επεισόδιο θέλω να κάνω μια σημαντική αναπλαισίωση στο “Fake it till you make it” που θα σου κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη.
Για να σταματήσεις να αισθάνεσαι μονίμως ότι κάτι κάνεις λάθος.
Πριν λίγες μέρες έκανα ένα live στο Growth Academy και προέκυψε η ερώτηση «Ποια η διαφορά ανάμεσα στο “Fake it till you make it” και στο να ‘μπαίνουμε στον ρόλο’ του ιδανικού μελλοντικού εαυτού που έχουμε επιλέξει να γινόμαστε;».
Αν συμμετέχεις ήδη στο συνδρομητικό ABC ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμά μου, είναι πολύ πιθανό να με έχεις ακούσει συχνά να μιλάω για αυτό το concept και πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξή μας σε κάθε τομέα.
Και ίσως αυτό σε έχει μπερδέψει. Πάμε να το ξεμπερδέψουμε, λοιπόν.
Καλή ακρόαση!
Το επόμενο καλύτερο βήμα:
Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να ορίζεις τον μελλοντικό σου εαυτό. Πώς θέλεις να ζεις; Ποιες ποιότητες θέλεις να έχεις ως άνθρωπος; Ποιος επιλέγεις να είσαι;
Επιπλέον βοήθεια για να το κάνεις θα βρεις στις σημειώσεις του επεισοδίου στο phyllisgabriel.com
Έπειτα, σκέψου ποια από αυτά τα χαρακτηριστικά έχεις ήδη σε κάποιον βαθμό και με ποιους απλούς τρόπους μπορείς να αρχίσεις να τα ενσαρκώνεις.
Μπορεί να το κάνεις μέσα από το ντύσιμο σε πρώτη φάση (Θυμήσου τι είπαμε στο επεισόδιο 39 με την Κατερίνα Γιαννακάκη). Μπορεί να δοκιμάσεις να παρακολουθήσεις σε βίντεο κάποιο άτομο που είναι πρότυπο για σένα και να αρχίσεις να οικειοποιείσαι δικές του συμπεριφορές. Ο στόχος είναι πάντα να κάνεις model μια συμπεριφορά και να τη φέρεις στα μέτρα σου, ποτέ το να αντιγράψεις απλά κάποιον άλλο.
Επιπλέον υλικό:
- Μάθε περισσότερα για το ABC – To «αλφάβητο» του Growth εδώ
- BHA – Επ. 170: Fake it till you make it – Καλή ιδέα ή όχι;
- Φυλισσοφίες – Επ. 39: Το styling ως μέσο για προσωπική κι επαγγελματική ανάπτυξη
Έχεις κάποιο θέμα για την εκπομπή; Τι μπορείς να κάνεις:
- Μοιράσου μαζί μου το ερώτημά σου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com
- Φρόντισε να συμπεριλάβεις στο θέμα τη λέξη «Φυλλισοφίες» ώστε να είναι απευθείας κατανοητό ότι γράφεις για να συμπεριληφθείς στην εκπομπή.
- Φρόντισε το μήνυμά σου να είναι σύντομο και περιεκτικό, καθώς και να έχει έναν τίτλο που να συνοψίζει τον προβληματισμό σου μέσα σε λίγες λέξεις. Έξτρα πόντοι για πολύ δημιουργικούς τίτλους. (Θα αξιολογηθεί για να μπει στην εκπομπή, άλλωστε.)
- Έχε στο νου ότι η έμφαση είναι πάντα στην προσωπική και/ή επαγγελματική σου ανάπτυξη.