Τι ιστορίες λες στον εαυτό σου;

Τι ιστορίες λες στον εαυτό σου;

από Phyllis Gabriel
157 επισκέψεις

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο και συγχρόνως πιο ικανό να αλλάξει τη ζωή σου από την ιστορία που λες στον εαυτό σου για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Όλες οι πεποιθήσεις σου, όλοι οι περιορισμοί σου, όλα σου τα “πρέπει” και τα “μη” βρίσκονται εγκλωβισμένα μέσα σε αυτήν την ιστορία. Ταυτόχρονα θα βρεις μέσα σε αυτήν την ιστορία όλες σου τις ικανότητες, τα “θέλω” σου και τα “γιατί” σου.

Έχεις προσέξει ποτέ εκείνα που σκέφτεσαι και τον ρόλο που παίζουν στη ζωή σου; Έχεις αναλογιστεί ποτέ ποιο είναι το δικό σου μερίδιο ευθύνης σε όσα σου συμβαίνουν;

Είναι εύκολο το να κατηγορείς τους υπόλοιπους για τα πάντα και να λες πως τα πράγματα είναι έτσι και δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αυτή είναι και η καλύτερη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα. Μόνο που, όσο καλά κι αν τη στολίσεις, όσο ωραίες λέξεις κι αν της φορέσεις και όσο κι αν την επαναλάβεις στον εαυτό σου, δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα παραμείνει δικαιολογία.

Η ιστορία που λες στον εαυτό σου για τον ίδιο σου τον εαυτό έχει τεράστια δύναμη. Εκείνο που θέλω να καταλάβεις είναι πως είναι στο δικό σου χέρι να την αλλάξεις.

Οι ιστορίες έχουν τεράστια δύναμη. Μπορούν να συγκινήσουν, να παρακινήσουν, να δώσουν έμπνευση και κουράγιο, μπορούν όμως και να τρομοκρατήσουν, να φυλακίσουν και να κλείσουν πόρτες.

Είμαστε οι ιστορίες μας, αλλά οι ιστορίες μας είναι εκείνο που εμείς αποφασίζουμε.

Ως πότε θα επιτρέπεις στην ιστορία σου να σε καθορίζει, αντί να καθορίσεις εσύ την ιστορία σου;

Μοιράσου το άρθρο με εκείνους που αγαπάς!
error

Άφησέ το σχόλιό σου

8 − 2 =

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
LinkedIn
INSTAGRAM