Σε τι αντιστέκεσαι;

Μια από τις σημαντικότερες ερωτήσεις, απαραίτητη για να βρεις εκείνο που θέλεις να κάνεις και να το κάνεις, συγχρόνως όμως απίστευτα τρομακτική.

Το πιθανότερο είναι να ξέρεις, έστω και κάπου βαθιά μέσα σου, τι είναι εκείνο που θέλεις. Ακόμα πιο πιθανό είναι να αντιστέκεσαι σε αυτό με όλες σου τις δυνάμεις.

Οι σωστές ερωτήσεις είναι εκείνες που μπορούν να σε φτάσουν εκεί που θέλεις πραγματικά να πας. Έχεις όμως το θάρρος να ρωτήσεις;

Με το να κάνουμε ερωτήσεις γινόμαστε δημιουργικοί και γινόμαστε δημιουργικοί επειδή οι ερωτήσεις μας βάζουν στη διαδικασία να αναρωτηθούμε, να συνδυάσουμε ασύνδετα πράγματα, να βρούμε απαντήσεις που οι άλλοι δε μπορούν καν να διανοηθούν.

Το έχω ξαναπεί: Η δημιουργικότητα που μένει ανεκμετάλλευτη κάνει μετάσταση. Μετατρέπεται σε κάτι σκοτεινό και καταστρέφει ό,τι βρει μπροστά της.

Οι ερωτήσεις που δεν τολμάς να κάνεις γίνονται αλυσίδες και σε κρατούν δέσμιο μιας πραγματικότητας που δε σου αξίζει.

Είναι καιρός να αποφασίσεις, λοιπόν.

Σε τι αντιστέκεσαι;

Phyllis Gabriel

Blogger. Podcaster. Συγγραφέας. Γράφω, διαβάζω, μαθαίνω καινούρια πράγματα σε κάθε ευκαιρία. Αρχή και τέλος όσων κάνω η Δημιουργικότητα σε κάθε της έκφανση. Πιστεύω πως η Δημιουργικότητα είναι το μονοπάτι προς την εκπλήρωση και την ευτυχία για τον καθένα και στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να βρεις το εσωτερικό σου παιδί.

Please follow and like us:
Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

  • Αντιστέκομαι σε κάθε νέο….αλλά μόνο ως τη στιγμή που θα αφήσω να αφεθώ, γνωρίζοντας πως μόνο έτσι εξελίσσομαι. Σε ευχαριστώ, Φιλιώ!

    • Phyllis Gabriel

      Πολλές φορές λέω στον εαυτό μου πως ο φόβος είναι οδηγός. Όσο πιο πολύ φοβάμαι να κάνω κάτι, τόσο πιο σίγουρη είμαι πως πρέπει να το κάνω. Ίσως γράψω κάτι και γι’ αυτό. 🙂

Βρήκες κάτι καλό; Μοιράσου το!