Νιώθεις συχνά ότι ζεις το ίδιο έργο σε άλλα σκηνικά;

Η αυτοπαρατήρηση, η αυτεπίγνωση και το self-coaching μπορούν να σε βοηθήσουν να σπάσεις τον κύκλο. Μάθε για το course που σε βοηθάει να το κάνεις βήμα-βήμα, μεθοδικά.

Το ξέρουμε όλοι/ες. Το να διαφοροποιηθούμε και να ξεχωρίσουμε με κάποιον τρόπο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή και την καριέρα μας.

Πόσοι από εμάς το τολμάμε όμως;

Σε αυτό το επεισόδιο έχω την χαρά και την τιμή να φιλοξενώ τον Χάρη Λαλάτση – ιδρυτή της Ierax Analytix, ενός δυναμικού boutique market research agency σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ο Χάρης μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία του και συζητήσαμε μεταξύ άλλων για το τι σημαίνει να παίρνουμε το ρίσκο τού να διαφοροποιηθούμε και να ξεχωρίσουμε.

Μιλήσαμε επίσης για την όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για σύνδεση με άλλους ανθρώπους, παρά το ότι φαινομενικά είμαστε συνέχεια συνδεδεμένοι στα social media, και πώς αυτή αντανακλάται στον κόσμο, ειδικότερα σε ότι αφορά τον τρόπο που λειτουργούμε ως καταναλωτές.

Η δουλειά του είναι κυριολεκτικά το να κάνει τις σωστές ερωτήσεις, να συλλέγει δεδομένα, και έπειτα να αφηγείται ιστορίες βασισμένες σε αυτά, για να βοηθήσει τους πελάτες της εταιρείας του. 

Δεδομένου ότι θεωρώ τις ερωτήσεις βασικό κομμάτι της ανάπτυξής μας (από άλλη οπτική γωνία, βέβαια), θα πω ότι η συζήτησή μας ίσως βοηθήσει κι εσένα να αρχίσεις να βλέπεις κάποια πράγματα διαφορετικά ως καταναλωτής ή και επιχειρηματίας.

Η συζήτησή μας μεταδόθηκε ζωντανά στο Growth Academy, την online κοινότητά μας, με live ακροατήριο. Αν θέλεις να συμμετέχεις κι εσύ στο επόμενο Academy Talk με τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σου, μπορείς να γραφτείς εντελώς δωρεάν σε αυτό το link.

Καλή ακρόαση!


Λίγα λόγια από τον ίδιο τον Χάρη:

35: Το ρίσκο του να ξεχωρίσεις - με τον Χάρη ΛαλάτσηΕίμαι ο Χάρης και ίσως με έχεις δει σε κάποιο βίντεο στα social media να διδάσκω έρευνα και ανάλυση της αγοράς σε startups. Αυτό συμβαίνει γιατί είμαι ο ιδρυτής της ierax analytix, ενός δυναμικού boutique market research agency σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μελετάμε την ανθρώπινη καταναλωτική συμπεριφορά και παρουσιάζουμε τάσεις και μοτίβα σε μεγάλα brands όπως Lidl, Μακεδονικός χαλβάς, Φάρμα Κουκάκη, Instacar, Welcome Stores και πολλά άλλα.

Αγαπώ τη δουλειά μου και την υπηρετώ περίπου 15 χρόνια. Μου αρέσει να κάνω ερωτήσεις σε ανθρώπους και πιστεύω ότι ο θησαυρός στα δεδομένα δεν είναι απλώς να καταγράφεις μια αγορά αλλά να καταλαβαίνεις το “γιατί” που κρύβεται πίσω από κάθε ενέργεια.

Έκανα το βήμα να δημιουργήσω τη δική μου εταιρεία πριν λίγα χρόνια, όχι γιατί ήθελα καριέρα αλλά γιατί ονειρευόμουν να κάνω οικογένεια και ήθελα να έχω χρόνο να αφοσιωθώ εκεί. Όμως η ζωή έχει μια γλυκιά ειρωνεία και τελικά βρήκα την οικογένεια που δεν έκανα στην ομάδα μου και έχασα τον ελεύθερο χρόνο μου.


