Γεννήθηκα με ένα μεγάλο ελάττωμα.

Για χρόνια με βασάνιζε και δε μπορούσα να το διαχειριστώ.

Έχασα ανθρώπους από τη ζωή μου εξαιτίας του και υπήρξε πολλές φορές λόγος για να χάσω την πίστη στον ίδιο μου τον εαυτό.

Τι ελάττωμα ρωτάς…

Γεννήθηκα με το ελάττωμα του να βλέπω δυνατότητες.

Όποιον κι αν γνώριζα έβλεπα πάντα το κρυφό δυναμικό του˙ όλα εκείνα που έχει να προσφέρει και όλες τις υπερδυνάμεις που έκρυβε και πολλές φορές δεν είχε ιδέα πως υπήρχαν.

Τώρα θα μου πεις, γιατί είναι ελάττωμα αυτό; Καλό ακούγεται.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι καλό.

Το πρόβλημα ήταν πάντα αλλού.

Βλέπεις, όταν εντοπίζω αυτές τις δυνατότητες ενθουσιάζομαι, γιατί ξέρω τι μπορεί να καταφέρει κάποιος αν το βάλει στόχο. Όταν ενθουσιαζόμουν όμως παλιότερα και προσπαθούσα να επικοινωνήσω αυτό που έβλεπα, κάτι μας τα χάλαγε στην επικοινωνία…

Έτσι, οι δυνατότητες που εγώ έβλεπα, και μαζί με αυτές η χαρά μου, μεταφράζονταν πάντα ως προσδοκίες και απαιτήσεις.

Ξέρω πια πως εγώ έκανα το λάθος. Ίσως επειδή δεν ήξερα τι σημαίνει timing και υπομονή και πως κάθε ένας από εμάς χρειάζεται τον χρόνο του για να “μεταβολίσει” όσα εγώ μπορώ να δω από την πρώτη στιγμή.

Τώρα πια, αφού έχουν περάσει τόσο χρόνια, το ελάττωμα έγινε χάρισμα. Η αλήθεια είναι πως ήταν πάντα χάρισμα, αλλά δεν ήξερα πώς να το χρησιμοποιήσω.

Είχα όμως τους καλύτερους δασκάλους που με έμαθαν να περιμένω, να αφήνω χρόνο και περιθώρια στις συνθήκες και τις ιδέες για να ωριμάσουν. Μου έμαθαν να αναπνέω βαθιά και να απολαμβάνω τη διαδικασία.

Ποιοι ήταν οι δάσκαλοί μου με ρωτάς;

Οι μαθητές μου.

Ήξερα πάντα και ξέρω πως είμαστε όλοι ικανοί για οτιδήποτε βάλουμε σκοπό και επιβεβαιώνομαι διαρκώς μέσα στα χρόνια.

Άνθρωποι που είχαν πειστεί πως δε μπορούσαν να μάθουν. Μαθητές που νόμιζαν πως “δεν το είχαν” στον τάδε ή τον δείνα τομέα. Ακόμα και φίλοι μου που δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να καταφέρουν εκείνα που ονειρεύονταν.

Τίποτα από όσα σου λένε για τις “περιορισμένες” σου ικανότητες σε κάποιον τομέα δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει τρόπος. Αν κάτι σε ενδιαφέρει πραγματικά μπορείς να μάθεις από την αρχή πώς να μαθαίνεις και να το πετύχεις. Μπορείς να βρεις τον δικό σου τρόπο και να βάλεις σε όλους τα γυαλιά.

Ερχόμαστε στη ζωή με ένα μαγικό εργαλείο που έχει τη δύναμη να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρά μας, αλλά περνάμε τις μέρες μας χρησιμοποιώντας μόνο ένα μικρό μέρος των άπειρων δυνατοτήτων του.

Υπάρχουν μέσα σου δυνάμεις που δε μπορείς ακόμα ούτε καν να φανταστείς και όλα ξεκινούν από τον εγκέφαλό σου και όσα μπορεί να κάνει για σένα.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το να μάθεις πώς να εκμεταλλεύεσαι όλες του τις δυνατότητες και υπάρχουν εργαλεία για να σε φτάσουν εκεί. Μην αφήνεις κανέναν να σε πείσει πως δεν είσαι αρκετός κι αν σε έχουν ήδη πείσει, στείλε μου ένα μήνυμα.

Να ξέρεις πως έχεις εδώ κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει και πως τη δύναμη την είχες πάντα μέσα σου.

Τελικά, το “ελάττωμά” μου με οδήγησε να είμαι και να κάνω όλα αυτά που κάνω σήμερα και είναι όλα εκείνα που αγαπούσα να κάνω μια ζωή.

Εκείνο που θέλω να ξέρεις είναι πως μπορείς κι εσύ, όπως και κάθε ένας από εμάς. Δεν είμαι ούτε έχω τίποτα ξεχωριστό. Το μόνο που έκανα ήταν να αποδεχτώ τη διαφορετικότητα και τις παραξενιές μου και να αφήσω εκείνα που θεωρούσα ελαττώματα ελεύθερα να κάνουν τα δικά τους. 🙂

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Ήξερες ότι το journaling είναι το Νο1 εργαλείο για να βάλεις το self-coaching στη ζωή σου; Στο online course The No BS Journaling Method θα μάθεις πώς να γίνεις ο coach του εαυτού σου μεθοδικά και στοχευμένα. Το course έχει ήδη δεκάδες journaling practitioners που αξιοποιούν τις τεχνικές.

2. Το να γίνεις μέλος του συνδρομητικού προγράμματος ABC: Το αλφάβητο του Growth που σε στηρίζει στην ανάπτυξή σου, παρέα με δεκάδες άλλα μέλη. Μέσα από αποκλειστικό υλικό, ομαδικά calls μαζί μου, και δια ζώσης συναντήσεις με το community.

3. Το να προβληθείς ως χορηγός στο podcast ή στο newsletter μου. Κάνε κλικ στο ανάλογο link για να μάθεις περισσότερα.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;