Αν δεν υπάρχει πρόθεση, όσα όνειρα κι αν κάνεις, θα παραμείνουν όνειρα. Στην καλύτερη. Στη χειρότερη θα μετατραπούν σε εφιάλτες.

Όλοι κάνουμε όνειρα και όλοι τρέφουμε ελπίδες. Εκείνο που κάνει τη διαφορά και μετατρέπει τα όνειρα σε πραγματικότητα είναι μια ξεκάθαρη πρόθεση. Πρόθεση να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου. Πρόθεση να μάθεις, να αλλάξεις και να εξελιχθείς. Πρόθεση να αφήσεις πίσω οτιδήποτε δε σε εξυπηρετεί ή σε βλάπτει. 

Ο εφιάλτης έρχεται όταν μένεις μόνο στα λόγια. Όταν αφήνεις τα όνειρα να σε παρασύρουν και αρκείσαι σε αυτό. Όταν η φαντασία σου μετατρέπεται σε φυλακή.

Ό,τι κι αν λέμε, η διαφορά ανάμεσα σε όνειρο και εφιάλτη που έγινε πραγματικότητα, είναι η πρόθεση και η πράξη που προκλήθηκε από αυτήν.

Ό,τι κι αν λέμε, η απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους θα είναι πάντα αυτή η πράξη και κάθε της αναβολή θα παραμένει βήμα προς τα πίσω.

Θέλεις περισσότερα πολύτιμα εργαλεία για την εξέλιξή σου;

Κάνε την εγγραφή σου τώρα και γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του newsletter μου Φυλλισοφίες. Σε περιμένει κάθε Παρασκευή υλικό που θα σε κάνει να σκεφτείς, να προβληματιστείς, ακόμα και να βρεις τον τρόπο να αλλάξεις τη ζωή σου.

Είναι δωρεάν και τα στοιχεία σου είναι ασφαλή μαζί μου. Α! Και δε σπαμάρω ποτέ. Υπόσχεση.