Πιο αναλυτικά συζητήσαμε:

  • Διαφορετικότητα και branding
  • To ρίσκο του να τοποθετηθείς διαφορετικά και η απήχηση που μπορεί να έχει αυτό, μέσα από το παράδειγμα της Ierax Analytix
  • Πώς έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που παίρνουμε αποφάσεις ως καταναλωτές;
  • Η αξία του να είσαι DO-er
  • Η δύναμη της ομάδας και η ανάπτυξη στην οποία οδηγεί
  • Η όλο και μεγαλύτερη ανάγκη τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους, παρά το ότι φαινομενικά είμαστε συνέχεια συνδεδεμένοι στα social media. Πώς αλλάζει μέσα από αυτήν ο τρόπος που λειτουργούμε ως καταναλωτές;

Περισσότερα για τον Χάρη:

Επιπλέον σχετικό υλικό:

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

  • «Εν μέρει, το να είσαι διαφορετικός είναι ρίσκο, απ’ την άποψη ότι μπορεί να μη γίνεις αποδεκτός. Αν όμως είσαι σαν τους άλλους, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για σένα.»
  • «Ο εγκέφαλος θέλει να μειώσει τον φόρτο πληροφορίας, γι’ αυτό κάνει πράγματα by default.»
  • «Το πώς καταλήγεις στις σωστές ερωτήσεις, έχει να κάνει με το πόσο θέλεις να σκάψεις.»
  • «Είναι πολύ εύκολο να κατευθύνεις έναν άνθρωπο με μία ερώτηση. Χρειάζεται να είσαι όσο πιο αποστασιοποιημένος μπορείς και να μη βάζεις τις δικές σου σκέψεις ή απόψεις μέσα.»
  • «Αν δεν είμαστε προϊδεασμένοι, πέφτουμε πιο εύκολα σε παγίδες.»
  • «Χρειάζεται να λες τα πράγματα όσο πιο απλά και σύντομα μπορείς.»
  • «Χρειάζεται να αντιλαμβανόμαστε πώς κινείται ο κόσμος και να προσαρμοζόμαστε σε αυτό, όχι να προσπαθούμε να πάμε κόντρα.»
  • «Η κατανόηση του περιβάλλοντος γύρω μας είναι από τα πιο βασικά πράγματα, και είναι και ένα ένστικτο επιβίωσης. Αν δεν καταλάβεις τον κόσμο γύρω σου δεν μπορείς να επιβιώσεις.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ποιο ερώτημα σε απασχολεί περισσότερο αυτό το διάστημα;

Μοιράσου το μαζί μου με ένα email στο info@phyllisgabriel.com και ίσως γίνει θέμα μελλοντικού επεισοδίου.

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Συγγραφέας | Podcaster | Educator

Το όνομά μου είναι Φύλλις Γαβριηλίδου και ο σκοπός μου το να βοηθήσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ στην εξέλιξή τους. Για τον σκοπό αυτό γράφω και μιλάω σε κάθε ευκαιρία. Εδώ μπορείς να διαβάσεις και να ακούσεις τα άρθρα και τα podcasts μου.
Καλώς ήρθες!

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε αυτογνωσία, καλύτερες σχέσεις, έξυπνη μάθηση και ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Υλικό και πρακτικές που οδηγούν σε αυτογνωσία, καλύτερες σχέσεις, έξυπνη μάθηση και ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

Συμπλήρωσε εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να μη χάσεις το επόμενο.

    Το σκέφτεσαι;

    Θέλεις να ξεκινήσεις journaling και να αρχίσεις να σπας περιοριστικά μοτίβα, αλλά δεν έχεις ιδέα πώς να το κάνεις σωστά;

    Γι' αυτό είμαι εδώ εγώ. 🙂

    Κάθε τον εγγραφή σου εδώ και θα λάβεις μερικές απλές και δυνατές οδηγίες για να ξεκινήσεις την πρακτική σου και να σταματήσει το μυαλό σου να δουλεύει εναντίον σου.

      Τα στοιχεία σου είναι ασφαλή μαζί μου και δεν πρόκειται να τα μοιραστώ ποτέ με κανέναν. Πρόμις! 🙂