Φτιάχνοντας το σχολείο του Αύριο – με τον Άγγελο Πατσιά

Φτιάχνοντας το σχολείο του Αύριο – με τον Άγγελο Πατσιά

από Φύλλις Γαβριηλίδου
120 επισκέψεις

agelosΣτο σημερινό επεισόδιο είμαι με έναν εκπαιδευτικό, τον Άγγελο Πατσιά, που κατάφερε σε συνεργασία με άλλους αξιόλογους συναδέλφους του να κάνει κάτι το οποίο πολλοί θεωρούν αδύνατον για την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα: να αλλάξει τα δεδομένα στη δημόσια εκπαίδευση.
Βλέπετε, όλοι γκρινιάζουμε για την παιδεία, λέμε πως πάει κατά διαόλου, και ξεχνάμε πως εκεί έξω υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι εκπαιδευτικοί που δίνουν την ψυχή τους για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους. Πιστεύω, λοιπόν, πως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να επικεντρωνόμαστε σε όλα εκείνα τα αρνητικά που προβάλλονται από τα μέσα και να ενισχύσουμε εκείνους τους ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να ανατρέπουν τα δεδομένα.

Θεματολογία:

Διαφορετικοί μαθησιακοί τύποι και ο ρόλος τους μέσα στην τάξη
Πώς μπορούν τα ίδια τα παιδιά να συμβάλλουν στη μαθησιακή διαδικασία;
Το σχολείο του Αύριο και η πραγματικότητα του ελληνικού σχολείου;
Το Σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων του Φουρφουρά και το Σχολείο της Φύσης της Θεσσαλονίκης
Big Bang Education – Ιδέα και φιλοσοφία πίσω από το εγχείρημα
Τι προσφέρει το Big Bang Academy στους συμμετέχοντες;
Γιατί είναι σημαντικά όλα αυτά για τον σύγχρονο εκπαιδευτικό;

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ ή να κατεβάσετε την εφαρμογή podbean στο κινητό σας, να κάνετε εγγραφή στην εκπομπή και να έχετε άμεση πρόσβαση από παντού. Αν πάλι είστε χρήστες iPhone μπορείτε να τη βρείτε στο iTunes.Listen to StitcherΠερισσότερα για τον Άγγελο θα βρείτε στη σελίδα www.angelospatsias.com, για το Σχολείο της Φύσης εδώ www.sxoliotisfysis.gr και για για το Big Bang Education εδώ www.bigbangedu.org.

Το post “Φτιάχνοντας το σχολείο του αύριο” – με τον Άγγελο Πατσιά δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και στο podcast Phyllisophies.

1 σχόλιο

Ιωάννης Γκόκας 1 Νοεμβρίου 2016 - 05:20

Φράσεις κλειδιά.
Είμαστε μαζί;
Τι θέλουμε να κάνουμε;
Τί μπορούμε να κάνουμε;
Τί μπορούμε να μοιραστούμε;
Το πλαίσιο είναι το χωριό.Η μικρή αυτοδιαχειριζόμενη δομή.Να “κάνουμε χωριό”.Το κύτταρο που φέρει έμπρακτα τις αξίες που η γνώση υπηρετεί και ανελίσσει.Καλά χωριά λοιπόν.

Reply

Άφησέ το σχόλιό σου

thirteen − four =