Η ελληνική ευρεσιτεχνία στα καλύτερά της – με το Νίκο Δαφλίδη

Nikos Daflidis

Ποιος είπε πως η εφευρετικότητα και το όραμα πάνε χαμένα στην Ελλάδα; Απόδειξη ο Νίκος Δαφλίδης, εφευρέτης της πατέντας LEBERT SRT barbell (Spring Resistance Training), της καινοτόμας μπάρας γυμναστικής που αυτή τη στιγμή κάνει διεθνή επιτυχία, έχοντας «εισβάλλει» στις αμερικάνικες αίθουσες γυμναστικής.

Ο Νίκος εργάζεται ως Personal Trainer και GroupX instructor από το 2004 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, είναι συνεργάτης της σχολής MP Balatsinos διδάσκοντας μαθήματα functional training, αλλά και πραγματοποιώντας επίσημα σεμινάρια της LEBERT fitness όντας Master Τrainer. Τέλος, έχει συνεργαστεί με κορυφαία ομάδα ποδοσφαίρου ως fitness coach στα τμήματα υποδομών και το αγαπημένο του μάθημα γυμναστικής είναι φυσικά οι μπάρες.

Στη συζήτηση μαζί του θα το ακούσετε να μιλάει για την εφεύρεσή του, τη διαδικασία που ακολούθησε για να κάνει την ιδέα του πράξη, τους ανθρώπους που τον βοήθησαν, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Το θέμα για μένα δεν είναι τόσο η ίδια η εφεύρεση, για την οποία έχω να δηλώσω πως είναι εξαιρετική, όσο η ίδια η στάση του Νίκου απέναντι στα πράγματα και το γεγονός ότι τελικά δεν το έβαλε κάτω επειδή ήξερε πως αυτό που είχε στο μυαλό του ήταν στ’ αλήθεια καλό. Είναι η απόδειξη πως το όραμα, ο ενθουσιασμός και το πείσμα μπορούν να κάνουν θαύματα.

Ελπίζω να χαρείτε κι εσείς τη συζήτησή μας όσο εγώ. Enjoy!

Διαθέσιμο και εδώ:

Listen to Stitcher ή στο iTunes

 

Please follow and like us:
Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...

Βρήκες κάτι καλό; Μοιράσου το!