Υπάρχουν πάντα εκείνοι που σε τραβούν προς τα πίσω και υπάρχουν κι εκείνοι που σε βοηθούν να εξελιχθείς.

Όταν είσαι μέσα στην κατάσταση συνήθως δε μπορείς να αντιληφθείς ποιος είναι ποιος. Παίρνει χρόνο και χρειάζεται προσπάθεια. Δεν είναι πάντα εύκολο να το παραδεχτείς.

Υπάρχει τρόπος να τους εντοπίσεις. Είναι εκείνοι που δε θα σου πουν μπράβο ή που το μπράβο τους θα φαίνεται φτιαχτό. Είναι εκείνοι που ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν πεις, θα συνεχίσουν να λεν αυτά που ξέρουν κι όσο κι αν προσπαθείς να βοηθήσεις, δε μπορείς.

Σίγουρα δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ρυθμό. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα μένουμε για χρόνια ολόκληρα στο ίδιο σημείο. Φυσική τάση και ανάγκη του ανθρώπου είναι να εξελίσσεται κι αρχή και τέλος των πάντων είναι η νοοτροπία.

Είναι λοιπόν εκείνοι που σε τραβούν προς τα πίσω και άλλοι που σε βοηθούν να εξελιχθείς. Το λέμε αυτό, το συζητάμε, αλλά πολλές φορές ξεχνάμε να αναρωτηθούμε σε ποια κατηγορία ανήκουμε εμείς. 

[ABTM id=2176]

Θέλεις περισσότερα πολύτιμα εργαλεία για την εξέλιξή σου;

Κάνε την εγγραφή σου τώρα και γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του newsletter μου Φυλλισοφίες. Σε περιμένει κάθε Παρασκευή υλικό που θα σε κάνει να σκεφτείς, να προβληματιστείς, ακόμα και να βρεις τον τρόπο να αλλάξεις τη ζωή σου.

Είναι δωρεάν και τα στοιχεία σου είναι ασφαλή μαζί μου. Α! Και δε σπαμάρω ποτέ. Υπόσχεση.