Υπάρχουν «μυστικά» στο αδυνάτισμα; – με τη διατροφολόγο Δάφνη Νταλάπα

Δάφνη Νταλάπα περικοπήΣτο παρόν επεισόδιο είναι καλεσμένη η κυρία Δάφνη Νταλάπα. Η κυρία Νταλάπα είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος απόφοιτος του ΑΤΕΙ Διατροφής Θεσσαλονίκης. Έχει εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία παιδιών και ενηλίκων καθώς και το Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών. Παράλληλα συνεχίζει την επιμόρφωση της συμμετέχοντας συστηματικά σε συνέδρια διατροφής και ψυχολογίας, ενώ εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της με τα τελευταία δεδομένα στον χώρο της διατροφής.
Έχει εργαστεί στο ΙΕΚ Σίνδου διδάσκοντας το μάθημα της διατροφής και το 2000 άνοιξε το προσωπικό της γραφείο όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Τα τελευταία 3 χρόνια διδάσκει στο τμήμα Food Science του κολλεγίου Perrotis ως έκτακτη καθηγήτρια. Είναι επιστημονική συνεργάτης στο Δημοτικό σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όπου είναι υπεύθυνη για τον οργάνωση και διαμόρφωση του προγράμματος υγιεινής διατροφής, δίνοντας έμφαση στη βιωματική μέθοδο διδασκαλίας.
Για 5 συνεχή χρόνια διοργάνωσε στη ΧΑΝΘ ενημερωτικές ομιλίες διατροφής ανοιχτές για το κοινό, ενώ στηρίζει εθελοντικά με τις υπηρεσίες της τα παιδιά του παιδικού χωριού Φιλύρου.
Έχει διοργανώσει μεταξύ άλλων βιωματικά εργαστήρια με θέμα το συναισθηματικό φαγητό καθώς και ομάδες συμβουλευτικής και υποστήριξης για άτομα με διαταραχές πρόσληψης τροφής σε συνεργασία με τις ψυχολόγους Λία Μητσέα και Καλλιόπη Εμμανουηλίδου.
Τέλος, έχει την εμπιστοσύνη γνωστών εταιρειών και ξενοδοχείων για τη σύσταση του μενού τους, καθώς και για την ενημέρωση των εργαζομένων τους στις αρχές της υγιεινής διατροφής.

Το πλήρες βιογραφικό της καθώς και επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της

www.nutritionist.gr

Extras:

The National Weight Control Registry

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

 • Τα «μυστικά» για αδυνάτισμα
  Διατροφικές συμβουλές – Τι είναι τελικά ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή;
  Διαφορές αντρών – γυναικών στο αδυνάτισμα;
  Ρόλος διατροφής – διατροφικών επιλογών
  Μπορούμε να αναπτύξουμε διαίσθηση σε σχέση με το φαγητό;  – Μας “μιλάει” το σώμα μας;
  Υποκατάστατα και χάπια αδυνατίσματος
  Αρκεί μόνο η απόφαση ή πρέπει να αλλάξουμε το περιβάλλον μας σε πρακτικό επίπεδο;
  Διαπροσωπικές σχέσεις και σωματική άσκηση
  Επίδραση σχέσεων στην ψυχολογία και τη διατροφή μας
  Σχέση μεταξύ διασκέδασης/ ευχαρίστησης και σωματικού βάρους

 

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ ή να κατεβάσετε την εφαρμογή podbean στο κινητό σας, να κάνετε εγγραφή στην εκπομπή και να έχετε άμεση πρόσβαση από παντού. Αν πάλι είστε χρήστες iPhone μπορείτε να τη βρείτε στο iTunes.Listen to StitcherΤο post «Υπάρχουν μυστικά στο αδυνάτισμα;» με τη διατροφολόγο Δάφνη Νταλάπα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και στο podcast Phyllisophies.

Please follow and like us:
Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Βρήκες κάτι καλό; Μοιράσου το!