About Phyllis

Γεια!

Είμαι η Φύλλις και έχω να σου πω μια ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν από την ολόδική μου διατροφική διαταραχή. Μάλλον όχι. Όλα ξεκίνησαν όταν σταμάτησα να ακούω εκείνο το παιδί μέσα μου που ήξερε πάντα τι ήθελε για να είναι ευτυχισμένο. Μεγάλο λάθος αυτό. Όταν σταματάς να το ακούς αρχίζει να αντιδράει. Σου κάνει τον χειρότερο πόλεμο και είναι ένας πόλεμος αυτός που είναι αδύνατο να νικήσεις. Πώς να νικήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό;

Εκείνο που πάντα ήθελα ήταν να γράφω. Εκείνο που ποτέ δεν έκανα ήταν το να γράφω. Πίστευα πως δεν άξιζαν τα κείμενά μου και πως δε θα εκτιμούσε κανένας αυτά που είχα να πω. Το παιδί μέσα μου όμως ήξερε καλύτερα και φρόντιζε να στέλνει τα μηνύματά του. Ένα από τα βιβλία που είχα ξεκινήσει είχε σαν κεντρική ιδέα το εξής: πως τα παιδιά είναι σοφά και κανένας δεν τα ακούει. Ήταν ακριβώς η συμβουλή που χρειαζόμουν, μόνο που όταν το έγραφα δεν ήμουν έτοιμη να την ακούσω.

Ξεκίνησα ένα blog με στόχο να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές και κατέληξε τελικά αυτό το blog να μετατραπεί στη σελίδα που βρίσκεσαι τώρα, καθώς και στο podcast Phyllisophies, και να μου δώσει όλη εκείνη την πίστη που είχα χάσει. Μέσα από όλα αυτά κατέληξα στην εξής θεωρία (που εδώ που τα λέμε, επιβεβαιώνεται διαρκώς): Έχουμε έλλειψη σε έμπνευση και δημιουργικότητα και έχουμε χάσει την επαφή με το εσωτερικό μας παιδί. Πιστεύω λοιπόν πως όλες αυτές οι νευρώσεις, οι διαταραχές και η συσσωρευμένη δυστυχία του πλανήτη έχουν ως κοινή αφετηρία αυτήν την ουσιώδη επαφή που μας λείπει.

Βλέπεις, εκείνο το παιδί ξέρει. Ξέρεις τι θέλει και θα κάνει τα πάντα για να το έχει. Εκείνο το παιδί μέσα σου έχει πλήρη αντίληψη του τι μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο και η μόνη σου δουλειά είναι να το ακούσεις.

Τώρα θα μου πεις, πώς το κάνεις αυτό;

Πολλές φορές αντιδράς. Λες στο εαυτό σου πως δε γίνεται να ασχοληθείς με «παιδικές χαζομάρες» και πως οι ενήλικες πρέπει να παραμένουν ενήλικες. Θα σου πω όμως πως ο δρόμος προς την ευτυχία και την επιτυχία περνάει πρώτα από το εσωτερικό σου παιδί και πως ο δρόμος προς το εσωτερικό σου παιδί περνάει μέσα από τη δημιουργικότητα.

Αυτή είναι πια η αποστολή μου. Αν θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο γύρω μας καλύτερο, το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να μάθουμε καλύτερα τον ίδιο τον εαυτό μας, ή καλύτερα, να ανακτήσουμε τη χαμένη επαφή μαζί του.

Πιστεύω πολύ στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Πιστεύω πολύ σε σένα. Ξέρω πολύ καλά πως ερχόμαστε όλοι σε αυτόν τον κόσμο με υπερδυνάμεις και στην πορεία εκπαιδευόμαστε για να τις αποβάλλουμε. Ξέρω πως το μυαλό σου είναι ο καλύτερος και πιο εξελιγμένος υπερυπολογιστής του πλανήτη και πως μπορείς να καταφέρεις ό,τι κι αν θελήσεις. Εκείνο που σου λείπει είναι τα εργαλεία και το know how για να γίνεις αυτό που πραγματικά είσαι.

Τελικά το πρώτο μου βιβλίο εκδόθηκε πρόσφατα από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή με τον τίτλο Ονειρόκοσμος˙ Το Μέσο Φάσμα, ο Κρύσταλλος και ο Εφιάλτης. Ήταν εκείνο το βιβλίο που ξεκίνησα για να δείξω στα παιδιά πως είναι σοφά. Μία από τις ηρωίδες του έχει τη δύναμη να διαβάζει όποιο βιβλίο πιάνει στα χέρια της απίστευτα γρήγορα και να θυμάται τα πάντα. Τώρα πια έχω κι εγώ αυτή τη δύναμη.

Μπορείς να γίνεις και να κάνεις οτιδήποτε επιλέξεις. Μην αφήνεις να σε πείθουν πως δε μπορείς. Το παιδί μέσα σου ξέρει και, σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεσαι τώρα, ό,τι κι αν περνάς, να ξέρεις πως υπάρχει σε αυτό πάντα κάποιο μήνυμα που πρέπει να ακούσεις. Δεν είναι εύκολο, απαιτεί κόπο και χρόνο, σου υπόσχομαι όμως πως στο τέλος η ζωή θα σε ανταμείψει.

Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει αυτό που θέλουμε εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό και δεν υπάρχει άλλος που να μας καταλαβαίνει καλύτερα.

Το ταξίδι μου ήταν μεγάλο και σίγουρα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα χαρώ αν οι ιστορίες μου, τα εργαστήριά μου και τα courses μου μπορέσουν να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις την εσωτερική σου δύναμη.

Καλώς ήρθες στο μυαλό μου, λοιπόν! Ελπίζω να έχεις μια πολύ ευχάριστη διαμονή!


Υ.Γ.: Δε θέλω να χαθούμε γι’ αυτό και θα κάνω την πρώτη κίνηση, ζητώντας το mail σου. Θέλω όσα παίρνεις από εδώ να σε εμπνέουν και να σου δίνουν χρήσιμα tips για μια πιο δημιουργική, παραγωγική και χαρούμενη ζωή και υπόσχομαι να φροντίζω γι’ αυτό διαρκώς!