«Ακόμα κι εμείς τα τέλεια πλάσματα οφείλουμε να έχουμε ατέλειες για να μην την ψωνίζουμε.» @WonderPhyllis

Έχω πολλούς φίλους που θα συμφωνήσουν με το παραπάνω tweet. Κάποιοι από αυτούς είναι τα πιο τέλεια ατελή άτομα που έχω γνωρίσει. Και εκεί κρύβεται όλη τους η μαγεία. Αν δεν ήταν έτσι δεν θα κάναμε παρέα.

Γιατί είναι οι ατέλειές μας που μας κάνουν μοναδικούς. Είναι εκείνες που μας κάνουν ενδιαφέροντες και σημαντικούς για τους άλλους. Είναι εκείνες που μας κάνουν αντιπαθείς και απωθούν ανθρώπους που δε μας ταιριάζουν. Είναι εκείνες που μπορούν να μας γονατίσουν και ταυτόχρονα να μας αναγεννήσουν.

Οι ατέλειές μας είναι εκείνο που πάνω απ’ όλα πρέπει να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε για να γίνουμε αυτό που είμαστε. Όσο τις πολεμάμε χάνουμε χρόνο, ενέργεια και κομμάτια του εαυτού μας.

Θέλουμε να μοιάσουμε. Ίδια σώματα, ίδιες συνήθειες, ίδια εμφάνιση, ίδια ζωή.

Ποιος θέλει πραγματικά να ζει έτσι; Όσο δύσκολο κι αν είναι, κάπου βαθιά μέσα μας ξέρουμε πως την αλήθεια μας και την πραγματική ευτυχία θα τις βρούμε μονάχα όντας διαφορετικοί. Ο φόβος είναι αυτό που μας κρατάει πίσω. Ο φόβος μπροστά στο άγνωστο, στην κριτική και τον αρνητισμό.

Τον φόβο όμως για να τον νικήσεις πρέπει να τον αποδεχτείς. Και ο μόνος τρόπος να το κάνεις είναι να πάρεις τις ατέλειές σου και να τις αγαπήσεις σα να μην υπάρχει αύριο. Να τις αφήσεις να γίνουν συνέχεια και όχι εχθρός του εαυτού σου. Να πάψεις να τις θεωρείς αδυναμία, να τις αφήσεις να είναι.

Όταν δεν μπορούμε να εκφραστούμε πραγματικά καταπιεζόμαστε. Και όταν καταπιεζόμαστε κάνουμε πράγματα που στην πραγματικότητα δεν θέλουμε ή δεν καταλαβαίνουμε για να αισθανθούμε καλύτερα. Για άλλους η διέξοδος είναι το φαγητό. Για άλλους το τσιγάρο, το ποτό ή το ξενύχτι. Άλλοι τρώνε φρίκες και θέλουν να χάνονται και άλλοι ξεσπάνε πάνω σε φίλους και κοντινά τους πρόσωπα. Ο καθένας από εμάς αντιδρά διαφορετικά στην καταπίεση. Όπως και να έχει, όμως, αντιδρά.

Οι ατέλειές μας όμως δεν είναι εχθρός. Είναι ο χάρτης που χαράζει το ταξίδι μας. Είμαστε όλοι τέλεια πλάσματα και με έναν μαγικό τρόπο τόσο ατελή όσο χρειάζεται.

Οφείλουμε, λοιπόν, να έχουμε ατέλειες για να μην την ψωνίζουμε, όσο τέλειοι κι αν είμαστε και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να ξεκινήσω μέσω της σελίδας τη δική μας «επανάσταση» ενάντια σε όλα εκείνα τα λάθος πρότυπα που μας μαθαίνουν πως είμαστε απλά αριθμοί και πως πρέπει να μπούμε σε καλούπια για να ανήκουμε. Πως το σώμα ή το πρόσωπό μας δεν έχει δικαίωμα να διαφέρει από τα καθιερωμένα. Και καταλήγουμε να νομίζουμε πως πρέπει εμείς να αλλάξουμε για να χωρέσουμε σε ρούχα παρανοϊκά σχεδιασμένα ή πως μια ελαφρώς μεγαλύτερη μύτη μας καθιστά αυτομάτως άσχημους.

Χρειάζομαι, όμως, τη βοήθειά σας γι’ αυτό. Στείλτε μου τις πιο «τέλειες- ατελείς» φωτογραφίες σας για να τις βάλω στη σελίδα και ανεβάστε τες κι εσείς στα social (Instagram, Facebook και Twitter) με τα hashtags #beauty_rebels και #fae_ti_sokolata_sou. Εννοείται πως τα hashtags μπορείτε από εκεί και πέρα να τα χρησιμοποιείτε κατά βούλησιν.

Ας κάνουμε λιγάκι σαματά… 😉

Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...