Η απόσταση ανάμεσα σε όνειρο και εφιάλτη

Αν δεν υπάρχει πρόθεση, όσα όνειρα κι αν κάνεις, θα παραμείνουν όνειρα. Στην καλύτερη. Στη χειρότερη θα μετατραπούν σε εφιάλτες.

Όλοι κάνουμε όνειρα και όλοι τρέφουμε ελπίδες. Εκείνο που κάνει τη διαφορά και μετατρέπει τα όνειρα σε πραγματικότητα είναι μια ξεκάθαρη πρόθεση. Πρόθεση να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου. Πρόθεση να μάθεις, να αλλάξεις και να εξελιχθείς. Πρόθεση να αφήσεις πίσω οτιδήποτε δε σε εξυπηρετεί ή σε βλάπτει. 

Ο εφιάλτης έρχεται όταν μένεις μόνο στα λόγια. Όταν αφήνεις τα όνειρα να σε παρασύρουν και αρκείσαι σε αυτό. Όταν η φαντασία σου μετατρέπεται σε φυλακή.

Ό,τι κι αν λέμε, η διαφορά ανάμεσα σε όνειρο και εφιάλτη που έγινε πραγματικότητα, είναι η πρόθεση και η πράξη που προκλήθηκε από αυτήν.

Ό,τι κι αν λέμε, η απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους θα είναι πάντα αυτή η πράξη και κάθε της αναβολή θα παραμένει βήμα προς τα πίσω.

Phyllis Gabriel

Blogger. Podcaster. Συγγραφέας. Γράφω, διαβάζω, μαθαίνω καινούρια πράγματα σε κάθε ευκαιρία. Αρχή και τέλος όσων κάνω η Δημιουργικότητα σε κάθε της έκφανση. Πιστεύω πως η Δημιουργικότητα είναι το μονοπάτι προς την εκπλήρωση και την ευτυχία για τον καθένα και στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να βρεις το εσωτερικό σου παιδί.

Please follow and like us:
Πολύ λίγοι κάνουν κλικ εδώ...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Βρήκες κάτι καλό; Μοιράσου το!