Πόσα αρνητικά στοιχεία του εαυτού σου θα μπορούσες να απαριθμήσεις αν σου το ζητούσα;
Τείνει να είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα το να απαριθμήσουμε τα στραβά κι ανάποδα που μας χαρακτηρίζουν. Θα κοιτάξουμε τη στραβή μας μύτη, τα θαμπά μαλλιά μας που δε στρώνουν πάντα όπως θα θέλαμε, την έλλειψη υπομονής μας και όλα εκείνα που ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε.
Το μυαλό έχει μια φυσική τάση να εστιάζει στο αρνητικό˙ στα πλαίσια της επιβίωσής μας έπρεπε να το κάνει. Στην εποχή που ζούμε, όμως, κάτι τέτοιο είναι περιττό έως και βλαβερό για την εξέλιξή μας.
Πόσα θετικά στοιχεία του εαυτού σου μπορείς να απαριθμήσεις;
Είμαι σίγουρη πως αν κάτσεις να το κάνεις, θα δυσκολευτείς.
Είναι δύσκολο να βρεις τα καλά και να εστιάσεις μόνο σε αυτά. Ειδικά αν έχεις μάθει να είσαι “μετριόφρων” και να μην κομπάζεις για τις ικανότητές σου.
Θα σου πω όμως πως αυτό δεν είναι κακό. Δεν είναι κακό το να μπορείς να επιβραβεύσεις εαυτόν για όλα εκείνα που μπορείς, για όλα εκείνα που κάνεις καλά και που σου φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη. Δε χρειάζεται να αισθάνεσαι τύψεις επειδή είσαι καλός σε κάτι και να καλύπτεις αυτήν την ικανότητα με έναν σωρό άλλες “ανεπάρκειες” μην τυχόν και φανεί πόσο καλά τα καταφέρνεις.
Πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να χάσουν τον εαυτό τους για να καταλάβουμε πως το να εστιάζουμε πάντα στο αρνητικό μπορεί να φέρει μόνον αρνητικά αποτελέσματα και να ανακόψει την πορεία οποιουδήποτε;
Ξεκίνα να εστιάζεις σε εκείνα που πραγματικά έχουν αξία. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να χαρεί με τη γαματοσύνη σου (pardon my French 😅) και άσε στην άκρη τα στραβά κι ανάποδα. Θα δεις ότι μια μέρα δε θα υπάρχουν, γιατί το φως του προβολέα θα φωτίζει άλλες πτυχές, φωτεινές και όμορφες που θα σε γεμίζουν περηφάνια.

 

Θέλεις περισσότερα πολύτιμα εργαλεία για την εξέλιξή σου;

Κάνε την εγγραφή σου τώρα και γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του newsletter μου Φυλλισοφίες. Σε περιμένει κάθε Παρασκευή υλικό που θα σε κάνει να σκεφτείς, να προβληματιστείς, ακόμα και να βρεις τον τρόπο να αλλάξεις τη ζωή σου.

Είναι δωρεάν και τα στοιχεία σου είναι ασφαλή μαζί μου. Α! Και δε σπαμάρω ποτέ. Υπόσχεση.