Beauty Rebels Manifesto

Χρειάζομαι τη βοήθειά σου και θα σου εξηγήσω γιατί. Ξεκίνησα πριν λίγες μέρες με ένα άρθρο και την ελπίδα να ταράξουμε λιγάκι τα νερά, να κάνουμε τον κόσμο μας έστω για μια μόνο στιγμή καλύτερο προβληματίζοντας και σκορπώντας ομορφιά και χαμόγελα εκεί που πολλοί από εμάς πιστεύουν πως δεν υπάρχουν. Έκανα ό,τι μπορούσα και μετά από λίγο το σύστημα κράσαρε. Δεν άντεξα, κουράστηκα. Και ταυτόχρονα συνειδητοποίησα πως το πρόβλημα δεν ήταν η ιδέα, αλλά το ότι προσπαθούσα να τα κάνω όλα μόνη μου.
Ζούμε σε έναν κόσμο που μας βομβαρδίζει διαρκώς με λάθος πρότυπα, διαστρεβλωμένες αλήθειες και ανάξιους ήρωες.

Έχουμε μάθει πως πρέπει να μοιάζουμε, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε αρεστοί, να συμφωνούμε, να μη μοιραζόμαστε τίποτα. Προγραμματιστήκαμε να είμαστε μέρος του συστήματος που μας θέλει όμοιους, θέλει να σκεφτόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο και να κάνουμε εκείνα που θέλει και δε σταματάμε ούτε για μια στιγμή να σκεφτούμε αν όλα αυτά τα πιστευουμε στ’ αλήθεια και αν μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους.
Βλέπουμε γύρω μας όλο και περισσότερους ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν για μια φωτογραφία, της οποίας τα like θα καθορίσουν την αυτοεκτίμησή τους, ανθρώπους που δεν τολμούν να πουν τη γνώμη τους ή να ακολουθήσουν την καρδιά τους γιατί “τι θα πει ο κόσμος;”, λυκοφιλίες και περσόνες στα κανάλια που καθορίζουν την κοινή γνώμη λες και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους με το οποίο έχουν γεννηθεί. Οτιδήποτε όμορφο, ξεχωριστό, αυτόφωτο και ειλικρινές δε χωράει σε αυτό το κατασκεύασμα που αποκαλούμε πραγματικότητα και πρέπει να παλέψει με δαίμονες και τέρατα για να υπάρξει.
Έτσι, μαθαίνουμε να κρυβόμαστε. Ρετουσάρουμε τα πάντα, από τις φωτογραφίες μας μέχρι τα όνειρά μας, τις ίδιες τις ψυχές μας, και καταπιέζουμε οτιδήποτε μέσα μας τολμάει να ξεχωρίσει μην τυχόν και μας πάρουνε χαμπάρι και μας δείχνουν με το δάχτυλο.

Τα κάνουμε όλα αυτά και ξεχνάμε πως στην πορεία υπάρχουν παράπλευρες απώλειεςΤα πρότυπα δεν είναι κάτι έξω από εμάς που δεν μπορούμε να καθορίσουμε, τα πρότυπα είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε εκείνο που βλέπουν τα παιδιά. Είμαστε το παράδειγμά τους, εκείνο που θα θαυμάσουν και θα μιμηθούν. Εμείς είμαστε εκείνοι που δίνουν δύναμη στο σύστημα και εμείς είμαστε και εκείνοι που μπορούν να του τη στερήσουν.
Αν θέλεις να μάθεις σε ένα παιδί πώς να ζει, να φέρεται και να σκέφτεται θα πρέπει να του το δείξεις. Δεν έχεις δικαίωμα να του λες να μην καπνίζει με το τσιγάρο στο στόμα. Δεν έχεις δικαίωμα να το κατηγορείς ότι είναι όλη μέρα στο facebook κι εσύ να ανεβάζεις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες με duck face στο instagram. Δεν έχεις δικαίωμα να του λες να σκέφτεται ελεύθερα και να λέει τη γνώμη του ενώ φοβάσαι να αλλάξεις τη ζωή σου. Δεν έχεις δικαίωμα να του ζητάς να κάνει όλα εκείνα που θα ήθελες να κάνεις εσύ αλλά δεν τολμάς. Δεν έχεις δικαίωμα να μετατοπίζεις όλες τις δικές σου ευθύνες σε εκείνο επειδή απλά φοβάσαι να είσαι διαφορετικός. Ή θα είσαι αυτό που πραγματικά πιστεύεις και θα γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος απ’ ότι ήσουν χθες ή τίποτα.

Αυτό το διαφορετικό είναι για μένα Beauty Rebel. Είναι καθετί αντισυμβατικά όμορφο και αντισυμβατικά όμορφο είναι οτιδήποτε τολμά να είναι ο εαυτός του. Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, τα κιλά ή το ντύσιμο. Έχει να κάνει με μια ψυχή που ποθεί να εκφραστεί και η κοινωνία, οι συμβάσεις και το περιβάλλον την αναγκάζουν να καταπιέζεται. Μπορεί να είναι ένα συναίσθημα που επιλέγεις να το ζήσεις και όχι να το καταπιέσεις. Μια όμορφη στιγμή κι ένα αυθόρμητο χαμόγελο. Μια καλή πράξη που έκανες μόνο και μόνο για να την κάνεις. Η απόφαση να ακούσεις την καρδιά σου και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.
Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα αυτού του άρθρου. Θέλω να με βοηθήσεις να διαδώσω το μήνυμα και να το κάνουμε μαζί τόσο μεγάλο που να καταφέρει να προβληματίσει και να προκαλέσει κύματα καλοσύνης, όμορφων σκέψεών και πράξεων, αλλαγής. Δε μιλάω για μια απλή αναφορά στην εμφάνιση και τη λεγόμενη φυσική ομορφιά. Μιλάω για εκείνη την αλλαγή προς το καλό που μόνο συλλογικά γίνεται και μόνο έτσι μπορεί να καρποφορήσει.

Δεν είμαστε μόνο πρότυπα για τα παιδιά. Είμαστε και πρότυπα ο ένας για τον άλλον. Γιατί, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, η αλήθεια είναι πως είμαστε όλοι ένα.

Βοήθα να διαδώσουμε μαζί το hashtag #beautyrebels. Μπορεί να είναι φωτογραφίες εκείνα που θα ανεβάζεις, μπορεί να είναι όμως και άρθρα, ειδήσεις, οτιδήποτε πραγματικά, ειλικρινά, αντισυμβατικά όμορφο. Βοηθήσέ με κι εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να το μετατρέψω σε κίνημα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.
Ας είναι αυτή η αρχή να ανεβάσουμε όλα εκείνα που θα έπρεπε να φαίνονται, να συζητιούνται και να μοιράζονται. Ποιος ξέρει; Ίσως τελικά όλα αυτά τα πρότυπα γύρω μας να μην είναι και τόσο δύσκολο να αλλάξουν. Όλα ξεκινούν από μια απλή πράξη.
Τι λες; Θα τολμήσεις να είσαι κι εσύ Beauty Rebel;

Please follow and like us:
Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Βρήκες κάτι καλό; Μοιράσου το!