Αυτό το μήνυμα είναι για σένα που αναγνωρίζεις τη δύναμη του journaling

Είτε θέλεις να χτίσεις τη συνήθεια του journaling, είτε να πας την πρακτική σου στο επόμενο επίπεδο, στο online course The No BS Journaling Method αποκτάς τα εργαλεία για να το κάνεις.

Η προσωπική ανάπτυξη γίνεται πιο εύκολη, όταν δεν βαδίζεις στα τυφλά και εφαρμόζεις τις κατάλληλες πρακτικές. Πρακτικές που σε βοηθούν να εντοπίσεις και να ξεριζώσεις όσα οδηγούν σε αυτοσαμποτάζ και στασιμότητα.

Αν το σκέφτεσαι, μάλλον θα σε πείσουν όσα γράφουν άλλοι practitioners εδώ.

Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα παιδί. Ίσως να το γνωρίζεις. Είναι συνήθως σιωπηλό και δεν κάνει εύκολα φίλους. Περνάει την ώρα του ζωγραφίζοντας και δεν του αρέσει να προκαλεί την προσοχή των άλλων. Άλλωστε, τι έχει να πει ή να δείξει; Είναι ένα απλό παιδί˙ η ιστορία του δεν αξίζει να ακουστεί.

Τα μάτια του έχουν δει πολλά και η φαντασία του πλάθει διαρκώς σενάρια, μα δεν τολμά να πει όσα φαντάζεται και εκείνα που ξέρει είναι μυστικά των άλλων˙ με τι θράσος να ανακατευτεί; Άσε που τα περισσότερα από αυτά δεν τα καταλαβαίνει.

Τις λίγες φορές που μίλησε βρήκε τον μπελά του. Κάποιος το μάλωσε, του είπε πως δεν είναι η θέση του να ανακατεύεται με υποθέσεις των μεγάλων, πως είναι απλά παιδί.

Έτσι έμαθε πως τα παιδιά δεν πρέπει να μιλάνε, πως ο λόγος τους δεν έχει σημασία και πως όσα φαντάζεται, καλό είναι να τα κρατά για τον εαυτό του. Άλλωστε, οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν και το χειρότερο από όλα είναι πως δεν πιστεύουν.

Κάπου μέσα του έχει μια υποψία πως ίσως οι μεγάλοι να φοβούνται. Ίσως να μη θέλουν να ακούσουν και να εφευρίσκουν δικαιολογίες, αλλά πώς να το αποδείξει; Είναι «απλά παιδί» όπως λένε.

Μεγαλώνοντας χάνει σιγά σιγά τις μαγικές του ικανότητες. Η φαντασία του υποχωρεί, μετατρέπεται σε κάτι άλλο, πιο στέρεο, λιγότερο φανταχτερό και ζωντανό. Σταματά να ζωγραφίζει γιατί δεν έχει πια χρόνο για δραστηριότητες «δευτερευούσης σημασίας». Μελετάει για το σχολείο, έπειτα για το πανεπιστήμιο και, μέσα σε όλα αυτά, όλος εκείνος ο κόσμος που κάποτε κατοικούσε μετατρέπεται σε μια μακρινή γκρίζα ανάμνηση.

Κάποιες φορές κάτι μέσα του του λέει να ζωγραφίσει.

Δεν το κάνει. Καταπιέζει την παρόρμηση γιατί θεωρεί πως δεν έχει τίποτα να πει. Άλλωστε, όσες φορές ζωγράφισε δεν ήταν το ίδιο όπως τότε. Πώς να ανταγωνιστεί εκείνον τον παλιό εαυτό που έβλεπε παντού γύρω του χρώματα και έπλαθε ιστορίες;

Δεν είναι όμως που μεγάλωσε. Είναι που μεγαλώνοντας έπαψε να πιστεύει, κι ήταν αυτή η μεγαλύτερη απώλεια από όλες.

Χρήσιμο; Μοιράσου το!

Φύλλις Γαβριηλίδου: Είμαι η Φύλλις και είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις μια ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή, μέσα από εργαλεία που οδηγούν σε επίγνωση, αυτογνωσία, δράση.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Podcaster | Writer | TEDx Speaker

Όποτε είσαι έτοιμη/ος, υπάρχουν 3 ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω:

1. Το να έχεις γύρω σου ανθρώπους με τους οποίους εκπέμπετε στα ίδια μήκη κύματος και στηρίζετε ο ένας τον άλλο, ενώ παράλληλα έχετε πρόσβαση σε πολύ προσεγμένο και φιλτραρισμένο υλικό προσωπικής ανάπτυξης, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή σου. Έχω δημιουργήσει το περιβάλλον όπου θα τα βρεις όλα αυτά στο συνδρομητικό ABC: Το «αλφάβητο» του Growth. Διάβασε εδώ τι λένε άλλα μέλη.

2. Από το πώς επικοινωνούμε την αξία που προσφέρουμε εξαρτάται η εξέλιξή μας. Μπορείς να επηρεάσεις την επαγγελματική σου ανάπτυξη πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Έχω δημιουργήσει το online course Personal Branding Secrets όπου σε βοηθώ να διεκδικήσεις τις ευκαιρίες που σου αναλογούν με τον σωστό για σένα τρόπο.

3. Μπορείς επίσης να προβληθείς ως χορηγός στο podcast μου. Μάθε περισσότερα εδώ.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε Παρασκευή μερικές χιλιάδες πολύ ψαγμένοι και ενημερωμένοι αναγνώστες λαμβάνουν το δωρεάν newsletter μου Φυλλισοφίες:

Ένα σημαντικό mindset shift που οδηγεί σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και να μπεις κι εσύ στην παρέα. Τι λες;