Ποιες τροφές αποτελούν Brain Foods και ενισχύουν τις γνωστικές μας λειτουργίες;

Τι μπορείς να καταναλώνεις για να ενισχύσεις τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την παραγωγικότητα και τη γενική εγκεφαλική σου υγεία;

ΜύρτιλλαΔοκίμασε να βάλεις στη ζωή σου τα μύρτιλλα

Μικρά αλλά θαυματουργά! Τα μύρτιλλα είναι φρούτα που προσπαθώ να τρώω όσο πιο συχνά μπορώ, καθώς έχουν πολλά να προσφέρουν στην εγκεφαλική μας υγεία και τις γνωστικές μας λειτουργίες. Εκτός αυτού, έχουν χαμηλά σάκχαρα -όταν είναι φρέσκα ή έστω κατεψυγμένα- και είναι πολύ νόστιμα.

Τα μύρτιλλα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, μεταξύ αυτών και βιταμίνη C και Κ, καθώς και φυτικές ίνες. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητα σε γαλλικό οξύ προστατεύουν τον εγκέφαλο από εκφύλιση και οξειδωτικό στρες (12), πράγμα που μπορεί να μειώσει τις επιδράσεις νόσων που σχετίζονται με το γήρας, όπως η άνοια και το Alzheimer. (3) Επίσης, μπορούν να ενισχύσουν τη μνήμη και τη μάθηση ενώ φαίνεται να μειώνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης. (4567))

Όσο πιο ώριμα είναι τα μύρτιλλα τόσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Μπορείς να καταλάβεις πόσο ώριμα είναι από το σκούρο μπλε χρώμα τους.

 Tip:

Αν θέλεις να αποφύγεις τη ζάχαρη, καλό είναι να αποφεύγεις τα αποξηραμένα μύρτιλλα. Οι ευεργετικές επιδράσεις τους είναι ίδιες, είτε καταναλώνονται φρέσκα είτε αποξηραμένα. Εκείνο που αλλάζει όμως είναι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες.
Καλό είναι και εδώ να επιλέγεις πάντα την καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορείς να βρεις. Ιδανικό θα ήταν να καταναλώνεις μύρτιλλα βιολογικής καλλιέργειας.
*****
Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για το πώς να ενισχύσεις τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητά σου, κάνε την εγγραφή σου παρακάτω στο newsletter της σελίδας ή στείλε μου το μήνυμά σου στο info@phyllisgabriel.com για να δούμε πώς μπορώ να σε βοηθήσω. Με την εγγραφή σου θα λάβεις δωρεάν τον μίνι οδηγό για να αποκτήσεις καλύτερη μνήμη και θα ενημερώνεσαι πριν από οποιονδήποτε άλλο για τα νέα άρθρα και τα επικείμενα Online Courses.