Στο παρόν επεισόδιο είναι καλεσμένη η κυρία Νικολίνα Δανιηλίδου. Η Νικολίνα αποφοίτησε από τη σχολή Ψυχολογίας του Coventry University το 1998, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της το 2000 στην Ψυχολογία της Υγείας στο πανεπιστήμιο του Surrey και την εξειδίκευση Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία το 2012 από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας.
Συνέχισε την εκπαίδευσή της στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική Γονέων, στην οργάνωση ομάδων και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων καθώς και το Ιατρείο Απεξάρτησης και Υποστήριξης Ασθενών για τη Διακοπή του Καπνίσματος του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γεώργιου Παπανικολάου.
Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2001 με άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως διατροφικές διαταραχές, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, προβλήματα σχέσεων και ψυχοσωματικά προβλήματα και παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες.
Εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης σε γνωστά ινστιτούτα αδυνατίσματος και κέντρα παχυσαρκίας παρέχοντας υποστήριξη σε άτομα με προβλήματα διατροφής. Επίσης, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης συντονίζοντας ομάδες συμβουλευτικής Γονέων σε δημόσια σχολεία.
Συντονίζει από το 2005 ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες και ομάδες υποστήριξης «Κατά της Υπερφαγίας» και «Κατά του Άγχους».

Το πλήρες βιογραφικό της καθώς και επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της www.daniilidou.gr.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

  • Τι είναι «Σχολή Γονέων»;
  • Ρόλος και στόχοι
  • Επιδράσεις σε γονείς και παιδιά
  • Τύποι γονέων
  • Σημασία της οριοθέτησης και γιατί αποτυγχάνουμε να οριοθετηθούμε
  • Συνηθέστεροι προβληματισμοί που προκύπτουν

 

Καλή ακρόαση!Listen to StitcherΤο post «Σχολή Γονέων» με την ψυχολόγο Ν. Δανιηλίδου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και στο podcast Phyllisophies.

Παλιότερες συνεντεύξεις:

Προφητεύοντας τον… εαυτό σου – με την ψυχολόγο Ν. Δανιηλίδου

 

Διατροφικές διαταραχές, απώλεια βάρους και ο ρόλος του στρες με την ψυχολόγο Νικολίνα Δανιηλίδου

Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...