Ο χειρότερος μύθος

Ο χειρότερος μύθος

από Φύλλις Γαβριηλίδου
206 επισκέψεις

Πόσες φορές δεν ευχήθηκες να ήσουν διαφορετικός; Να μπορούσες να κάνεις αυτά που κάνουν και οι άλλοι και απολαμβάνουν την επιτυχία που σου φαίνεται τόσο μακρινή; Πόσες φορές έχεις αισθανθεί πως απέτυχες πριν καν ξεκινήσεις;

Ένας από τους χειρότερους μύθους είναι εκείνος του ήρωα που εν μία νυκτί κατάφερε να πετύχει όσα ονειρευόταν. Για μένα είναι ο χειρότερος απ’ όλους γιατί σε σταματάει πριν καν ξεκινήσεις και σε αφήνει high and dry να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, τις κατάλληλες συνθήκες, τους κατάλληλους ανθρώπους.

Αυτό που φαντάζει επιτυχία της στιγμής δεν είναι τίποτα άλλο από προσπάθεια χρόνων, σκληρή δουλειά, πολλές φορές ακόμα και δάκρυα απελπισίας πίσω από κλειστές πόρτες. Αν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι θα σου πουν όλοι εκείνοι που τώρα θαυμάζουμε και καμιά φορά φθονούμε. Αυτοί οι ίδιοι όμως θα σου πουν πως μπορούμε όλοι να το κάνουμε, αρκεί να ξεκινήσουμε και να μη σταματήσουμε ποτέ να ακούμε την καρδιά μας, όσο δύσκολα κι αν γίνουν τα πράγματα στην πορεία.

Άλλωστε, ο τρόπος που θα χειριστούμε την εκάστοτε “δυσκολία” εξαρτάται πάντα από την οπτική γωνία που βλέπουμε τα πράγματα. Η αλήθεια όμως, είτε τη δέχεσαι είτε όχι, είναι πως οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή είναι ουδέτερο. Το πώς θα αποφασίσεις να το χειριστείς είναι άλλο θέμα.

Άφησέ το σχόλιό σου

four × 2 =