Πόσα αρνητικά στοιχεία του εαυτού σου θα μπορούσες να απαριθμήσεις αν σου το ζητούσα;
Τείνει να είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα το να απαριθμήσουμε τα στραβά κι ανάποδα που μας χαρακτηρίζουν. Θα κοιτάξουμε τη στραβή μας μύτη, τα θαμπά μαλλιά μας που δε στρώνουν πάντα όπως θα θέλαμε, την έλλειψη υπομονής μας και όλα εκείνα που ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε.
Το μυαλό έχει μια φυσική τάση να εστιάζει στο αρνητικό˙ στα πλαίσια της επιβίωσής μας έπρεπε να το κάνει. Στην εποχή που ζούμε, όμως, κάτι τέτοιο είναι περιττό έως και βλαβερό για την εξέλιξή μας.
Πόσα θετικά στοιχεία του εαυτού σου μπορείς να απαριθμήσεις;
Είμαι σίγουρη πως αν κάτσεις να το κάνεις, θα δυσκολευτείς.
Είναι δύσκολο να βρεις τα καλά και να εστιάσεις μόνο σε αυτά. Ειδικά αν έχεις μάθει να είσαι “μετριόφρων” και να μην κομπάζεις για τις ικανότητές σου.
Θα σου πω όμως πως αυτό δεν είναι κακό. Δεν είναι κακό το να μπορείς να επιβραβεύσεις εαυτόν για όλα εκείνα που μπορείς, για όλα εκείνα που κάνεις καλά και που σου φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη. Δε χρειάζεται να αισθάνεσαι τύψεις επειδή είσαι καλός σε κάτι και να καλύπτεις αυτήν την ικανότητα με έναν σωρό άλλες “ανεπάρκειες” μην τυχόν και φανεί πόσο καλά τα καταφέρνεις.
Πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να χάσουν τον εαυτό τους για να καταλάβουμε πως το να εστιάζουμε πάντα στο αρνητικό μπορεί να φέρει μόνον αρνητικά αποτελέσματα και να ανακόψει την πορεία οποιουδήποτε;
Ξεκίνα να εστιάζεις σε εκείνα που πραγματικά έχουν αξία. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να χαρεί με τη γαματοσύνη σου (pardon my French 😅) και άσε στην άκρη τα στραβά κι ανάποδα. Θα δεις ότι μια μέρα δε θα υπάρχουν, γιατί το φως του προβολέα θα φωτίζει άλλες πτυχές, φωτεινές και όμορφες που θα σε γεμίζουν περηφάνια.

 

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;