Πάθος, Αστρονομία και Ζωή – με τον Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη, ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης είναι αυτοδίδακτος ερασιτέχνης αστρονόμος. Τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια διοικεί τη δική του εταιρεία κατασκευής θερμοκηπίων και διαχειρίζεται ένα πλήρως αυτόνομο αστρονομικό παρατηρητήριο, το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος.

Ο Κωνσταντίνος, από την ηλικία των 18, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και αυτό τον έχει ωθήσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο προκειμένου να παρατηρεί τις ολικές ηλιακές εκλείψεις. Αποτέλεσμα των αναζητήσεων του ήταν η ίδρυση και οργάνωση μίας ομάδας ερευνητών, η οποία εντοπίζει εκρήξεις σουπερνόβα σε μακρινούς γαλαξίες.

Στον ελεύθερο του χρόνο φτάνει σε απομακρυσμένες σκοτεινές τοποθεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσπαθώντας να αποθανατίσει μέσω της φωτογραφίας την ομορφιά των τοπίων της γης υπό την «λάμψη» της νύχτας. Πιστεύει ότι ο συνδυασμός επιστήμης και τέχνης είναι ο καλύτερος τρόπος να μοιραστεί κανείς την απεραντοσύνη του σύμπαντος και τη μοναδικότητα του ανθρώπινου πνεύματος.

Συζητάμε μεταξύ άλλων για τους λόγους που τον οδήγησαν στο να ασχοληθεί με την Αστρονομία, για το αστεροσκοπείο που έχει στήσει και την ομάδα του, για το πόσο σημαντική είναι η διεύρυνση της γνώσης καθώς και για τα ταξίδια του, τις φωτογραφίσεις που κάνει και τις ευλογίες που εμφανίζονται στη ζωή μας με διάφορες μορφές.

Στο link Infection Photography μπορείς να δεις όλες τις υπέροχες φωτογραφίες που έχει τραβήξει και να μαγευτείς κι εσύ από το μεγαλείο του ουρανού.

 

Μπορείς να ακούσεις τη συνέντευξη εδώ ή να κατεβάσεις την εφαρμογή podbean ή stitcher στο κινητό σου, να κάνεις εγγραφή στην εκπομπή και να έχεις άμεση πρόσβαση από παντού. Αν πάλι είσαι χρήστης iPhone μπορείς να τη βρεις στο iTunes.Listen to Stitcher 

Extras:

 

Το post «Πάθος, Αστρονομία και Ζωή»  με τον Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και στο podcast Phyllisophies.

Please follow and like us:
Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Βρήκες κάτι καλό; Μοιράσου το!