Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει

«Αν θέλεις να είσαι συγγραφέας, γράψε. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.»

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σοφό και πιο απλό από αυτό. Κι όμως, φαντάζει δυσκολότερο από όλα. Αν θέλεις να κάνεις κάτι, κάντο. Όσα λες στον εαυτό σου για να δικαιολογήσεις αυτό που δεν κάνεις είναι οι αντιστάσεις του Εγώ σου, εκείνου που φοβάται την αποτυχία και την κατακραυγή.

Εκείνο που θέλεις είναι εκεί και σου μιλάει. Είναι ο ψίθυρος που ακούς κάπου βαθιά μέσα στο μυαλό σου. Κάποιες φορές είναι ένα χάδι που προσπαθεί να σε παροτρύνει. Άλλες φορές μια δυσαρέσκεια με τα πάντα στη ζωή.

Είναι χειρότερο το να μην κάνεις τελικά εκείνο που πραγματικά σου λέει η καρδιά σου. Χειρότερο και πιο επίπονο από ό,τι άλλο κάνεις.

Ο πιο απλός τρόπος είναι αυτός: ξεκίνα. Ό,τι κι αν αυτό σημαίνει. Ξεκίνα. Είναι το πιο δύσκολο από όλα, μα θα δεις πως είναι αρκετό.


Αν όσα διάβασες μίλησαν στην καρδιά σου, μοιράσου το άρθρο με κάποιον που αγαπάς και κάνε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνεις καθετί καινούργιο απευθείας στο email σου! 😉

Phyllis Gabriel

Blogger. Podcaster. Συγγραφέας. Γράφω, διαβάζω, μαθαίνω καινούρια πράγματα σε κάθε ευκαιρία. Αρχή και τέλος όσων κάνω η Δημιουργικότητα σε κάθε της έκφανση. Πιστεύω πως η Δημιουργικότητα είναι το μονοπάτι προς την εκπλήρωση και την ευτυχία για τον καθένα και στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να βρεις το εσωτερικό σου παιδί.

Please follow and like us:
Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Βρήκες κάτι καλό; Μοιράσου το!