Γίνεται όλο και περισσότερο λόγος για τον σκοπό που οφείλουμε να έχουμε στη ζωή, για το πόσο σημαντικό είναι να τον βρούμε και να κάνουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε.

Είναι αλήθεια. Αν βρεις τον σκοπό σου, θα έχεις μια πολύ πιο γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή. Μήπως όμως μιλάμε εκ του ασφαλούς ή απλά εκφράζουμε έτσι τον ευσεβή μας πόθο να βρούμε τον δικό μας σκοπό;

Δεν είναι εύκολο να βρεις εκείνο το ένα που θέλεις να κάνεις, ούτε είναι απλό το να ξεκινήσεις, ακόμα κι αν το έχεις βρει. Τις περισσότερες φορές βρίσκεις τον εαυτό σου χαμένο σε έναν ωκεανό από πιθανότητες και, ως γνωστόν, όσο περισσότερες οι επιλογές τόσο δυσκολότερο το να αποφασίσεις.

Μιλάω εκ πείρας και σίγουρα απέχω ακόμα από το να βρω εκείνο το ένα που θέλω να κάνω. Αυτό όμως δε σημαίνει πως βρίσκομαι μακριά από το να το βρω. Άσε που σίγουρα δεν είναι μόνο ένα, είναι απλά το ένα που ενώνει όλα τα υπόλοιπα.

Δεν είναι απαραίτητο να το βρεις από την αρχή. Εκείνο που χρειάζεται είναι να αρχίσεις να δρας. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει όσο περιμένεις.

Ξεκίνα με το να αποφασίσεις πού βρίσκεσαι, ποιες συνθήκες καθορίζουν τη ζωή σου τώρα και τι από αυτά λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας.

Συνέχισε αποφασίζοντας τι αγαπάς πολύ να κάνεις και ποιος θέλεις να είσαι στο τέλος της διαδρομής. Εκείνο που χρειάζεται είναι απλά να βρεις τρόπο να γεμίσεις το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην αφετηρία και το “τέρμα”. Τι πρέπει να μάθεις; Πώς πρέπει να εξελιχθείς; Τι δεξιότητες πρέπει να καλλιεργήσεις;

Το τέρμα ίσως να μην είναι το ίδιο πάντα, ίσως αλλάζει ανάλογα με το πόσο αλλάζεις εσύ. Τα βήματα όμως πρέπει να τα κάνεις και σίγουρα δε θα ξέρεις ποτέ πού πραγματικά σε οδηγούν.

Γνώμη μου είναι πως είναι καλύτερο το να έχεις ξεκάθαρη πρόθεση. Οι συγκεκριμένοι στόχοι τείνουν να μας περιορίζουν και να μη μας επιτρέπουν να δούμε όλες τις δυνατότητες γύρω μας. Η πρόθεση όμως δίνει κίνητρο, αφήνει ανοιχτά μονοπάτια και δίνει το ελεύθερο να αλλάξεις πορεία αν εκείνη που έχεις πάρει πάψει να σε εξυπηρετεί.

Ποιος θα ήσουν αν αύριο ξυπνούσες και είχες φτάσει με έναν μαγικό τρόπο στον προορισμό σου; Τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί; Τι θέλεις τελικά να κάνεις;

Θέλεις περισσότερα πολύτιμα εργαλεία για την εξέλιξή σου;

Κάνε την εγγραφή σου τώρα και γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του newsletter μου Φυλλισοφίες. Σε περιμένει κάθε Παρασκευή υλικό που θα σε κάνει να σκεφτείς, να προβληματιστείς, ακόμα και να βρεις τον τρόπο να αλλάξεις τη ζωή σου.

Είναι δωρεάν και τα στοιχεία σου είναι ασφαλή μαζί μου. Α! Και δε σπαμάρω ποτέ. Υπόσχεση.