Ο κανόνας των πέντε λεπτών (που θα σε γλιτώσει από πολύ δράμα…)

Πόσο χρόνο χάνεις με το να σκέφτεσαι όσα σε στεναχωρούν, σε αγχώνουν, σε κάνουν να χάνεις τον ύπνο σου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται στα αρνητικά στην προσπάθεια να τα αποφύγουν, είτε στη σκέψη είτε στην πράξη. Η τραγική ειρωνεία είναι πως όσο προσπαθούμε να αποφύγουμε κάτι, τόσο πιο κοντά μας το φέρνουμε.

Έχω να σου προτείνω κάτι που ίσως σε βοηθήσει. Το εφαρμόζω εδώ και πολύ καιρό (βέβαια, όχι πάντα με επιτυχία) και με έχει βοηθήσει πολύ.

Αντί να προσπαθώ να αποφύγω τη σκέψη, το συναίσθημα, την καταστροφολογία, δίνω στον εαυτό μου πέντε λεπτά. Σε αυτά τα πέντε λεπτά έχω δικαίωμα να εκτονώσω όλες τις ανησυχίες που μπορεί να με απασχολούν δίχως να φιλτράρω τίποτα. Εννοείται πως δε βλάπτω κανέναν και απομακρύνομαι από συσκευές που με συνδέουν με τον έξω κόσμο (για ευνόητους λόγους…).

Δεν είναι πάντα εύκολο να το πετύχω, αλλά τις περισσότερες φορές έχω βγάλει από το σύστημά μου εκείνο που υπό άλλες συνθήκες θα με βασάνιζε για μέρες και μένω ελεύθερη ώστε να μπορώ να σκεφτώ καθαρά και δημιουργικά και να βρω λύσεις.

Τα περισσότερα πράγματα που μας κάνουν να χάνουμε τον ύπνο μας μένουν συνήθως μόνο στη φαντασία μας και είναι κρίμα να τους επιτρέπουμε να καταπνίγουν την ελεύθερη σκέψη και τη δημιουργικότητα, που έχουν τη δυνατότητα να μας βγάλουν από τη λούπα που μπαίνουμε ανησυχώντας.

Δοκίμασέ το και γράψε μου την εμπειρία σου. Αν πάλι έχεις κάτι αντίστοιχο να προτείνεις, είμαι όλη αυτιά (και μάτια)!


Υ.Γ.: Αν το παραπάνω άρθρο σε βοήθησε, έχω δύο πράγματα να σου ζητήσω. Το πρώτο είναι να το μοιραστείς με κάποιον που αγαπάς, γιατί ίσως έτσι μπορέσουμε να βοηθήσουμε μαζί ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Το δεύτερο είναι να γραφτείς στο newsletter για ακόμη περισσότερη θετική ενέργεια ( αν δεν έχεις γραφτεί ακόμα 🙂 ).

Σ’ ευχαριστώ που είσαι εδώ!

Φύλλις

Phyllis Gabriel

Blogger. Podcaster. Συγγραφέας. Γράφω, διαβάζω, μαθαίνω καινούρια πράγματα σε κάθε ευκαιρία. Αρχή και τέλος όσων κάνω η Δημιουργικότητα σε κάθε της έκφανση. Πιστεύω πως η Δημιουργικότητα είναι το μονοπάτι προς την εκπλήρωση και την ευτυχία για τον καθένα και στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να βρεις το εσωτερικό σου παιδί.

Please follow and like us:
Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Βρήκες κάτι καλό; Μοιράσου το!